Στηρίξτε μας

Ένα κολαστήριο ζώων στη Ναύπακτο με τη σφραγίδα του Δήμου Ναυπακτίας (βίντεο)

22 Ιουνίου 2012 17:15 | Καταγγελίες
Ένα κολαστήριο ζώων στη Ναύπακτο με τη σφραγίδα του Δήμου Ναυπακτίας (βίντεο)

Εγκλωβισμένα, εγκαταλελειμμένα, άρρωστα χωρίς φαγητό και νερό!

Την Κυριακή 17 Ιουνίου η Μπέττυ Αθανασίου μαζί μ’ έναν φίλο της βρέθηκε σε μια ορεινή περιοχή στα περίχωρα της Ναυπάκτου... Η ζέστη ήταν αφόρητη, κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου, και το ζευγάρι, που κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας χάθηκε, ξαφνικά άκουσε πολλά τρομερά γαυγίσματα.

Έτρεξαν τότε προς το σημείο, που ακούγονταν τα ζώα και αντίκρισαν αυτό το θέαμα, σ’ έναν χώρο τον οποίο χαρακτηρίζουν ως κολαστήριο ζώων! Η κα Αθανασίου εξηγεί: «Στα δεξιά μας είδαμε αναρίθμητα σκυλιά (100; 200;) μέσα σ' ένα περιφραγμένο οικόπεδο, να γαυγίζουν σαν τρελά και να πέφτουν πάνω στα σίδερα, μόλις μας είδαν να πλησιάζουμε.

Τα σκυλιά είναι σε άθλια κατάσταση, μέσα στη βρώμα, άλλα άρρωστα, άλλα γεμάτα ΨΩΡΑ, άλλα ΔΕΜΕΝΑ. Ένα έμενε μέσα σε ένα ΒΑΡΕΛΙ. Τα ζώα είναι υποσιτισμένα, ΤΡΕΛΑΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΨΑ... και την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ... και ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΕΡΟ.

Ένας σκύλος δεμένος έξω απ' την περίφραξη στα σύρματα... ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ... ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ... ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΕΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΖΕΣΤΗ!

Έξω από την περίφραξη, ένα τσούρμο κουταβάκια (περίπου 1 μηνός), τζιβιασμένα να τρέχουν πάνω κάτω στο μονοπάτι... τρελαμένα από τη δίψα και την πείνα...

ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΦΟΡΗΤΗ ΖΕΣΤΗ. Ούτε μέσα στον περιφραγμένο οικόπεδο, ούτε έξω. Παντού βρώμα και εγκατάλειψη. Κατεβήκαμε στην Ναύπακτο και πήγαμε κατευθείαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου. Καταθέσαμε καταγγελία.

Τη Δευτέρα επικοινωνήσαμε με τον Δήμο Ναυπακτίας. Με φρίκη μάθαμε, ότι το ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ανήκει και το “τρέχει” η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπάκτου, η κα Γιαννοπούλου - Μαυρομύτη».

Συλλέκτρια ζώων η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ναυπάκτου

Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν βγει στη δημοσιότητα τα πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα μέλη του συλλόγου με την πρόεδρο του σωματείου.

Όμως γιατί κανείς δεν έκανε τον κόπο να την καταγγείλει επισήμως στις αρχές μέχρι τώρα; Γιατί δεν πήγαν στον εισαγγελέα; Γιατί δεν πήγαν στην Αστυνομία;

Ποιος επέτρεψε, να λειτουργεί έτσι αυτό το κολαστήριο, που υποτίθεται, ότι είναι το Δημοτικό Κυνοκομείο; Ποιες ελεγκτικές αρχές ευθύνονται γι’ αυτό το έγκλημα, αφού σίγουρα βολεύονται με το «μάντρωμα» των ζώων και έτσι σιωπούν;

Αν ο δήμος το χρηματοδοτεί, που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα; Πως είναι δυνατόν τα ζώα να εγκλωβίζονται εκεί και να μη στειρώνονται;

Ποιος άρρωστος νους αφήνει τα ζώα χωρίς νερό μέσα στον καύσωνα; Ποιος ανέλαβε δράση για τη διαχείριση των αδέσποτων και δεν πιέζει πρόσωπα και καταστάσεις για να γίνονται στειρώσεις και υιοθεσίες;

Είναι άλλη μια καλή αφορμή για να ξεφτιλιστούμε παγκοσμίως! Και φυσικά και η Ναύπακτος ως τουριστικός προορισμός!

