Στηρίξτε μας

Ερέτρια Εύβοιας: Απειλούν να θανατώσουν τον σκύλο γιατί τους «χαλάει» το τάβλι!

2 Αυγούστου 2012 11:18 | Καταγγελίες
Ερέτρια Εύβοιας: Απειλούν να θανατώσουν τον σκύλο γιατί τους «χαλάει» το τάβλι!

Το Φιλοζωικό Σωματείο Ερέτριας «ο Άργος» εντόπισε αυτόν τον νεαρό σκυλάκο σε άθλια κατάσταση, γιατί προφανώς οι κάτοικοι της περιοχής και όχι εξωγήινοι «νεφελίμ», τον είχαν «περιποιηθεί» αναλόγως. Το ζώο έφερε τραύματα στο σώμα του και είχε και ένα σπασμένο πόδι. Οι εθελοντές του σωματείου τον μετέφεραν στον κτηνίατρο και μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε, ότι έπασχε και από λεϊσμανίωση. Το σωματείο επικοινώνησε με τον Δήμο Ερέτριας και ζήτησε χώρο προσωρινής φιλοξενίας, ώστε εκεί να γίνει και η συστηματική θεραπεία, που απαιτεί η ασθένεια αυτή.

EretriaSkylos

Ο Δήμος Ερέτριας επειδή δεν διαθέτει κυνοκομείο ή χώρο προσωρινής φιλοξενίας παραχώρησε μια στεγασμένη ευρύχωρη κλούβα, που υπάρχει κοντά στην παραλία, αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία. Συμφωνήθηκε να μείνει εκεί το ζώο, για να του δίνουν τα φάρμακα του μέχρι να γιατρευτεί. Όμως οι ντόπιοι, περίοικοι, λουόμενοι και λοιποί «ευαίσθητοι» αντέδρασαν.

Με διαμαρτυρία προς την δημοτική αρχή, απείλησαν ότι θα μηνύσουν το φιλοζωικό σωματείο (!), και εμμέσως πλην σαφώς υπονόησαν, ότι θα ρίξουν φόλες, για να διώξουν το ζώο από εκεί! Γιατί; Προφανώς γιατί μισούν τα ζώα και δευτερευόντως, γιατί εκεί μπαίνουν εκείνοι και παίζουν τάβλι, γι’ αυτό το ζώο τους ενοχλεί!

Οι ψευτόμαγκες, που απειλούν, ότι θα σκοτώσουν το ζώο, γιατί αυτό γίνεται, όταν κάποιος ρίχνει φόλες προφανώς, δεν γνωρίζουν το νόμο 4039/2012. Αν δεν τον γνωρίζουν, μπορούμε εμείς να τους πληροφορήσουμε για τις ποινές φυλάκισης και τα διοικητικά πρόστιμα, που επιφέρουν στους δράστες τέτοιες εγκληματικές πράξεις.

Μπορούμε όμως να τους πληροφορήσουμε για την χαρά με την οποία θα υποδεχτούν οι πιθανοί τουρίστες και οι πράκτορες από το εξωτερικό αυτά τα νέα, αφού οι ειδήσεις για την κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα, δεν περνούν πια απαρατήρητες. Ίσα – ίσα, αφού από επίσημα χείλη έχουμε ενημερωθεί, ότι γίνονται ακόμα και ακυρώσεις κρατήσεων σε περιοχές, των οποίων οι κάτοικοι κακοποιούν τα ζώα.

Προφανώς και η Ερέτρια θέλει, να μπει και αυτή σε αυτό το μεγάλο «κλαμπ» των περιοχών της Ελλάδας, των οποίων οι κάτοικοι – και όχι εισβολείς από άλλους γαλαξίες – «περιποιούνται» δεόντως αδέσποτα και οικόσιτα ζώα.

