Στηρίξτε μας

Ο ταβερνιάρης της Πάρου και τα «βαρελόσκυλα» (βίντεο)

5 Ιουνίου 2012 14:20 | Καταγγελίες
Ο ταβερνιάρης της Πάρου και τα «βαρελόσκυλα» (βίντεο)

Πέρυσι τον Αύγουστο γράφαμε για το «βαρελόσκυλο», που τυχαία εντοπίσαμε αλυσοδεμένο έξω από ένα χοιροτροφείο στην περιοχή Βρυσί κοντά στο χωριό Λεύκες στην Πάρο και το οποίο, όπως μάθαμε, ανήκει στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Ο Κλαρίνος». Φέτος η Δέσποινα Καλογεροπούλου μέλος της εθελοντικής φιλοζωικής ομάδας «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» ακολουθώντας της οδηγίες μας βρήκε στις 29 Μαΐου 2012 το χοιροτροφείο και όπως θα διαπιστώσετε οι συνθήκες διαβίωσης του σκύλου όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν αλλά τα «βαρελόσκυλα» του ταβερνιάρη έγιναν δύο.

Στον κύκλο είναι το σημείο όπου βρίσκεται το χοιροτροφείο το βέλος δείχνει στην είσοδο των Λευκών και το μεγάλο κτίριο που υπάρχει εκεί με ξυλεία.

Μάλιστα εκείνο, που εμείς είχαμε εντοπίσει, δεν βρίσκεται ποια εκτός της μάντρας του χοιροτροφείου, αλλά είναι μέσα σ’ αυτό, αλυσοδεμένο πάντα με το βαρέλι του αντί για σπιτάκι εκεί κάτω από τον καυτό ήλιο. Η Δέσποινα προσπάθησε να διαπιστώσει, αν τα σκυλιά είχαν φαγητό και νερό, αλλά δεν διέκρινε τα μπολάκια τους.

Στη σελίδα των «Φιλόζωων Εθελοντών Πάρου» στο facebook διαβάζουμε: «Δύο βαρελόσκυλα ακόμη - που είδαμε σήμερα - αμαυρώνουν το όμορφο παριανό τοπίο. Βρίσκονται αλυσοδεμένα στην περιοχή Βρυσί πάνω απο τις Λεύκες στο χοιροτροφείο του ιδιοκτήτη της γνωστής ταβέρνας "ο Κλαρίνος".

VareloskyloParianoTo βαρελόσκυλο που βρέθηκε τον Αύγουστο του 2011.

Το ένα από τα δύο το είχε εντοπίσει στα τέλη Αυγούστου του 2011 η Ελένη Ηλιοπούλου δημοσιογράφος του www.zoosos.gr έξω από την πόρτα των εγκαταστάσεων με βρώμικο νερό και αποφάγια γύρω του από την ταβέρνα και είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες και βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ: «Βαρελόσκυλα» υπάρχουν και στην Πάρο (βίντεο).

Πήραμε τα βουνά λοιπόν σήμερα για να δούμε τι απέγινε εκείνο το ασπρόμαυρο δυστυχισμένο σκυλάκι. Το βρήκατε μέσα στο χοιροτροφείο πάλι αλυσοδεμένο δίπλα σε ένα βαρέλι απροστάτευτο από τον ήλιο. Μαζί μ’ αυτό ακόμη ένα σκυλί αλυσοδεμένο επίσης με σπίτι ένα βαρέλι. Δεν μπορέσαμε να δούμε από κοντά την κατάσταση.

Η πρόσβαση είναι αδύνατη γιατί η πόρτα του χοιροτροφείου είναι κλειδωμένη. Δεν διακρίναμε όμως πιάτο με φαΐ και τάσι με νερό. Πόσο δύσκολο είναι άραγε να καταλάβει κάποιος ότι με πολύ απλά μέσα και στοιχειώδη λογική αλλά και αισθήματα θα μπορούσε να έχει σε καλύτερη κατάσταση τα σκυλιά. Χώρος υπάρχει.

Θα μπορούσαν λοιπόν τα σκυλιά να είναι ελεύθερα σε ένα χώρο περιφραγμένο με ένα σπιτάκι από ξύλο στη σκιά και όχι σε βαρέλι, που πυρώνει το καλοκαίρι και είναι ψυγείο το χειμώνα. Σε καλύτερες συνθήκες θα ήταν και καλύτεροι φύλακες αφού υποθέτουμε ότι γι’ αυτόν το λόγο τα διατηρεί ο ιδιόκτητης τους εκεί».

Το www.zoosos.gr θα καταγγείλει στο Α.Τ. Πάρου αυτό, που διαρκώς συμβαίνει εκεί εις βάρος των ζώων, ώστε αν ο κύριος «Κλαρίνος» δε συμμορφωθεί με τον νόμο 4039/2012 και δε βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών του, να διωχθεί αυτεπάγγελτα!

Τα σκυλιά τώρα...

 

Σε περίπτωση, που κάποιος διανοηθεί, να εξαφανίσει τα σκυλιά, θα έρθει και πάλι αντιμέτωπος με τα όσα ορίζει ο νόμος 4039/2012, αφού τα πειστήρια (βίντεο και φωτογραφικό υλικό) από πέρυσι μέχρι και τώρα είναι πάρα πολλά!

Δείτε στο βίντεο που τραβήξαμε πέρυσι τον Αύγουστο το ένα από τα δύο σκυλιά.

Διαβάστε επίσης:

«Βαρελόσκυλα» υπάρχουν και στην Πάρο (βίντεο)

Δεκάδες ζώα κακοποιούνται και στην Πάρο

Αν δείτε βαρελόσκυλο στην Πάρο ενημερώστε τους Φ.Ε.Π.

Πάρος: Ο γιος της οικογένειας έδωσε το καλό παράδειγμα και έλυσε τα «βαρελόσκυλα»!

Έσωσαν το βαρελόσκυλο που βρήκαν σκελετωμένο και αλυσοδεμένο στο Μαράθι της Πάρου

Βρήκαν 8 κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι τα 2 ήδη νεκρά στον Πρόδρομο της Πάρου

Πάρος: Βρήκε 4 νεογέννητα κουτάβια ζωντανά κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στον κάδο σκουπιδιών

Οικονομική εξόρμηση για δημιουργία κτηνιατρείου για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων στην Πάρο

Πάρος: Έπνιξε 5 γατάκια πετώντας τα ζωντανά στη θάλασσα!

Οι Φ.Ε.Π. απαντούν σε όλους εσάς που ζητάτε να τρέξουν μόνο οι άλλοι για τα ζώα

Δήμος Πάρου: Ανεπιθύμητα τα σκυλιά στις παραλίες

Πάρος: Εκτέλεσε εξ επαφής το δεμένο σκυλί στις Λεύκες

Μίνι «παραγκούπολη» γεμάτη ζώα στη Νάουσα της Πάρου (βίντεο)

Μαϊμού ως «ατραξιόν» σε ταβέρνα στην Χρυσή Ακτή της Πάρου (βίντεο)

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Θάνος

    Τα δε ΜΜΕ με εκπομπές όπως ΄΄Μένουμε Ελλάδα΄΄, δείχνουν όλες αυτές τις περιοχές για τις δαντελωτές παραλίες και ένα σωρό ομορφιές κλπ γνωστά, και δεν κάνουν το παραμικρό να δείξουν την κόλαση όλων αυτών των περιοχών. Είναι όλοι συνένοχοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.