Στηρίξτε μας

Η Ναόμι της Ιθάκης γλύτωσε από το δηλητήριο

26 Ιουνίου 2012 16:32 | Επικαιρότητα
Η Ναόμι της Ιθάκης γλύτωσε από το δηλητήριο

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στην όμορφη Ιθάκη ζει η Νάομι, η μαύρη σκυλίτσα, που βλέπετε στη φωτογραφία, η οποία είναι το τετράποδο μέλος της οικογένειας της φίλης και συναδέλφου, Χρύσας Γρίβα. Αν και το νησί είναι στην κυριολεξία μια σταλιά τόπος, και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων των γειτόνων και των αδέσποτων ούτε εκεί απουσιάζουν.

Γιατί πρέπει να διατηρούμε τη ψυχραιμία μας

Σήμερα η Χρύσα με κάλεσε στο τηλέφωνο και κλαίγοντας και μου περιέγραψε, ότι το ζώο κάτι έφαγε και άρχισε να σπαρταράει. Κτηνίατρος στο νησί δεν υπάρχει (όπως και πολλές ειδικότητες γιατρών για ανθρώπους) όμως ο φαρμακοποιός Κωστής Καραβίας έδωσε στον πατέρα της Χρύσας την ένεση ατροπίνης, για να την κάνει αμέσως στο σκυλί, ώστε να το προλάβει και να λειτουργήσει το αντίδοτο.

Κτηνίατρος δεν είμαι, ούτε ειδικές γνώσεις έχω, για να πω σε κάποιον, τι να κάνει, για να σώσει ένα ζώο, που έχει δηλητηριαστεί, όμως της είπα να ρωτήσει τον φαρμακοποιό, αν έχει ενέσεις, που προκαλούν εμετό, ώστε το ζώο να αποβάλει από το στομάχι, ό,τι έχει φάει.

Της έδωσα και το τηλέφωνο του καλού κτηνίατρου, Γιάννη Πολυζώη, ο οποίος έχει κτηνιατρείο στην Φιλοθέη και τον εμπιστεύομαι απόλυτα, γι’ αυτό και της τόνισα, ότι πρέπει, να τον καλέσει αμέσως, για να την καθοδηγήσει έστω και τηλεφωνικά.

Τελικά χάρη στη ψυχραιμία της Χρύσας, το ενδιαφέρον του φαρμακοποιού, την άμεση αντίδραση της φιλόζωης κατοίκου της Ιθάκης, Ελένης Πανταζή, και τις οδηγίες του κτηνιάτρου η Ναόμι τα κατάφερε. Τώρα αναρρώνει στην αυλή τους σπιτιού της.

Όταν το ζώο μας καταναλώσει δηλητηριασμένη τροφή – κάτι διόλου απίθανο να συμβεί οπουδήποτε στην Ελλάδα – ο χρόνος μετράει ταχύτατα και φυσικά αντίστροφα για την υγεία του. Είναι σκόπιμο, αν έχετε προγραμματίσει να ταξιδέψετε σε περιοχές, που η πρόσβαση σε κτηνιατρείο είναι δύσκολη, να έχετε προμηθευτεί ενέσεις ατροπίνης και εμετικές.

Ο κτηνίατρος σας θα σας καθοδηγήσει, πώς να τις χρησιμοποιήσετε την κρίσιμη στιγμή μέχρι να καταφέρετε, να πάτε το ζώο σας για νοσηλεία. Με αφορμή αυτό, που συνέβη σήμερα στη Ναόμι, αναρωτήθηκα πως νιώθει άραγε ένας γονιός παιδιού ή ένας κηδεμόνας ζώου, αν εκεί, που ζει, δεν υπάρχει ο επιστήμονας, ο οποίος θα μπορέσει να τον βοηθήσει σε μια κρίσιμη στιγμή.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε ο 48χρονος που εξοντώνει συστηματικά με φόλες τις γάτες στο Βαθύ Ιθάκης

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Theresa Tzitzira

    EMETOS MPOREI NA PROKLHTHEI KAI APO KATAPOSH 1 POTHRIOY NEROU ME MPOLIKO ALATI, KATI POU EFARMOSA ME EPITYXIA OSES FORES (LIGES, EFTYXWS!) XREIASTIKE NA PROKALESW EMETO SE KAPOIO APO TA SKYLIA MOU.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.