Η διαμαρτυρία που είχε δημοσιευτεί τον Φεβρουάριο του 2012

«Εθελοντές και μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου του Δήμου Ναυπάκτου, θέλουμε να καταγγείλουμε την πρόεδρο του συλλόγου κυρία Γιαννοπούλου ως μη συνεργάσιμη με τα άτομα που προσφέρουν έργο στον σύλλογο.

Σήμερα 17/02/12, εθελόντρια που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της σίτισης και της καθαριότητας του κυνοκομείου, βρήκε αλλαγμένες όλες τις κλειδαριές από τις πόρτες του δημοτικού κυνοκομείου.

Το επισημάνουμε αυτό γιατί η πρόεδρος θεώρει τον χώρο δικό της. Αυτό έγινε χωρίς να ενημερωθούν τα ενεργά μέλη του συλλόγου καθώς και μέλος του διοικητικού του συλλόγου.

Η πρόεδρος αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε βοήθεια χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Ο δήμος πλέον μας δίνει τροφές και χρήματα για στειρώσεις, όπου μέχρι στιγμής η πρόεδρος δεν έχει προβεί σε καμία στείρωση!

Επίσης αρνείται την εγγραφή νέων μελών στον σύλλογο. Στο κυνοκομείο υπάρχουν 200 αδέσποτα σκυλιά τα οποία η πρόεδρος τα διαχωρίζει σε δικά της και δικά μας.

Η σίτιση των ''δικών της'' σκυλιών γίνεται από την ίδια πάντα βραδινές ώρες. Στο κυνοκομείο δεν υπάρχει ρεύμα.

Ένα περιστατικό που αντικρίσαμε ήταν ένα σκυλί του οποίου το περιλαίμιο είχε μπει στο λαιμό του. Πως να το δει αυτό η πρόεδρος εφόσον πηγαίνει πάντα βράδυ; Το τελευταίο περιστατικό μπορείτε να το αντικρίσετε στην παρακάτω φωτογραφία.

Εφόσον έχουμε ανακαλύψει ότι έχουν αλλαχτεί οι κλειδαριές, αντικρίζουμε στα σκυλιά που έχει αναλάβει η πρόεδρος (και δεν αφήνει κανέναν άλλο να τα φροντίζει), τα κουτάβια μιας γεννημένης σκυλίτσας να τα έχουν πάρει τα υπόλοιπα σκυλιά και να τα έχουν κάνει μπαλάκια. Δυστυχώς τα κουτάβια δαγκώθηκαν και πέθαναν.

Γνωρίζοντας η πρόεδρος ότι στο κυνοκομείο δεν υπάρχουν χωρίσματα άφησε εκτεθειμένη την σκύλα και τα κουτάβια. Για το τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε επίσης την άρνηση της προέδρου σε οποιαδήποτε υιοθεσία, κάτι που την καθιστά αυτομάτως συλλέκτρια.

Ξεκινάμε με αυτή την δημόσια καταγγελία ζητώντας την βοήθεια όλων σας!».

Επιστολή διαμαρτυρίας τον Μάρτιο του 2012

«Αγαπητέ κύριε Σαλαμούρα, ζητάμε να λάβετε άμεσα θέση σε ζητήματα που αφορούν τον φιλοζωικό σύλλογο του δήμου Ναυπάκτου.

Τα παρακάτω προβλήματα που είναι ως επί το πλείστον εσωτερικά του συλλόγου, λόγου της προέδρου, κυρίας Γιαννοπούλου, αφορούν και τον δήμο μιας και χρηματοδοτεί πλέον τον σύλλογο για την συντήρηση των αδέσποτων. Δεν έχει τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μέχρι πρότινος ο σύλλογος δεν είχε ΑΦΜ.

Η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Γιαννόπουλου ήταν αρνητική στην έκδοση ΑΦΜ, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να μην έχει τραπεζικό λογαριασμό και να μην μπορεί να αποκομίσει κέρδη από δωρεές, bazaar, εράνους , πάρτι κ.α

Σε πρόταση που λάβαμε από γνωστό τραγουδιστή για να κάνει αφιλοκερδώς μια εμφάνιση στην Ναύπακτο, ώστε να μαζευτούν χρήματα για τα αδέσποτα, η πρόεδρος του συλλόγου ήταν και πάλι αρνητική, χωρίς να έχει κανένα σοβαρό λόγο.

