Αυτά τα πλάσματα τα βρήκαν στις 24 Μαΐου 2012 στο νησί της Σύρου δύο Έλληνες, που έκαναν τις διακοπές τους εκεί. Το ζευγάρι, επειδή διαπίστωσε, ότι το ένα γατάκι είναι πολύ άρρωστο - αφού έπασχε από διαφραγματοκήλη - το πήγε στον κτηνίατρο Μανώλη Βορρίση. Μετά από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το ζώο από τον κτηνίατρο Γιώργο Μαραγκό και αφού το συνήλθε, το ζευγάρι το πήρε μαζί με αυτό, που ήταν υγιές, στο καινούργιο τους σπιτικό στην Κολωνία.
Αυτό το νεαρό ζευγάρι είναι Έλληνες δεύτερης γενιάς και μένουν μόνιμα στη Γερμανία, αγαπούν τα ζώα και τους συμπεριφέρονται καλύτερα απ’ ότι εμείς εδώ και μας το απέδειξαν.
Μόλις διαπίστωσαν, ότι το www.zoosos.gr είχε δημοσιεύσει την ιστορία τους μας έστειλαν το βιντεάκι, που βλέπετε, με τα δύο μικρά πρώην αδεσποτάκια να παίζουν στο ασφαλές περιβάλλον του διαμερίσματος και όχι στα σοκάκια της Σύρου!
Η Ζωή και η Ειρήνη - έτσι ονόμασαν τα θηλυκά γατάκια - βρίσκουν κάθε μέρα φαγητό, νερό, χάδια και φάρμακα αν αρρωστήσουν. Στη Σύρο θα πέθαιναν είτε από φόλα, είτε από τροχαίο, είτε από πείνα!
Η Ιωάννα είναι μια νεαρή θηλυκή χελώνα Caretta caretta έφτασε από την Αλεξανδρούπολη στις 5 Ιουλίου στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων χελωνών, που λειτουργεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στην Γλυφάδα Αττικής. Η Ιωάννα ήταν σοβαρά χτυπημένη στο κεφάλι γι’ αυτό και αρχικά μεταφέρθηκε από την Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλονίκη και στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες.
Είναι οι αλεπούδες πονηρές; Είναι τα κουνάβια ατσίδες; Πώς είναι να είσαι περδίκι; Είναι οι σκύλοι πραγματικά οι καλύτεροι μας φίλοι; Πόσα πράγματα μπορούμε να σκεφτούμε και να πούμε για τα ζώα, που ζουν στην όμορφη Χίο, και για τη σχέση μας μαζί τους;
Σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν στην ακτή του Καλαμακίου (Ν. Χιλή) στην Αλεξανδρούπολη 8 Σκουφοβουτηχτάρια με συμπτώματα πετρελαίωσης. Στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου (Φ.Δ.Ε.Π.Δ.Ε.) διέσωσαν τα πουλιά, τα οποία δεν μπορούσαν να πετάξουν. Το πετρέλαιο ήταν εμφανές στο φτέρωμα τους αλλά και η μυρωδιά των πετρελαιοειδών δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το τι τους συνέβη.