Στηρίξτε μας

Κα Τραχήλη γιατί δεν προτείνετε Έλληνες κτηνίατρους ως εθελοντές;

22 Ιουνίου 2012 16:07 | Επικαιρότητα
Κα Τραχήλη γιατί δεν προτείνετε Έλληνες κτηνίατρους ως εθελοντές;

Οδηγίες προς Δήμους έστειλε ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Π.Κ.Σ.) σχετικά με τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων, που πραγματοποιούνται ή προγραμματίζονται να γίνουν στα δημοτικά κυνοκομεία. Η πρόεδρος του Π.Κ.Σ., Αθηνά Τραχήλη, αφού εξηγεί, τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται, επικεντρώνεται για πολλοστή φορά στους «υποτιθέμενους εθελοντές κτηνιάτρους».

Επισημαίνει στην επιστολή, ότι οι δήμοι πριν προχωρήσουν στις συνεργασίες με κτηνιάτρους από το εξωτερικό θα πρέπει να διερευνήσουν τι δυνατότητες υπάρχουν για τη συνεργασία με τους Έλληνες.

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή και προτείνουμε στη κα Τραχήλη να στείλει μια λίστα στους Δήμους, στην οποία θα αναφέρει ανά δήμο ή ανά νομό ποιοι Έλληνες κτηνίατροι δέχονται να δουλέψουν για μερικές μέρες στειρώνοντας αδέσποτα ζώα, χωρίς να αμειφθούν οι ίδιοι, και αφού οι δήμοι θα δεσμεύονται, ότι θα καλύψουν τα φάρμακα, που απαιτούνται για αυτές τις επεμβάσεις.

Η κρίση, κα Τραχήλη, πλήττει και τους κτηνιάτρους και τα φιλοζωικά σωματεία, και τους εθελοντές μα κυρίως τα ίδια τα ζώα. Δεν θα βαρεθούμε να γράφουμε ότι τα ζώα δεν επιλέγουν μόνο υφίστανται! Η αλληλεγγύη είναι το μόνο, που μας έχει απομείνει, για να βοηθήσουμε και τα ζώα να αντέξουν!

Ολόκληρη η επιστολή του Π.Κ.Σ.

«Με αφορμή μία σειρά από περιστατικά που έχουν συμβεί σε κάποιους δήμους της χώρας αναφορικά με προγράμματα στείρωσης αδέσποτων ζώων και τη συμμετοχή εθελοντών, αλλοδαπών κτηνιάτρων σε αυτά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποιες από τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται, προκειμένου κάθε διαδικασία να είναι νόμιμη ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και ευζωία των ζώων και η προστασία της δημόσια υγείας.

Σε επίπεδο νομοθετικών διατάξεων, λοιπόν, πρέπει να γνωρίζετε ότι για να προβούν κτηνίατροι – πολίτες μελών κρατών της Ε.Ε. και χωρίς ελληνική υπηκοότητα σε κτηνιατρικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως είναι οι στειρώσεις, απαιτείται σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του Π.Δ. 38/2010 γνωστοποίηση στοιχείων και εγγράφων προς την αρμόδια αρχή, δηλαδή το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με στόχο την απόδειξη της επαγγελματικής κατάστασης του εθελοντή κτηνίατρου, την κοινοποίηση του αριθμού φορολογικού μητρώου του, καθώς και στοιχείων που απαιτούνται σε επαγγελματίες που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ελέγξετε αν τα ζώα που θα στειρωθούν είναι πραγματικά αδέσποτα διότι έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς και στειρώσεις δεσποζόμενων ζώων. Το δε κτηνιατρείο του κυνοκομείου θα πρέπει να είναι νόμιμα αδειοδοτημένο, όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία.

Πέρα, όμως, από τις νομικές διαδικασίες θα θέλαμε να σταθούμε και σε ένα ακόμα σημείο που περισσότερο είναι ζήτημα ηθικής. Κατά τη γνώμη μας, πριν προσκαλέσετε και συνεργαστείτε με τους “εθελοντές κτηνίατρους” του εξωτερικού θα είχε σημασία να διερευνήσετε τη δυνατότητα συνεργασίας με τους κτηνιάτρους του νομού σας.

Σε καιρούς κρίσης το κτηνιατρικό επάγγελμα, όπως και τόσο άλλα, έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα. Θα ήταν, λοιπόν, δείγμα αλληλεγγύης η προσφορά εργασίας στους κτηνιάτρους της χώρας. Άλλωστε αν αναλογιστεί κανείς τα έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας κ.ο.κ. των υποτιθέμενων εθελοντών ίσως και να μην είναι πολύ λιγότερα από την πληρωμή του Έλληνα κτηνιάτρου.

Για εμάς η υγεία και ευζωία τόσο των δεσποζόμενων όσο και των αδέσποτων ζώων είναι πρώτιστο καθήκον και μέριμνα. Επιπλέον, η συμπεριφορά μας στα ζώα καταδεικνύει τον πολιτισμό και την παιδεία μας και για αυτό οι αρμόδιοι φορείς έχουν μία ευθύνη παραπάνω.

Ως δημοτική αρχή θα ήταν εύλογο και αναμενόμενο να συνεργάζεστε πρωτίστως με τους συμπολίτες σας. Για την επιτυχή υλοποίηση ενός κοινωνικού έργου δε χρειάζονται μόνο οι καλές προθέσεις.