Όλο αυτό μας στοίχησε πολλά κέρδη με τα οποία θα μπορούσαμε να καλυτερέψουμε τις συνθήκες διαβίωσης σ το κυνοκομείο.

Λόγω της οικονομικής δυσχέρειας την οποία έχει επιφέρει στον σύλλογο, τα περισσότερα σκυλιά παραμένουν χωρίς εμβόλια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους. Δεν δέχεται να κάνει καμία υιοθεσία.

Πράγμα που την καθιστά αυτομάτως συλλέκτρια, διονίζοντας το πρόβλημα των υπεράριθμων σκυλιών στο κυνοκομείο και καταδικάζοντας τα σε μια ζωή δεμένα και μέσα σε ένα βαρέλι.

Το έργο της πρόεδρου έχει να κάνει μόνο με την περισυλλογή και την σίτιση των σκυλιών. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει κανένα έσοδο στον σύλλογο. Από τα 37 μέλη του συλλόγου μόνο τα 2 με 3 άτομα είναι ενεργά μέλη, επίσης δεν έχει ποτέ λάβει την μηναία εισφορά που υποχρεούται να καταβάλει κάθε μέλος, βάση του καταστατικού.

Επίσης αρνείται να εγγράψει καινούργια μέλη στον σύλλογο. Χωρίς λόγο και πάλι. Είναι δυσλειτουργική στην οποιαδήποτε συνεργασία με τα ενεργά μέλη και τους εθελοντές.

Διαχωρίζει τα αδέσποτα σε ‘’δικά της ’’και ‘’δικά μας’’ και δεν αφήνει κανέναν να ασχοληθεί με τα ‘’ δικά της’’ σκυλιά, τα οποία δέχονται ιδιαίτερης μεταχείρισης από την ιδία.

Δεν έχει κάνει πότε συνέλευση μελών και δεν έχει κρατήσει ποτέ πρακτικά. Δυσφημεί δημοσίως ενεργά μέλη του συλλόγου και εθελοντές που έχουν δώσει την ψυχή τους και την προσωπική τους περιουσία για τα αδέσποτα.

Αλλάζει αυθαίρετα τις κλειδαριές του δημοτικού κυνοκομείου, χωρίς να ενημερώνει τα άτομα που ασχολούνται με την σίτιση των σκυλιών και χωρίς βέβαια να τους έχει δώσει τα καινούργια κλειδιά, αρνούμενη και πάλι την οποιαδήποτε βοήθεια.

Σε όλη αυτή την εγωιστική συμπεριφορά της κυρίας Γιαννόπουλου, τα μόνα θύματα είναι τα ζώα. Φροντίζοντας μόνης της 120 και πλέον σκυλιά, κατά δική της επιλογή, το αποτέλεσμα μέχρι τώρα είναι 4 νεκρά κουτάβια, υποσιτισμένα κουτάβια και σκυλιά και μπολ χωρίς νερό.

Αρνείται να παρέχει ένα μέρος από την σίτιση (που ο δήμος πλέον χρηματοδοτεί)σε μέλος που σιτίζει εδώ και πολλά χρόνια αδέσποτα σε χώρο που του έχει παραχωρηθεί από ιδιώτη.

Έγινε ανανέωση του καταστατικού του συλλόγου τον περασμένο Απρίλιο χωρίς να κάνει εκλογές. Πράγμα παράνομο. Παρ’ όλου που ο δήμος δέχτηκε να γίνουν στειρώσεις εδώ και έναν μήνα τουλάχιστον, η πρόεδρος μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία στείρωση.

Το κυνοκομείο είναι δημοτικός χώρος, πράγμα που δίνει το δικαίωμα σε μέλη και σε εθελοντές να προσφέρουν προσωπική εργασία στο κυνοκομείο, κάτι που η κυρία Γιαννοπούλου αγνοεί επιδεκτικά, θεωρώντας το κυνοκομείο δικό της χώρο.

Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε το έργο που έχουν προσφέρει μέσα σε 5 μήνες 2 από τα μέλη του συλλόγου με την βοήθεια εθελοντών από την Ναύπακτο, την υπόλοιπη Ελλάδα, ακόμη και την Γερμανία. Μας έχουν στείλει τροφές από την Πάτρα, Αθήνα, Ιθάκη και Γερμανία.

Εθελόντρια από την Αθήνα με δική της πρωτοβουλία συγκέντρωσε τροφές, μοκέτες, χαλιά στρώματα, λουριά ακόμη και ρουχαλάκια για τα σκυλιά και σε συνεργασία με άλλη μια εθελόντρια έχει αποσταλεί ένα μέρος από την βοήθεια. Εθελοντές δώρισαν τα σπιτάκια των σκύλων τους στα αδέσποτα μας, που τα έχουν τόση ανάγκη.

Με την κατάλληλη δημοσιοποίηση έχουν βρεθεί ιδιοκτήτες χαμένων σκυλιών που είχαμε περισυλλέξει. Πολλά σκυλάκια βρήκαν σπιτάκια και ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Χρησιμοποιώντας τον τραπεζικό λογαριασμό κτηνιάτρου της πόλης μας, μιας και ο σύλλογος δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό, έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε ένα σεβαστό ποσό, από τους εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, το ποιο το εξαργυρώνουμε στον κτηνίατρο, σε εμβόλια, τροφές και ότι άλλο έχουν ανάγκη τα αδέσποτα.

Με υιοθεσίες αλληλεγγύης, όπου ο καθένας μπορεί να υιοθετήσει ένα σκυλάκι χωρίς να το πάρει σπίτι του, προσφέροντας του την τροφή του ανά μήνα.

Για όλα τα παραπάνω, μπορούμε με επιχειρήματα και φυσικά με αποδείξεις να σας λύσουμε την οποιαδήποτε αμφιβολία.

Αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας, την υπογράφουν, μέλη και εθελοντές του συλλόγου, έχοντας πλήρη γνώση επί του θέματος και όχι άσχετα πρόσωπα. Κάνεις από εμάς δεν έχει ως επιδίωξη την προεδρική θέση του συλλόγου. Κοινός στόχος όλων μας είναι ότι καλύτερο για τα αδέσποτα.

Ζητάμε να πάρετε άμεσα θέση, γιατί εμείς πλέον έχουμε εξαντλήσει τα όρια της υπομονής μας στην προσπάθεια μας να συνεργαστούμε με την κυρία Γιαννοπούλου και γιατί η χρηματοδότηση του δήμου θα τελειώσει κάποια στιγμή και τα ζώα θα είναι έρμαια της τύχης τους και της προέδρου.

Εθελοντική Ομάδα Φιλόζωων Ναυπάκτου».

Διαμαρτυρηθείτε!

Διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτό το αίσχος και το έγκλημα, που γίνεται εις βάρος των ζώων, στέλνοντας email στον Δήμο Ναυπακτίας [email protected] ή καλέστε στο τηλέφωνο 2634360100 και στο γραφείου δημάρχου, Γιάννη Μπουλέ.

Το www.zoosos.gr απευθύνθηκε στην αρμόδια δημοτική αρχή και περιμένει την επίσημη απάντηση της σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στα έγκλειστα ζώα εξαιτίας της Αργυρώς Γιαννοπούλου - Μαυρομύτη, που είναι η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπάκτου!

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Ναυπακτίας: Ανυπόστατες οι κατηγορίες φροντίζουμε τα ζώα του Κυνοκομείου

Στειρωμένα μόνο τα 25 από τα 150 σκυλιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Ναυπάκτου

Ναύπακτος: Θα απελευθερώσουν 150 σκυλιά αδιαφορώντας για την τύχη τους (βίντεο)

Κρυφτούλι με τους φιλόζωους παίζει ο Δήμος Ναυπακτίας

Ναύπακτος: Έκκληση για τον εντοπισμό τυφλού σκύλου που περιφέρεται με συρμάτινη θηλιά στο πόδι

Ναύπακτος: Βρήκαν 4 νεογέννητα κουτάβια ζωντανά μέσα σε τσουβάλι πεταμένα στην παραλία της Ψάνης

Δύο σκυλιά νεκρά από φόλες στην παραλία της Ψάνης στην Ναύπακτο

Ναύπακτος: Βρήκε 7 κουτάβια πνιγμένα μέσα σε τσουβάλι & πεταμένα στη θάλασσα στην Ψάνη

Ναύπακτος: Έδεσε τα πόδια του σκύλου και τον πέταξε στη θάλασσα!

