Στηρίξτε μας

Ηράκλειο Κρήτης: Βρήκε το θάρρος να μηνύσει τον αστυνομικό που σκοτώνει τα αδέσποτα!

25 Ιουνίου 2012 11:09 | Επικαιρότητα
Ηράκλειο Κρήτης: Βρήκε το θάρρος να μηνύσει τον αστυνομικό που σκοτώνει τα αδέσποτα!

Στις 5 Μαρτίου 2012 πληροφορηθήκαμε από αναγνώστες του www.zoosos.gr, ότι ο Ζ.Γ., που είναι κάτοικος Σκαλανίου Ηρακλείου Κρήτης και πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., εκτέλεσε με το όπλο του ενώπιον των μαθητών, που πήγαιναν στο σχολείο, ένα αδέσποτο σκύλο. Ο συγκεκριμένος άνδρας σταμάτησε το αγροτικό του όχημα δύο μέτρα από τη στάση του λεωφορείου στις 07:30 το πρωί και εκτέλεσε το ζώο μπροστά στα μάτια των παιδιών.

Αν και το έγκλημα καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, επειδή οι αυτόπτες μάρτυρες δείλιασαν και δεν κατέθεσαν τι είδαν ο δράστης δεν συνελήφθη και συνέχισε ανενόχλητος το ίδιο απόγευμα να πυροβολεί αδέσποτα μέσα στο χωριό.

Η δράση του συγκεκριμένου ανθρώπου - που οπλοφορεί νόμιμα - αφού είναι πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., είναι γνωστή στην περιοχή. Όλοι μιλούν για μια προβληματική προσωπικότητα, που εκφοβίζει τους πάντες και έχει για «χόμπι» του να σκοτώνει ζώα.

Όταν έγινε το έγκλημα το www.zoosos.gr επικοινώνησε με τη Γεωργία Στεφανάκη, πρόεδρο της Ζωόφιλης Δράσης Ηρακλείου και την ρώτησε, για την εξέλιξη της υπόθεσης. Μας είπε, ότι οι μάρτυρες φοβούμενοι αντίποινα έκαναν πίσω. Αν και η ίδια προσπάθησε να πάρει τις καταθέσεις τους και μέσω συμβολαιογράφου, ώστε να μην εμφανιστούν στο δικαστήριο, δεν κατάφερε.

Όμως προχθές ο κάτοικος Ηρακλείου, Γιώργος Γαρεφαλάκης, επικοινώνησε με το www.zoosos.gr και μας δήλωσε, ότι είναι αποφασισμένος, να καταθέσει μήνυση εναντίον αυτού του εγκληματία, ο οποίος σκοτώνει διαρκώς ζώα και απειλεί τους πάντες. Και πράγματι το έκανε. Πήγε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και κατέθεσε μήνυση εναντίον του 57χρονου πρώην αστυνομικού.

Εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι στο αιτιολογικό της μήνυσης αναφέρθηκε τις απειλές, που έχει δεχτεί ο ίδιος για τα σκυλιά του, τα οποία αναγκάζεται να τα έχει διαρκώς δεμένα και «μαντρωμένα», όπως μας είπε, αφού ο δράστης του έχει πει, ότι θα τα σκοτώσει, αν τα πετύχει έξω! Εξήγησε πως πριν από περίπου δέκα χρόνια ο άνθρωπος είχε σκοτώσει έναν μαύρο σκύλο, τον οποίο ο ίδιος ο κ. Γαρεφαλάκης του είχε δώσει για να τον υιοθετήσει. Ανέφερε και άλλα περιστατικά, που αποδεικνύουν την εγκληματική συμπεριφορά αυτού του «λεβέντη».

Το www.zoosos.gr ρώτησε τον κ. Γαρεφαλάκη, αν φοβάται τις αντιδράσεις του 57χρονου. Εκείνος απάντησε, ότι λειτούργησε βάσει αυτών, που του επιβάλλει η συνείδηση και η ηθική του. Μας είπε βέβαια, ότι ζήτησε από την Εισαγγελία και μέτρα προστασίας, αφού είναι βέβαιος, ότι ο εγκληματίας θα θελήσει, να τον εκδικηθεί. Όμως ο κ. Γαρεφαλάκης δείχνει τον δρόμο στην τοπική κοινωνία παίρνοντας ένα μεγάλο ρίσκο για τον ίδιο και για τα ζώα του.

Εμείς ως www.zoosos.gr δεσμευτήκαμε – αφού τον ρωτήσαμε αν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση του ονόματος του και μας έδωσε την έγκριση του – ότι θα του παράσχουμε κάθε στήριξη, αφού αναλαμβάνει, να κινηθεί νομικά εναντίον εκείνου, που σκοτώνει συστηματικά τόσα ζώα, αποδεικνύοντας ότι τα φιλοζωικά σου αισθήματα καλύπτουν τον φόβο.

Όταν ρωτήσαμε τον κ. Γαρεφαλάκη, γιατί κατέθεσε την μήνυση στην Εισαγγελία και όχι στο Α.Τ. Ηρακλείου Κρήτης, μας εξήγησε, ότι επειδή είναι συνάδελφος με τους αστυνομικούς εκείνοι τον καλύπτουν! Η απάντηση του μαρτυρά μια μεγάλη αλήθεια. Το πόσο ειδικά στις κλειστές κοινωνίες οι αρχές «καλύπτουν» τους δράστες. Θυμίζουμε, ότι ο κουμπουροφόρος υπηρετούσε ως προϊστάμενος στην Aστυνομική Διεύθυνση Hρακλείου.

Η Γεωργία Στεφανάκη θα συνδράμει τον κ. Γαρεφαλάκη και θα καταθέσει όλα τα στοιχεία, που έχει συγκεντρώσει από εκείνους που είδαν το έγκλημα, αλλά φοβήθηκαν. Μάλιστα η πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης τονίζει: «συγχαίρω από καρδιάς τον λεβέντη Κρητικό που τόλμησε να ανατρέψει το σαθρό κανόνα. Δηλώνουμε μάρτυρες και προσκομίζουμε τη συλλογή μας για την απόδοση της δικαιοσύνης!».

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Σκαλάνι Ηρακλείου Κρήτης: Εκτέλεσε τον σκύλο μπροστά στα μάτια των μαθητών!

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

  1. ELENA

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΨΥΧΕΣ? ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΟΜΑΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΙΑΣΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ !

  2. Θάνος

    Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για συμπαράσταση και ενίσχυση αυτού του ανθρώπου όμως χωρίς μπράβο και ζήτω.

  3. Βικυ Χριστοπουλου

    Συγχαρητηρια! Ετσι πρεπει να αντιδρουν ολοι στο αδικο και σε καθε κτηνωδια.Η υπερασπιση των αδυνατων ειναι πρωταρχικο μας μελημα..και ο φοβος δεν εχει καμμια θεση εδω!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.