Στηρίξτε μας

Η διαμαρτυρία της για την αδιαφορία αναφορικά με τον κακοποιημένο σκύλο στον Ασπρόπυργο οδήγησε σε παύση του αρμόδιου εισαγγελέα;

12 Νοεμβρίου 2012 18:57 | Επικαιρότητα
Η διαμαρτυρία της για την αδιαφορία αναφορικά με τον κακοποιημένο σκύλο στον Ασπρόπυργο οδήγησε σε παύση του αρμόδιου εισαγγελέα;

Στις 27 Οκτωβρίου 2012 η Μάρθα Πουλτίδου συνοδευομένη από δύο μέλη της φιλοζωικής εθελοντικής ομάδας «Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου» αναζήτησαν και βρήκαν το σπίτι στο οποίο δύο σκυλιά – σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία – ζούσαν μαρτυρική ζωή. Η καταγγελία περιέγραφε τον ιδιοκτήτη των ζώων ως έναν βάρβαρο άνθρωπο, που τα κακοποιεί συστηματικά και τα χτυπάει.

Τελικά αντίκρισαν ένα ηλικιωμένο Λυκόσκυλο και ένα νεαρό ζώο. Και τα δύο δεμένα στην αυλή του σπιτιού στον Ασπρόπυργο Αττικής τελείως εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες χωρίς φαγητό και νερό. Οι πληροφορίες που είχαν έκαναν λόγο για τρία ακόμη ζώα, που ήταν δεμένα σε χωράφι. Όμως ο ιδιοκτήτης τους δεν αποκάλυψε που βρίσκονται αυτά τα πλάσματα.

Οι τρεις εθελοντές του εξήγησαν, ότι παρανομεί, πως τα ζώα αξίζουν καλύτερης συμπεριφοράς και φυσικά τον ενημέρωσαν οι συγκεκριμένες συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών συνιστούν κακοποίηση, η οποία διώκεται βάσει του νόμου 4039/2012.

Αφού εισέπραξαν τα χλευαστικά του σχόλια, του άφησαν ένα περιθώριο μερικών ημερών για να διορθώσει την κατάσταση, ώστε να μην τον καταγγείλουν και του είπαν ότι θα επανέλθουν.

Τελικά στις 10/11 οι εθελοντές πήγαν ξανά στον Ασπρόπυργο και η μόνη αλλαγή, που διαπίστωσαν, ήταν ότι το νεαρό κυνηγόσκυλο ήταν πια αλυσοδεμένο, στην ταράτσα του σπιτιού ακόμα πιο εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και πως το γέρικο είχε κοντά του νερό.

Μετά από φραστική αντιπαράθεση με την ηλικιωμένη μητέρα του ιδιοκτήτη των σκυλιών, οι εθελοντές κάλεσαν την Αστυνομία και άνδρες του Α.Τ. Ασπροπύργου έφτασαν επί τόπου.

Αφού τους έδωσαν τη νομοθεσία – καθώς αγνοούσαν τι ορίζει ο 4039/2012 – και τους υπέδειξαν και την εισαγγελική παραγγελία, που είχαν βγάλει, μόλις εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης των ζώων του ζήτησαν, αφού του πήραν την ταυτότητα, να τους ακολουθήσει στο τμήμα.

Έτσι και έγινε και ο ιδιοκτήτης των σκυλιών προσήχθη στο Α.Τ. όπου η κα Πουλτίδου έδωσε ένορκη κατάθεση, γι’ αυτά που είδε, και ανοίχτηκε ο σχετικός φάκελος.

Όμως το ίδιο βράδυ με προφορική εντολή εισαγγελέα, όπως είπαν οι αστυνομικοί ο συγκεκριμένος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με την κα Πουλτίδου ο ιδιοκτήτης των σκυλιών κουβάλησε διάφορους γνωστούς του αστυνομικούς και μη, οι οποίοι με διάφορους τρόπους πίεζαν, ώστε να μην κρατηθεί... και όντως έτσι έγινε.

Ο ιδιοκτήτης των ζώων αφέθηκε ελεύθερος και το πρώτο πράγμα, που έκανε, ήταν να καλέσει από απόκρυψη την καταγγέλλουσα και να απειλήσει και τη δική της ζωή και των σκυλιών της.

