Στηρίξτε μας

Κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικούς στη Λευκάδα εις βάρος αδέσποτου

16 Οκτωβρίου 2012 17:23 | Καταγγελίες
Κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικούς στη Λευκάδα εις βάρος αδέσποτου

Η γιατρός Καλλιόπη Βουκελάτου απευθύνθηκε στην Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) για να καταγγείλει και αυτό που συνέβη και εις βάρος ενός αδέσποτου σκύλου από αστυνομικούς στο νησί της Λευκάδας στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 αλλά και τη συμπεριφορά του αξιωματικού υπηρεσίας ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος και δεν θέλησε να καταγράψει την καταγγελία της στο πλαίσιο της «συναδελφικής αλληλεγγύης».

Ποιος είναι το «νούμερο» το όργανο ή ο πολίτης;

Όπως η ίδια τονίζει στις 10:00 πρωί εκείνης της μέρας σε πολυσύχναστο πεζόδρομο του νησιού είδε «Τρεις αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες να εισέρχονται στον πεζόδρομο σε ένα σημείο όπου ήταν ξαπλωμένο ένα αδέσποτο σκυλί. Ο ένας εξ αυτών αρχίζει να κάνει “κόλπα” με τη μοτοσυκλέτα του προσποιούμενος ότι θα πατήσει το σκυλί, προσπαθούσε δε να το τρομάζει, ενώ οι άλλοι δύο γελούσαν με το "θέαμα".

Όταν ο συνοδός μου τους έκανε ευγενικά παρατήρηση και ζήτησε να σεβαστούν το ζώο ένας εξ αυτών μας απάντησε με άσχημο και χλευαστικό τρόπο λέγοντας “Να κοιτάτε τη δουλειά σας”,  “Να σηκωθείτε να φύγετε”. Και όταν του είπαμε - όπως και έγινε - ότι καταγράψαμε τον αριθμός κυκλοφορίας της μοτοσυκλέτας του η απάντηση του ήταν: “Τι λες  ρε νούμερο; Θα  σου δώσω  και στυλό!”. Εννοείτε ότι απευθυνθήκαμε  αμέσως στο τοπικό Α.Τ. να καταγγείλουμε το συμβάν, όμως εκεί ο αξιωματικός υπηρεσίας αρνήθηκε να το καταγράψει ή να κρατήσει τα στοιχεία του οχήματος λέγοντας ότι είναι αναρμόδιος γι’ αυτό και μας παρέπεμψε  στον διοικητή  του  τμήματος τον οποίο θα βρίσκαμε από Δευτέρα».

Όπως τονίζει η Π.Φ.Π.Ο. στην επιστολή που στέλνει αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Ν. Παπαγιαννόπουλο, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια τονίζει: «Τόσο η συμπεριφορά του αστυνομικού προς το αδέσποτο (το οποίο προφυλάσσεται από τον Ν.4039/2012 Φ.Ε.Κ. 15Α) όσο και προς τους ευυπόληπτους συμπολίτες μας, καταδεικνύουν κατάχρηση εξουσίας και προσβάλλουν τόσο την προσωπικότητα του συμπολίτη μας, όσο και τον πολιτισμό μας. Η χώρα μας εδώ και χρόνια, αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα κακοποίησης ζώων που ευελπιστούμε με τον νέο νόμο να εξαλειφθεί. Πως όμως θα γίνει αυτό όταν τα αρμόδια όργανα ελέγχου - δηλαδή ο αστυνομικός και ο ΑΞΚΟΣ Υπηρεσίας - συμπεριφέρονται με αυτόν τον κατάπτυστο τρόπο τόσο απέναντι στο αδέσποτο, όσο και στους συμπολίτες μας;

…αναμένουμε  να πράξετε τα δέοντα ώστε να διερευνηθούν οι πειθαρχικές αλλά και οι ποινικές ευθύνες, τόσο για τον ίδιο τον αστυνομικό, όσο και στον Αξιωματικό Υπηρεσίας που δεν δέχτηκε να καταγράψει το περιστατικό αφού είναι προφανές ότι η συναδελφική αλληλεγγύη δεν του το επέτρεπε...».

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

35 ζώα (γάτες, σκύλοι, πουλιά) νεκρά από φόλες στη Λευκάδα

Λευκάδα: Σκότωσε με κλωτσιές τη γάτα ενώ έτρωγε

Και δεύτερη γάτα νεκρή μετά από κλωτσιά στη Λυγιά Λευκάδας

Επικήρυξαν τον εγκληματία που σκοτώνει τις γάτες στη Λευκάδα

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. taxidenia

    ...δεν ειναι τυχαιο οτι μια σημαντικη μεριδα αυτων των δημοσιων υπαλληλων ειναι ατομα χαμηλων προσοντων, ακριβως για να χρησιμοποιουνται για κτηνωδεις ενεργειες...βλεπε ματ...κρατητηρια.....κλπ....ε...κατι τετοια υποκειμενα ηταν κι αυτα που δειχνουν την 'αξια' τους κανοντας χρηση εξουσιας, γιατι μονο ετσι μπορουν να υπαρξουν!!!!Ειναι αξιολυπητοι...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.