Στηρίξτε μας

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 υποτιμά τις επιπτώσεις του καύσωνα στα ζώα; (Βίντεο)

11 Ιουλίου 2012 10:42 | Επικαιρότητα
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 υποτιμά τις επιπτώσεις του καύσωνα στα ζώα; (Βίντεο)

Ο Σάκης Αρναούτογλου, που είναι ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού της ΕΡΤ3, την περασμένη Δευτέρα 9 Ιουλίου κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του καναλιού, το οποίο προβλήθηκε στις 22:00 αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις του καύσωνα πάνω στα ζώα. Εξήγησε το πόσο ταχύτατα αυξάνεται η θερμοκρασία μέσα σ’ ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο ακόμα και αν αυτό είναι στη σκιά.

Αυτό δεν ενθουσίασε τον παρουσιαστή του δελτίου, Δημήτρη Ντόζη, (που είναι και προϊστάμενος του Τμήματος Σύνταξης Ειδήσεων), ο οποίος όσο ο κ. Αρναούτολγου προσπαθούσε να περάσει το μήνυμα, ότι στον καύσωνα κινδυνεύουν ΟΧΙ μόνο τα παιδιά αλλά ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ, έδειχνε ξεκάθαρα πόσο υποτιμά αυτές τις πληροφορίες και τις προειδοποιήσεις!

Ο κ. Ντόζης όχι μόνο απέφυγε να πει κάτι σχετικά με αυτό, αλλά με τον τρόπο του απαξίωσε αυτή την τοποθέτηση του κ. Αρναούτογλου. Ο κ. Αρναούτογλου επέμεινε λέγοντας, ότι όταν αφήνουμε παιδιά ή ζώα στο αυτοκίνητο, αυτά κινδυνεύουν εξίσου με θερμοπληξία.

Και σημείωσε επανειλημμένα, ότι επειδή ούτως ή άλλως στα παιδιά δίνουμε προσοχή και δεν τα αφήνουμε μόνα τους στα αυτοκίνητα, γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον κίνδυνο της θερμοπληξίας στα ζώα. Και οι δύο παρουσιαστές αναφέρθηκαν σε παραδείγματα θερμοπληξίας που προκάλεσαν τον θάνατο σε παιδιά (π.χ. στην Κύπρο πέρυσι), τα οποία οι γονείς τους τα άφησαν για λίγο ή πολύ μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο λειτουργεί σαν φούρνος και μάλιστα μέσα σε μερικά λεπτά.

Arnaoutoglou Sakis 0

Όμως στο τέλος ο κ. Ντόζης έκλεισε το θέμα, επειδή ο κ. Αρναούτογλου επέμενε για τους κινδύνους στα ζώα, λέγοντας: «Εσύ πηγαίνεις με τα ζώα, εδώ έχουμε παραδείγματα με παιδιά». Αυτή η συμπεριφορά και η άποψη δεν αρμόζει σε παρουσιαστή, δημοσιογράφο, εργαζόμενο στη Δημόσια Τηλεόραση, ο οποίος πληρώνεται για να μας ενημερώνει.

Επειδή όλοι δεν γνωρίζουν τους κινδύνους, που διατρέχουν και τα ζώα λόγω καύσωνα και επειδή όλοι δεν είναι όλοι σχετικοί, ο κ. Ντόζης όφειλε – αφού ο συμπαρουσιαστής του επέμενε προσπαθώντας να ενημερώσει το κοινό και να το προειδοποιήσει για τους κινδύνους – να τον αφήσει τουλάχιστον να εκφραστεί ελεύθερα και να μην απαξιώνει αυτά που λέει.

Αν ο κ. Ντόζης δεν ενδιαφέρεται για τα ζώα, ή τα θεωρεί κατώτερα όντα, που χρήζουν λιγότερης προσοχής, είναι δικό του πρόβλημα. Όμως έχει την υποχρέωση να σέβεται εκείνους, που τον παρακολουθούν, και πληρώνουν τον μισθό του, δηλαδή τους φορολογούμενους αυτού του τόπου, οι οποίοι νοιάζονται και για τα παιδιά και τα ζώα.