 

Όμως η κα Πουλτίδου δεν άφησε την υπόθεση και τις απειλές να περάσουν έτσι. Πήγε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, στην Ασφάλεια, για να κάνει αναφορά το Α.Τ. Ασπροπύργου για απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Σήμερα επικοινώνησε με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ζήτησε να συναντήσει αύριο την έτερη εισαγγελέα Ζώων Αθηνών, την Αθηνά Θεοδωροπούλου, για να της εξηγήσει τι συμβαίνει εκεί εις βάρος των σκυλιών.

Η κα Πουλτίδου ενημερώθηκε από την κα Θεοδωροπούλου, ότι ο συνάδελφος της εισαγγελέας Ζώων Αθηνών, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, που έδωσε την εντολή να μην κρατηθεί ο ιδιοκτήτης των σκυλιών στο Α.Τ. Ασπροπύργου, έχει παυθεί προφορικώς από το πόστο του εξαιτίας της διαμαρτυρίας της στις αρμόδιες υπηρεσίες...

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα: Έγινε κατάσχεση του σκύλου από τη δήθεν «φιλόζωη» με εντολή εισαγγελέα! (Βίντεο)

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών: Απολύτως αρμόδια η ΕΛ.ΑΣ. για τις κακοποιήσεις των ζώων

Σε αγαστή συνεργασία με την αρμόδια εισαγγελέα για την πάταξη των εγκλημάτων εις βάρος των ζώων

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Μυρτω

    Κατ' αρχήν η απιστία περί την υπηρεσία, αφορά οικονομικές ατασθαλίες, υπαλλήλων που δεν βλέπω εδώ σε τί μπορούν να συνίστανται. (βλ απόσπασμα άρθρου 256 Ποιν Κώδικα)
    Υπάλληλος που κατά τον προσδιορισμό, την είσπραξη ή τη
    διαχείρηση φόρων, δασμών, τελών ή άλλων φορολογημάτων ή οποιωνδήποτε
    εσόδων ελαττώνει εν γνώσει του και για να ωφεληθεί ο ίδιος ή άλλος, τη
    δημόσια, τη δημοτική ή την κοινοτική περιουσία
    "ή την περιουσία νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου,"
    της οποίας η διαχείριση του είναι εμπιστευμένη, τιμωρείται...:
    α) με Φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών β) αν η ελάττωση είναι ιδιαίτερα
    μεγάλης αξίας, με Φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών
    γ)"Με Κάθειρξη μέχρι δέκα ετών, αν: α)ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε
    ιδιαίτερα τεχνάσματα και η ελάττωση της περιουσίας είναι ιδιαίτερα
    μεγάλης αξίας ανώτερης συνολικά των πέντε εκατομμυρίων (5.000.000)
    δραχμών -πλέον 120.000 ευρώ
    Κατά δεύτερον η παύση εισαγγελικού λειτουργού για πειθαρχικό παράπτωμα ή για κατάχρηση εξουσίας θα πρέπει να γίνει με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου και όχι ...προφορικώς. Εάν έγινε εσωτερική αναδιανομή των θέσεων μοναδική αρμοδία είναι η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Φάκου και αυτό θα γίνει πάλι γραπτώς. Ας προσπαθούμε παρακαλώ να ακριβολογούμε για την καλύτερη και ορθότερη προβολή των θεμάτων...

  2. Vasos

    Η σωστή αλληλουχία ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μπράβο κα Πουλτίδου! Χρειαζόμαστε και άλλες γενναίες κες Πουλτίδου σ'αυτή τη χώρα.

  3. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Συγχαρητήρια στην κυρία Πουλτίδου . Να λοιπόν που ένας άνθρωπος φέρνει την αλλαγή . Ο Φόβος μην μπλέξουμε πολλές φορές μας κάνει δειλούς και άτολμους . Αντίθετα όταν χρησιμοποιούμε όλες τις δυνάμεις μας για το δίκαιο των ζώων τα αποτελέσματα είναι πάντοτε θετικά.
    Σαν μέλος Φιλοζωικού Σωματείου συγκινούμε πολύ περισσότερο όταν βλέπω ένα μέλλον με οριστικές λύσεις για την φιλοζωία .
    Συγχαρητήρια και πάλι στην κυρία Πουλτίδου και καλούς αγώνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.