Στηρίξτε μας

Παράνομο εκτροφείο κυνηγόσκυλων στα Τσουκαλιά της Πάρου (βίντεο)

29 Αυγούστου 2012 19:44 | Καταγγελίες
Παράνομο εκτροφείο κυνηγόσκυλων στα Τσουκαλιά της Πάρου (βίντεο)

Στα Τσουκαλιά της Πάρου σ’ ένα χωράφι, το οποίο βρίσκεται σε πεδινή έκταση κοντά στην παραλία του Μώλου, εντοπίσαμε σήμερα ένα παράνομο εκτροφείο κυνηγόσκυλων μετά από ανώνυμη καταγγελία, που έγινε στο www.zoosos.gr. Μέσα σε περιφραγμένη ιδιωτική έκταση ανάμεσα σε γεωργικά μηχανήματα και παλιοσίδερα ο ιδιοκτήτης του χωραφιού έχει φτιάξει δύο σειρές με κλουβιά μέσα στα οποία βρήκαμε τα δέκα κυνηγόσκυλα, που βλέπετε στις φωτογραφίες και στα σχετικά βίντεο.

Τα ζώα μέσα στα κλουβιά είχαν νερό μέσα σε κουβάδες, οι οποίοι είχαν πρασινίσει, από την έλλειψη καθαριότητας. Εκτός από τα ενήλικα ζώα βρήκαμε και τρία κουταβάκια στα οποία βάλαμε νεράκι για να ξεδιψάσουν και έπεσαν με τα μούτρα για να το πιούν.

Η σκιά στα κλουβιά υποτυπώδης και σε συνθήκες καύσωνα είναι φανερό, ότι τα σκόρπια ξεραμένα φύλλα από τα φοινικόδεντρα και κάτι τσίγκους, που ο ιδιοκτήτης των σκυλιών είχε ρίξει πάνω στο πλέγμα των κλουβιών, για να τα «προστατέψει» από τη ζέστη, τη βροχή ή το κρύο δεν μπορούν να τα απαλλάξουν από τον μαρτυρικό βίο, που τους επιφύλαξε.

 

Το «βαρελόσκυλο» στην είσοδο – εμφανώς αδύνατο – ήταν ακόμα πιο εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και μάλλον άρρωστο. Η όψη του σε προετοίμαζε για την «φροντίδα» που επιδεικνύει ο «κηδεμόνας» σε αυτά τα πλάσματα. Αυτό το κυνηγόσκυλο – όπως βλέπετε – έχει για σπιτάκι ένα σιδερένιο βαρέλι, που ο παράνομος εκτροφέας το είχε τοποθετήσει μέσα σε μια σπασμένη δεξαμενή.

Με τα αποδεικτικά στοιχεία ανά χείρας πήγαμε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα Παροικιάς και καταθέσαμε έγγραφη καταγγελία εις βάρος του ιδιοκτήτη των ζώων. Ταυτόχρονα ενημερώσαμε την πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής Πάρου, Μαρία Χανιώτη, αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Παναγιώτη Κουτσουράκη. Όταν ζητήσαμε υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας Πάρου να έρθει μαζί μας για να του υποδείξουμε το σημείο, μάθαμε ότι μόλις δύο άτομα εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα και το μεσημέρι είχε λήξει ήδη η βάρδια τους!

Είναι προφανές ότι τα εγκλωβισμένα σε κλουβιά σκυλιά προορίζονται για την αναπαραγωγή του είδους τους, ώστε ο παράνομος εκτροφέας να πωλεί τα κουτάβια και να ενισχύει το εισόδημα του με μαύρα χρήματα. Το όνομα και του φερόμενου - σύμφωνα με την καταγγελία - ιδιοκτήτη του χωραφιού και του γιου του στον οποίο λέγεται ότι ανήκουν τα σκυλιά δόθηκαν στην Αστυνομία, η οποία αύριο το πρωί θα μεταβεί στο σημείο για να διαπιστώσει αυτό που είδαν και τα δικά μας τα μάτια.

Επειδή η καταγγελία για παράνομη εκτροφή και εμπόριο σκυλιών δεν αποδεικνύεται εύκολα - εκτός και αν συλληφθεί ο εκτροφέας την ώρα της «δράσης» - οι κατηγορίες που θα βαρύνουν αυτούς, που έχουν σε αυτή την κατάσταση τα σκυλιά είναι οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των ζώων. Το γεγονός δηλαδή ότι είναι απολύτως εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, προφανώς χωρίς εμβόλια, χωρίς τσιπ, χωρίς καμιά φροντίδα πέρα από το νερό και το υποτυπώδες φαγητό, αφού είναι και εξαιρετικά αδύνατα.

Όσοι θεωρούν ότι υπερβάλλουμε για τα όσα συμβαίνουν στα ζώα στο νησί της Πάρου καλά θα κάνουν να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν τι γίνεται γύρω τους, δίπλα τους. Καλά θα κάνουν να ενδιαφερθούν για τις συνθήκες διαβίωσης των ιδιόκτητων ζώων, τα οποία μόνο υφίστανται και δεν επιλέγουν.