Αν θέλετε να ενημερώσετε τον προϊστάμενο του Τμήματος Σύνταξης Ειδήσεων της ΕΡΤ3 για το πόσο υποφέρουν και τα ζώα από τη ζέστη επικοινωνήστε μαζί του στο email του [email protected] ή καλέστε στο τηλέφωνο: 2310299888.

Διαβάστε επίσης:

Μέσω twitter η Αστυνομία θυμίζει πως τα ζώα κινδυνεύουν με θερμοπληξία μέσα στο αυτοκίνητο

Τα ζώα στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι κινδυνεύουν από θερμοπληξία!

Θα έσπαγες το τζάμι του Ι.Χ. για να σώσεις τον σκύλο;

Τρίκαλα: Έσωσαν το κουτάβι που ζούσε εγκλωβισμένο σε Ι.Χ. χωρίς τροφή και νερό

Πύργος: Αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι του Ι.Χ. για να σώσουν τα σκυλιά από τη θερμοπληξία

Πύργος: Καταδικάστηκε το ζευγάρι που άφησε τα σκυλιά στο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα

Τι λέει η Αστυνομία για τη διάσωση των σκυλιών μέσα από το Ι.Χ. στον Πύργο

Καμίνια: Έκαναν καταγγελία εις βάρος του άνδρα που είχε τον σκύλο του κλεισμένο στο Ι.Χ. για ενάμιση χρόνο

Γρεβενά: Έσωσαν τη γάτα που ψυχικά ασθενής είχε κλείσει σε Ι.Χ. για 3 μέρες χωρίς τροφή και νερό

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

10 Σχόλια

  1. τακης χαλαζωνιτης

    Στην αρχη αποδοθηκε αυτη η αναρμοστη συμπεριφορα σε εναν ευγενη παρουσιαστη ειδησεων της ΕΡΤ3 τον κ. Γιαννουλη και δεν μπορουσα να το πιστεψω. Τωρα που αναφερεται ως υπευθυνος αυτης της αναρμοστης συμπεριφορας ο κ. Ντοζης το πιστευω γιατι τερειαζει με το ολο του υφος!!! κριμα για εμας που ανεχομαστε τετοιους ενημερωτες της κοινης γνωμης...

  2. Μαρία Σιμητοπούλου

    Από κάτι τέτοιους δημοσιογράφουςπου δεν γίνεται σωστή ενημέρωση,η Ελλάδα πηγαίνει όλο και πιό πίσω...Και είναι κρίμα να μην ενημερώνεται σωστά ο λαός, πόσο μάλλονόταν ο κύριος αυτός πληρώνεται από εμάς..Ντροπή του λοιπόν

  3. Ελενα

    Τι να περιμένει κανεις από δημοσιογραφίσκους; Εδω προσπαθουν να μας πείσουν οτι ειναι καλο το ΔΝΤ για τα ζώα θα ενδιαφερθούν;

  4. Michael

    Η πλακα ειναι οτι ο μετεωρολογος μαλλον ξερει τι ειναι, και του τονιζει συνεχεια το θεμα για βα τον εκθεσει

  5. Σμαραγδα

    Εστειλα email στον (κ.) Ντοζη..και πρεπει να στειλουν οσοι μπορουν!!Ενα μπραβο στον Κ.Σακη Αρναουτογλου για την παιδεια, τον πολιτισμο και την ανθρωπια που εδειξε για το θεμα αυτο,που δυστυχως δεν γνωριζουν ολοι και εχουμε πολλα θυματα καθε χρονο!!Ως γνωστης για το πως λειτουργουν τα καναλια,το μονο σιγουρο ειναι οτι "φοβηθηκε" οτι δεν θα κανει νουμερα στο τεταρτακι,οπως το λεμε εμεις!!Θεωρει φαινεται πως ενα ζωακι δεν εχει ψυχη και δεν ειναι αξιο να αναφερθει ενω αν συμβει κατι σε ενα παιδι ειναι πιο "ζουμερο" σαν θεμα!!!!!Ποσο λυπηρο και αθλιο...........ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.