Ναύπακτος: Έπνιξε τον σκύλο μέσα στο τσουβάλι πετώντας τον στη θάλασσα

Ναύπακτος: Βρήκαν 8 νεογέννητα κουτάβια πεταμένα στα σκουπίδια (βίντεο)

Δάφνη Ναυπακτίας: Έκκληση για τη φροντίδα - φιλοξενία του σκελετωμένου σκύλου ράτσας Πόιντερ

O Δήμος Ναυπακτίας καταδικάζει τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων αλλά δεν κάνει και τίποτα για να τα αποτρέψει

Ναύπακτος: Βρήκε το κουτάβι νεκρό κλεισμένο σε τσουβάλι πεταμένο στην παραλία του Πλατανίτη

Βρήκε τον σκύλο νεκρό, καρφωμένο σε στύλο της Δ.Ε.Η. στην Αναβρυτή της ορεινής Ναυπακτίας

Ναύπακτος: Επικήρυξαν τον δράστη που έδεσε σκύλο με σύρμα, τον έκλεισε σε τσουβάλι και τον πέταξε στο Μόρνο

Ναύπακτος: Έδεσε τα πόδια του σκύλου με σύρμα, τον έκλεισε σε τσουβάλι & τον πέταξε στο ποτάμι

Συνελήφθη ο ηλικιωμένος που εντοπίστηκε να σέρνει τον σκύλο με το αυτοκίνητο του στο Ευπάλιο Φωκίδας

Δελφοί: Έσωσαν τον σκύλο που είχε εγκλωβιστεί σε πηγάδι βάθους 30 μέτρων

Έπνιξε με καλώδιο τον σκύλο και πέταξε το πτώμα του στην Βαριά Ναυπάκτου

Ναύπακτος: Βρήκαν τον σκύλο νεκρό πυροβολημένο στο κεφάλι

Ναύπακτος: Βρήκαν το σκύλο πυροβολημένο εξ επαφής στο κεφάλι αλλά ζωντανό!

Αναρρώνει ο σκύλος που πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι στην Ναύπακτο

Ναύπακτος: Σκότωσαν και κρέμασαν τον σκύλο έξω από τον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων

Ναύπακτος: Χτύπησε με το αεροβόλο τον σκύλο

Βρήκε τον σκύλο σκελετωμένο και άρρωστο στο Νεόκαστρο Ναυπακτίας

Βρήκαν ακρωτηριασμένο κατσικάκι μέσα στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Ακρωτηρίασαν μια προβατίνα στη Ναύπακτο

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Anna

    Η γυναίκα αυτή ειναι επικίνδυνη...Θελει ψυχίατρο και γρήγορα μάλιστα...ΜΠραβο σε όλους τους υπόλοιπους εθελοντές.

  2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ -ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΣΑΝ ΖΩΑ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ. ΑΙΣΧΟΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ "RES" ΔΗΛ. ΠΡΑΓΜΑ.ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΟΧΗ ΥΠΟ ΚΥΡΙΟΥ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.

  3. markos dimitriadis

    Mipos..sas echoune steilei.. kai trofes apo to texas.. kai apo to mexico.. pou bazete oloi sas ti germania stin glossa ??...Kireies....tis germanias... me ta dithen $$$$ Filozoiika sas aisthimata.... ??
    Min prostreksete....sto thema tis iiotheseias..peiite to kai stous filous sas tous germanous..stin kiria... tade.. kai stous kireious tade.....pou theloune na ta poulisoune.. i na ta dosoune. ekei pou kseroune. Filika.. markos dimitriadis.
    Eisaste oi idies..pou prostreksate na katigorisete....kai tin larissa.

  4. Θάνος

    Καταγγέλλω στην κοινωνία και σε πάσα αρμόδια αρχή τον δήμο της Ναυπάκτου, για απαγωγές σκυλιών και για το γεγονός της φρικτής εξόντωσης στην οποία τα έχει καταδικάσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.