Στηρίξτε μας

Τι βλέπει ο τουρίστας στη Σαμοθράκη;

30 Ιουλίου 2012 15:12 | Καταγγελίες
Τι βλέπει ο τουρίστας στη Σαμοθράκη;

Η Ελένη Θεοφιλίδου αναγνώστρια του www.zoosos.gr και δικηγόρος στο επάγγελμα συνάντησε κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στο νησί της Σαμοθράκης, όπου και παραθερίζει, το άλογο, που βλέπετε. Το ζώο είναι με δεμένα τα πόδια χωρίς νερό κάτω από τον καυτό ήλιο έξω από το λιμάνι την Καμαριώτισσα, στην περιοχή «Ανεμογεννήτριες» σ' ένα χωράφι κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

AlogoSamoth

Η κα Θεοφιλίδου, που γνωρίζει καλά τι ορίζει ο νόμος 4039/2012, θα κάνει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, ώστε να απαλλάξει αυτό το ζώο από το μαρτύριο του… Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος, ότι και τα ζώα χρειάζονται φαγητό, νερό και σκιά και το κατακαλόκαιρο;

Το «παστούρωμα» δηλαδή το δέσιμο των ποδιών με τέτοιο τρόπο, ώστε τα ζώα να μην μπορούν, να κάνουν παρά ελάχιστα βήματα, είναι άλλη μια μορφή κακοποίησης, την οποία συναντάμε παντού

Αντί να βάλουν τα ζωντανά τους σε περιφραγμένο χώρο και να χρεωθούν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες με τα έξοδα της περίφραξης, προτιμούν να τα δένουν έτσι για να ξενοιάζουν. Φυσικά και δεν τους απασχολεί αν τα αυτά τα πλάσματα υποφέρουν. Άλλωστε τα αντιμετωπίζουν μόνο ως ζωντανά εργαλεία από τα οποία θα αποκομίσουν κέρδος.

Διαβάστε επίσης:

Σαμοθράκη: Ο σκύλος με ανοιχτό κρανίο χαροπάλευε με τα κύματα

Σαμοθράκη: Βρήκαν το άλογο νεκρό με δεμένα τα πόδια στην παραλία Γυαλού

Επικήρυξαν τον βασανιστή του σκύλου στη Σαμοθράκη

Σαμοθράκη: Βρήκαν τον σκύλο στη θάλασσα δεμένο σε τσουβάλι με πέτρες!

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.