Στηρίξτε μας

Θεσσαλονίκη: Φορτώνει το 28χρονο άλογο λες και είναι νταλίκα! (Βίντεο)

6 Ιουλίου 2012 15:23 | Καταγγελίες
Θεσσαλονίκη: Φορτώνει το 28χρονο άλογο λες και είναι νταλίκα! (Βίντεο)

Όσοι μένετε ανατολική Θεσσαλονίκη σίγουρα έχετε δει από κοντά την «Κούκλα» το δύστυχο μικρόσωμο αλογάκι, που χρόνια τώρα κυκλοφορεί σέρνοντας ώρες ατελείωτες την καρότσα ενός παλιατζή.

Η Κούκλα έχει γεράσει πια, είναι περίπου 28 ετών και συνεχίζει – αφού της το επιβάλλει ο ιδιοκτήτης της – να κάνει αυτή τη δύσκολή και επικίνδυνη δουλειά. Το ζώο καθημερινά βρίσκεται στους δρόμους σέρνοντας την καρότσα με τα παλιοσίδερα. Πολύ συχνά οι κάτοικοι έχουν γίνει μάρτυρες της εξάντλησης της πείνας και της δίψας αυτού του ζώου.

Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσπάθειες, ώστε να προσφερθεί στο ζώο φροντίδα – αφού όπως λέγεται είναι σε άθλια κατάσταση – αλλά ο ιδιοκτήτης της Κούκλας αρνήθηκε. Μάλιστα έχει επιτεθεί πολλές φορές φραστικά και όχι μόνο σε όσους διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση του αλόγου.

Το βίντεο, που βλέπετε, τραβήχτηκε από κάποιον διερχόμενο την περασμένη Δευτέρα και ανέβηκε στο facebook. Το ζώο, όπως θα δείτε, κείτεται στην άσφαλτο εγκλωβισμένο προφανώς εξουθενωμένο δεμένο με τα ηνία στα σίδερα της καρότσας. Ο ιδιοκτήτης του προσπαθεί να το σώσει και τελικά – όπως μάθαμε μαζί με άλλους – το καταφέρνει και το σηκώνει.

Η Φιλοζωική Μ.Κ.Ο. Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» - όπως πληροφορήθηκε το www.zoosos.gr - επιδιώκει με εισαγγελική παραγγελία, να ζητήσει κατάσχεση του ζώου και φυσικά να απαγορευτεί σε αυτόν τον άνθρωπο, να αποκτήσει νέο ζώο, αφού είναι βέβαιο, ότι θα το χρησιμοποιεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Αν έχετε υπάρξει μάρτυρας της κακοποίησης, που υφίσταται αυτό το πλάσμα καλέστε την Μ.Κ.Ο. «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» για να ενημερώσετε τα μέλη της στο τηλέφωνο 6972803165 και φυσικά καταγγείλτε την κακοποίηση και διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτό στα Αστυνομικά Τμήματα: ΤΟΥΜΠΑΣ - ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ τηλ. 2310953680 και 2310943571, ΧΑΡΙΛΑΟΥ τηλ. 2310323800 και 2310320260, ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ τηλ. 2310403188 και 2310403170.

Με τη διαμαρτυρία σας βοηθάτε σημαντικά, ώστε η εντολή για κατάσχεση του ζώου από την Εισαγγελία να δρομολογηθεί γρηγορότερα.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Απάλλαξαν την «Κούκλα», το 28 ετών άλογο από τον ζυγό (βίντεο)

Κουφάλια Θεσσαλονίκης: Αδέσποτο σκελετωμένο άλογο

Θεσσαλονίκη: Η αδέσποτη φοράδα που έσωσε ήταν το άλογο της πριν από 10 χρόνια!

Η σκελετωμένη φοράδα που βρέθηκε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης χρειάζεται φροντίδα ποιος θα συνεισφέρει;

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

13 Σχόλια

  1. mar

    Ασχοληθείτε με τίποτα άλλο,όλοι και καλά φιλόζωοι και δεν κάνετε τίποτα αξιοπρεπές.Μια φορά ένας χτυπημένος από αμάξι σκυλάκος χρειάστηκε την βοήθειά σας αλλά είχατε κλείσει γιατί ήταν μετά τις 8.30.Ναι γιατί μέχρι τις 8.30 είστε φιλόζωοι. Το άλογο το ξέρω όπως και τον ιδιοκτήτη του.Λίγο πριν το καλοκαίρι έβρεχε πολύ και είχε σταματήσει μπροστά στην οικοδομή μου για να μη βραχεί το ζώο και μας είπε την ιστορία του.Το είχε αγοράσει από έναν απαίσιο άνθρωπο που το χτυπούσε και το είχε πεινασμένο και διψασμένο. Αυτός ο άνθρωπος το έσωσε και τώρα θέλετε να του το πάρετε?Από την αντίδραση του ζώου μπορείτε να καταλάβετε ότι είναι δεμένοι. Ντροπή σας.