Αρχική φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίση:

Απαγχόνισε τον σκύλο στο Κοτρώνι Ερέτριας

Ωρεοί Εύβοιας: Αστυνομικός πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο για να σκοτώσει τον σκύλο της γειτόνισσας του

Βρήκαν αποκεφαλισμένο κουτάβι στη Βόρεια Εύβοια

Συνελήφθη ο άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα έναν σκύλο στην Ερέτρια

Επιτυχής η επέμβαση στην γερακίνα που βρέθηκε πυροβολημένη στο μάτι στην Ερέτρια της Εύβοιας

Επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο άνδρα που πυροβόλησε σκύλο στην Λουκίσια Χαλκίδας

Καταδικάστηκε ο 76χρονος που πυροβόλησε σκύλο στα Λουκίσια Χαλκίδας

Καταδικάστηκε ο άνδρας που πυροβόλησε και άφησε παράλυτο αδέσποτο σκύλο στην Άνω Ποταμία Εύβοιας

Συνελήφθη 76χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε αδέσποτο σκύλο στα Λουκίσια Ευβοίας

Δροσιά Εύβοιας: Συνέλαβαν ανδρόγυνο επειδή σκότωσε σκύλο

30.000 € διοικητικό πρόστιμο στον 52χρονο που σκότωσε σκύλο στη Δροσιά Εύβοιας

Χαλκίδα: Έδεσε και εγκατέλειψε την εξαθλιωμένη σκυλίτσα και τα άρρωστα κουτάβια της

30.000 € διοικητικό πρόστιμο στον άνδρα που δολοφόνησε τον σκύλο στην Νέα Αρτάκη Εύβοιας

Συνέλαβαν 73χρονο επειδή πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο στην Κάρυστο

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. Μίνα Γκελντή

    Πάρτε ονόματα των ανθρώπων που απειλούν και πηγαίνεται στο αστυνομικό τμήμα να κάνετε καταγελλία και να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα... Ετσι ενημερώνονται ότι αν πάθει κάτι το σκυλί εκείνοι θα βρούνε τον μπελά τους.

  2. Θάνος

    Μπορεί να τοποθετηθεί μια πινακίδα ή αφίσα που θα ενημερώνει ότι το ζώο είναι υπό την επίβλεψη του σωματείου τάδε που σε συνεργασία με τον δήμο περιθάλπεται και προστατεύεται, και απόσπασμα από την νομοθεσία για τις ποινές. Επίσης ότι οποιαδήποτε πράξη κι ενέργεια σε βάρος του ζώου θα καταγγελθεί στις εισαγγελικέ αρχές.

  3. Κατερίνα

    Αν πάλι, δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν εκτός από το να παίζουν τάβλι, θα μπορούσαν να αναλάβουν να καθαρίζουν/ταίζουν/φροντίζουν/δίνουν τα φάρμακα στο ζωάκι αυτό.

    1. Sophia P

      Κατερινα μου, θα τους εμπιστευοσουνα να φροντισουν το ζωακι; Εγω οχι. Θα απαιτουσα να ειμαι μαζι τους και να τους επιβλεπω. Και πας ενα στοιχημα οτι η ενασχοληση τους με το ταβλι ειναι σοβατοτερη γι'αυτους απο την φροντιδα μιας αθωας ψυχης; Απειλησανε καλη μου οχι μονο το ζωακι αλλα και το σωματειο με μηνυση...Επιβολη κοινωνικης ή φιλοζωικης προσφορας σε απειθαρχητους Ελληναρες που δεν χαλανε τη βολη τους ουτε για το μπαρμπα τους, πολυ προχωρημενο μου φαινεται...Ας δουλεψει ο νεος νόμος με τις ποινες και τα προστιμα, να τους γινει τους συγκεκριμενους μια καταγγελια για απειλη να ειναι ο υπ'αριθμον 1 υποπτοι σε περιπτωση ω μη γενοιτο, να λαβουν γνωση της καταγγελιας και τι σημαινει γι αυτους απο αστυνομικα οργανα οι δυνατον,μπας και συνειδητοποιησουν οτι δεν ειναι οι μονοι που μπορουν να απειλουν, αν δηλαδη γιατι ειναι και καπως αυτη η παστα ανθρωπων,και μετα πολυ μετα τους βαζεις να φροντισουν το ζωο με την επιβλεψη του σωματειου. Ετσι για να μπαινουν τα πραματα στη θεση τους και το ταβλι στο ραφι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.