Τι κάνει ο Δήμος Πάρου;

Η Πάρος δεν έχει να αντιμετωπίσει μεγάλο πληθυσμό αδέσποτων ζώων. Τα σκυλιά που περιφέρονται είναι ελάχιστα. Όμως τα ιδιόκτητα ζώα υποφέρουν γιατί λίγοι νοιάζονται πραγματικά και δεν τα αντιμετωπίζουν ως σκιάχτρα. Αλήθεια τι θα κάνει ο Δήμος Πάρου, αν λέμε, αν ο αρμόδιος εισαγγελέας δώσει εντολή κατάσχεσης των κυνηγόσκυλων, αφού ο ιδιοκτήτης τους τα βασανίζει; Που θα φιλοξενηθούν τα σκυλιά; Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κουτσουράκης πρέπει να καταλάβει, ότι ένα Δελτίο Τύπου – για αναζήτηση χώρου σχετικά με την δημιουργία προσωρινού καταφυγίου – δεν αρκεί για να λες ότι νοιάζεσαι.

EktrofeioKinigoskylonParos2012Koutavia

 

Και φυσικά αυτό δεν δείχνει πολιτική βούληση εκ μέρους της δημοτικής αρχής Πάρου για τον περιορισμό των εγκλημάτων που γίνονται εις βάρος των ζώων. Αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι η κα Χανιώτη μας πληροφόρησε σήμερα το απόγευμα πως ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρχιλόχου, Γιώργος Ρούσσος, μόλις ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Κουτσουράκη το τι εντοπίσαμε και ότι προχωρήσαμε σε επίσημη καταγγελία έψαξε και βρήκε τους ιδιοκτήτες και προχώρησε σε συστάσεις!

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον κ. Κουτσουράκη, ότι αυτό έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, αφού σε έναν μικρό τόπο λίγο – πολύ όλοι είναι γνωστοί μεταξύ τους και καμιά δραστηριότητα τους δεν μένει κρυφή! Η αήθης σιωπή της τοπικής κοινωνίας για κάθε είδους εγκλήματα εις βάρος των ζώων κάποτε πρέπει να σταματήσει!

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαν 8 κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι τα 2 ήδη νεκρά στον Πρόδρομο της Πάρου

Πάρος: Βρήκε 4 νεογέννητα κουτάβια ζωντανά κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στον κάδο σκουπιδιών

Οικονομική εξόρμηση για δημιουργία κτηνιατρείου για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων στην Πάρο

Πάρος: Έπνιξε 5 γατάκια πετώντας τα ζωντανά στη θάλασσα!

Οι Φ.Ε.Π. απαντούν σε όλους εσάς που ζητάτε να τρέξουν μόνο οι άλλοι για τα ζώα

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. maria

    Η
    καταγγελια
    εγινε
    επωνυμα
    στην
    αστυνομια
    αλλα
    γιατι
    δεν
    επισημανατε
    στην
    αστυνομια
    οτι
    εισχωρισατε
    παρανομα
    στο
    ξενο
    οικοπεδο...!!!
    περνετε
    πρωτοβουλιεσ
    χωρις
    να
    ρωτατε..!!!επειδη
    ξερω
    τους
    ιδιοκτητες
    προσωπικα
    δεν
    ειχατε
    κανενα
    δικαιωμα
    να
    τους
    προσβαλλετε
    με
    το
    να
    τους
    κατηγορειτε
    για
    παρανομο
    εκτροφειο...ντροπη
    και
    εσχοςςςςςςςς....!!!
    αποδειξτε
    το
    αν
    τολματε
    κατι
    τετοιο..
    επειδη
    τα
    σκυλια
    φυλασσονται
    σε
    αυτο
    το
    χωρο
    δεν
    σημαινει
    οτι
    τα
    μοστραρει
    για
    να
    πουλησει..!μπορω
    να
    σας
    πω
    πολλα
    ακομη
    αλλα
    τα
    πολλα
    λογια
    ειναι
    φτωχεια..!!!!

    1. eleni

      Δεν έγινε παραβίαση κανενός είδους στην ιδιοκτησία τους. Η πόρτα ήταν ορθάνοιχτη. Συνεχίζετε όμως να λέτε ανοησίες. Το αλυσοδεμένο σκυλί στην είσοδο που είναι τελείως εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες το βλέπετε;  Έχουμε δημοσιεύσει φωτογραφίες.

      Ξέρετε ότι είναι παράνομο τα ζώα να ζουν έτσι και οι συνθήκες αυτές συνιστούν παθητική κακοποιήση ζώου;

      Πως προστατεύονται αυτά τα ζώα απο τις υψηλές θερμοκρασίες, το καύσωνα του καλοκαιριού; Με τα ξερά φύλλα που είχαν βάλει για τους προσφέρουν σκιά;

      Αφήσατε τα περί κλοπής λαχανικών και βρήκατε άλλα ανόητα επιχειρήματα; Φυσικά και η παράνομη εκτροφή - εμπορία δεν αποδεικνύεται εύκολα αν δεν τους πιάσεις την ώρα που την κάνουν όμως οι συνθήκες ζωής των ζώων είναι απαράδεκτες και γι' αυτό παρανομούν!

  2. eleni

    Μαρία, ποιους κατονομάζεις ως κλέφτες; Η καταγγελία έγινε επώνυμα στην Αστυνομία και στην Δημοτική Αστυνομία. Ενημερώθηκε ο Δήμος Πάρου, η πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής, ένας εκ των αντιδημάρχων.

    Ξέρεις οι εισαγγελείς κοιτάνε τα στοιχεία δηλαδή τα βίντεο και τις φωτογραφίες που τραβήξαμε τα οποία δεν μπορείς να διαψεύσεις όσο και αν λασπολογείς...

    Και εσύ μιλάς για λαχανικά και για κλέφτες... Ο λαός μας το έχει πει ξεκάθαρα "Άλλα λέει η θειά μου άλλα ακούν τα αυτιά μου"...

    Για το http://www.zoosos.gr

    Ελένη Ηλιοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.