    1. mel theo

      ΑΝ ΤΟ ΖΩΑΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΣΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΦΟΡΤΩΝΕ ΜΕ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ ΛΕΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΑΛΙΚΑ Η ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ?? ΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΚΑΚΑΠΟΙΗΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΚΑΛΟ" ΑΥΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.ΑΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΒΑΣΣΑΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ

      1. mar

        ki esu pou to ksereis?mipws isoun mprosta?an den ksereis na min petas oti sou erthei sto ilithio mualo sou.fusika kai me niazei.alla egw to vlepw polu suxna mprosta mou kai oxi stis fotografies kai oute to vlepw fortomeno me paliosidera oute adunatismeno oute me aimata.isa isa kai i karotsa tou adeia einai mono 2-3 pragmata exei mesa kai paxouloutsiko einai to zwo,oxi kokaliariko.alla vevaia anti na asxolitheite me ta pragmatika provlimata. Otan pernw tilefono gia ena travmatismeno skulaki kai mou lene exoume kleisei,amfivallw an einai filozwoi kai tis alles wres.mono logia eiste oloi alla apo prakseis....gia peite mou,posoi apo esas pou krazete exete katevasei ena mpolaki me nero gia ta adespota?

    2. Σοφια

      Αυτο το αλογατακι θυμαμαι το εβελεπα και μικρη οταν ημουν!! Ακομη θυμαμαι πως διαφορα κοριτσακια ελεγαν οτι αυτος πειραζει τα παιδια ,μαλλον ιστοριες απο τους γονεις για να μεινουν μακρυα του τα παιδια τους!!Ασχετα με το δεσιμο μεταξυ τους δεν παυει το αλογο να εχει το δικαιωμα να βρει εναν ακομη καλυτερο ιδιοκτητη απο αυτον ,να εχει ενα καλυτερο δεσιμο απο οτι με αυτον τον κυριο και το κυριοτερο μια καλυτερη ποιοτητα ζωης!Οσο για το "θελετε να του το παρετε" ανοιξτε τα ματια σας και δειτε πως το ζωο υποφερει!Το οτι το εβαλε κατω απο την οικοδομη σας για να μη βραχει δεν μου λεει κατι. Το οτι το εχει 28 χρονια και το βασανιζει ετσι, κατι μου λεει !! Δεν νομιζω να το εσωσε , αλλα να το αγορασε για το δικο του συμφερον!

  2. ΒΙΚΥ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ,ΕΠΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ...ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ....ΑΝ ΚΑΠΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Η ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΥ ΣΤΑΥΛΙΖΕΤΑΙ Τ ΖΩΟ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΗΛ 6977033764 ΑΜΕΣΑ...Η ΚΟΥΚΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ..ΕΠΕΙΣΕΙΣ ΑΝ ΚΑΠΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟ Η ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ ΠΕΣΜΕΝΗ Η ΝΑ ΤΗΝ ΣΕΡΝΕΙ ΚΤΛ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ Τ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΝ ΕΦΝΙΔΙΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΕΙ Τ ΖΩΟ ΞΑΝΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...

  3. ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Για 5 χρόνια η "Κούκλα" είχε την κατάλληλη ιατρική φρόντίδα την οποία πλήρωνα και την δεχότανε ο ιδιοκτήτης της αφού ήταν δωρεάν.Πέρυσι ξεκίνησα τις ενέργειες για να φύγει επιτέλους το ζώο από τα χέρια του και άρχισαν οι απειλές.Δεν φοβήθηκα για το άτομο μου αλλά για τα ζώα που φροντίζουμε.Ο ιδιοκτήτης της γνωρίζει και που βρίσκεται το σπίτι μου και ο χώρος που φιλοξενούμε τα ζώα μας. .Φρόντισε να εξαφανίσει και το άλογο από εκεί που το σταύλιζε.Δεν ήταν έυκολο να κατασχεσεις ένα άλογο, ο παλιός νόμος δεν βοηθούσε σε αυτό.Τώρα με τον ισχύοντα νόμο και με την συνεργασία μας με τον Ε.Σ.Π.Ι τον οποίο ευχαριστούμε όπως και την εκπρόσωπο του στην Θεσσαλονίκη Βίκυ Λιναρά μπορούμε επιτέλους όχι μόνο να πάρουμε την κούκλα αλλά και να απαγορευτεί σε αυτόν τον άνθρωπο να αποκτήσει άλλο ζώο.

    1. eleni

      Κάτια, διάβασε ξανά το κείμενο! Αναφέρει μέσα ότι το ζώο το σήκωσαν τελικά και πως οι φιλόζωοι θα ζητήσουν εισαγγελική παραγγελία για να το πάρουν από τον ιδιοκτήτη του!

  4. Markos Dimitriadis

    Tosa sinebisane kai ston volo. Tosa chronia pou itane oi kireies.. kai oi kireioi dithen filozooi.Tora brethikane pou leipo ego stin germania.. na mas to paiksoune.. kai na to paristanoune.. kai kala animalrescue. min echontas idea...katholou apo skilia. kai aloga.
    Kai to kako einai oti tosa chronia milao kai milao kai anaferoume,giato pos kratane ta aloga ta moularia.. genikos ta ippoeidi ston elladikon choro.. omos eidikotera.. ekfrazo tis apopseis mou gia ton thesssalikon kampo kai tin thessaloniki opou iparchoune polla aloga.o kosmos omos...den merimna...pera.. gia pera..den lambanei kaneis tis evthines tou.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.