Απαιτείται η τήρηση των επιταγών του νόμου, αλλά και η αρμονική συνεργασία των πολιτών μεταξύ τους, ειδικότερα των εξειδικευμένων σε ζητήματα προστασίας υγείας και ευζωίας των ζώων – δημόσιας υγείας (βλ κτηνίατροι).

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Α. ΤΡΑΧΗΛΗ».

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνία: Ώρα για MEGA Ψεύδη από την πρόεδρο του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βίντεο)

Η διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων πρέπει να μπει πάνω από τα συμφέροντα των κτηνιάτρων!

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ενοχλείται από τους εθελοντές που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στα αδέσποτα

Οι εθελοντές κτηνίατροι δεν «τρώνε το ψωμί» των ντόπιων! Λειτουργούν σωτήρια για τα αδέσποτα!

Π.Κ.Σ.: Προσωπικές απόψεις εκφράζει ο Μουσουράκης δεν εκπροσωπεί το Παράρτημα Κρήτης

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΤΟ θέμα με τα σωματεία είναι να κάνουν την δουλειά τους; Ας πούμε ότι στειρώσαμε δωρεάν όλα τα σκυλιά και γατιά τις Ελλάδας . Λύθηκε το πρόβλημα;Αν κλείσουν oι κτηνίατροι τα ιατρεία τους τότε θα φωνάξουμε τους εθελοντές απ την αγγλία;
    Οσο για την προσφορά Θάνο ,εμείς ζητάμε τους ξένους κτηνίατρους με αίτηση μας. ¨ολα τα σωματεία χρωστούν λεφτά στους τοπικούς κτηνίατρους .

  2. Μαρία

    Αφού κόπτεται τόσο πολύ η κυρία Τραχήλη για την τήρηση της νομιμότητας ας μας πει λοιπόν πόσους Έλληνες κτηνιάτρους πέρασε από πειθαρχικό του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και πόσους τιμώρησε για το ότι ακρωτηριάζουν παράνομα αβέρτα επί 20 χρόνια τα αυτιά και τις ουρές των σκύλων....Ούτε έναν...Δύο μέτρα και δύο σταθμά... Πόση υποκρισία. Μόνο την τσέπη τους προσέχουν. Μόνον για αυτό τους φταίνε οι εθελοντές κτηνίατροι...

  3. Θάνος

    1/3
    «Για εμάς η υγεία και ευζωία τόσο των δεσποζόμενων όσο και των αδέσποτων ζώων είναι πρώτιστο καθήκον και μέριμνα.»

    Υποψιάζομαι πάρα πολύ ότι λες ένα μεγάλο ψέμα.

    «Πέρα, όμως, από τις νομικές διαδικασίες θα θέλαμε να σταθούμε και σε ένα ακόμα σημείο που περισσότερο είναι ζήτημα ηθικής. Κατά τη γνώμη μας, πριν προσκαλέσετε και συνεργαστείτε με τους “εθελοντές κτηνίατρους” του εξωτερικού θα είχε σημασία να διερευνήσετε τη δυνατότητα συνεργασίας με τους κτηνιάτρους του νομού σας.»

    «Ως δημοτική αρχή θα ήταν εύλογο και αναμενόμενο να συνεργάζεστε πρωτίστως με τους συμπολίτες σας.»

    Προσφερθήκατε και σας απέρριψε καμιά δημοτική αρχή; Δηλαδή μεταξύ των δωρεάν Ελλήνων και των δωρεάν ξένων προτιμήθηκαν οι ξένοι, κι εσείς τώρα προσβληθήκατε;

  4. Θάνος

    2/3
    «Το δε κτηνιατρείο του κυνοκομείου θα πρέπει να είναι νόμιμα αδειοδοτημένο, όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία.»

    Μόνο όταν εμφανίζονται εθελοντές ξέρετε να λέτε για νόμιμα κυνοκομεία.

    «Απαιτείται η τήρηση των επιταγών του νόμου, αλλά και η αρμονική συνεργασία των πολιτών μεταξύ τους, ειδικότερα των εξειδικευμένων σε ζητήματα προστασίας υγείας και ευζωίας των ζώων – δημόσιας υγείας (βλ κτηνίατροι).»

    Και γιατί το θυμάστε μόνο κάθε φορά που εμφανίζονται εθελοντές γιατροί;

  5. Θάνος

    3/3
    ………… και προτείνουμε στη κα Τραχήλη να στείλει μια λίστα στους Δήμους, στην οποία θα αναφέρει ανά δήμο ή ανά νομό ποιοι Έλληνες κτηνίατροι δέχονται να δουλέψουν για μερικές μέρες στειρώνοντας αδέσποτα ζώα, χωρίς να αμειφθούν οι ίδιοι, και αφού οι δήμοι θα δεσμεύονται, ότι θα καλύψουν τα φάρμακα, που απαιτούνται για αυτές τις επεμβάσεις.
    ----------
    Πολύ σωστό το βρίσκω και συμφωνώ! Να δούμε κιόλας πόσοι έχουν και όλον τον εξοπλισμό που ανέφερε σε προηγούμενη επιστολή διαμαρτυρία η πρόεδρος του Π.Κ.Σ., οξυγόνα, δωμάτια ανάρρωσης, κρεβάτια και δεν θυμάμαι τι άλλα καλούδια υπόσχονταν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.