Στηρίξτε μας

«Ράλλυ Ακρόπολις»: Μας θλίβει το γεγονός αλλά σε αυτό το σημείο δεν έγινε καμιά ειδική διαδρομή!

30 Μαΐου 2012 16:26 | Επικαιρότητα
«Ράλλυ Ακρόπολις»: Μας θλίβει το γεγονός αλλά σε αυτό το σημείο δεν έγινε καμιά ειδική διαδρομή!

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του «Ράλλυ Ακρόπολις» επικοινώνησε με το www.zoosos.gr o κ. Παύλος Αθανασούλας, ο οποίος μας διευκρίνισε, ότι η καταγγελία για το σκυλί, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, Κώστα Ιωάννου, έφθασε στο email τους το βράδυ της 25ης Μαΐου. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αθανασούλα κανείς δεν επικοινώνησε τηλεφωνικά και έγκαιρα με τους διοργανωτές του Ράλλυ Ακρόπολις, αν και το τηλέφωνο επικοινωνίας, που είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Μάλιστα, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr, μόλις οι συνεργάτες του, του προώθησαν το συγκεκριμένο email έσπευσε να καλέσει τόσο την Αστυνομία, για να μάθει, αν έγινε καταγγελία, αλλά και τους αρμόδιους της διοργάνωσης στην περιοχή, όπου καταγγέλθηκε, ότι χτυπήθηκε το ζώο.

Ο κ. Αθανασούλας τόνισε, ότι κανείς δεν του επιβεβαίωσε πως είχε γίνει σχετική καταγγελία. Μάλιστα την επόμενη μέρα το πρωί συνεργείο του «Ράλλυ Ακρόπολις», που πέρασε από το σημείο, αναζήτησε το ζώο και δεν το εντόπισε. Όμως ο κ. Αθανασούλας εξήγησε στο www.zoosos.gr και κάτι ακόμα, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Μας επισήμανε, ότι το σημείο, που έγινε το τροχαίο, είναι ασφαλτοστρωμένος επαρχιακός δρόμος και εκεί δεν έγινε καμιά ειδική διαδρομή.

Οι οδηγοί, που παίρνουν μέρος στο «Ράλλυ Ακρόπολις» πέρασαν από τα Πίσια ερχόμενοι από τη Θήβα ακολουθώντας τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατευθυνόμενοι προς το Λουτράκι. Η διαδρομή αυτή δεν ήταν αποκλεισμένη, καθώς χρησιμοποιήθηκε από τους οδηγούς για να φτάσουν από το ένα σημείο του αγώνα στο επόμενο. Χρήση του δρόμου έκαναν δηλαδή και άλλοι εποχούμενοι και όχι αποκλειστικά οι ραλίστες οδηγοί.

Όμως ο κ. Αθανασούλας τονίζει, ότι αν είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως τηλεφωνικά και όχι με ένα απλό email – το οποίο δεν είναι το ίδιο άμεσο σε σχέση με το τηλεφώνημα – θα έσπευδαν στο σημείο να αναζητήσουν το χτυπημένο ζώο εκείνη τη στιγμή. Στο email, που έστειλε στο www.zoosos.gr, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο κ. Αθανασούλας αναφέρει:

«Ουδέποτε λάβαμε καταγγελία, που να αφορά συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είτε της οργάνωσης, είτε αγωνιστικό το οποίο να έχει χτυπήσει κάποιο άτυχο ζώο. Η όλη επικοινωνία έχει να κάνει με ένα email χωρίς λεπτομέρειες, το οποίο κατά βάση μας “στόλιζε” με κοσμητικά επίθετα, χωρίς να παραθέτει λεπτομέρειες για την ταυτότητα του αυτοκινήτου, ώστε να μπορέσουμε να επέμβουμε και να επιπλήξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τον ασυνείδητο οδηγό.

Τα τηλέφωνα της οργάνωσης είναι αναρτημένα στο επίσημο site του αγώνα και τα κινητά τηλέφωνα των υπευθύνων είναι διαθέσιμα μέσα από όλα τα επίσημα έγγραφα του αγώνα στα οποία έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε, επίσης μέσω του site. Αν λοιπόν ο συγκεκριμένος κύριος είχε μπει στον κόπο αντί να επικοινωνήσει μέσω email να μας τηλεφωνήσει ή να ενημερώσει κάποιο μέλος της οργάνωσης – και πιστέψτε μας, υπάρχουν πολλά κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα – θα είχαμε ενημερωθεί έγκαιρα και πιθανότατα θα είχαμε σώσει το άτυχο ζώο.

Το email που παρατίθεται παρακάτω το λάβαμε, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις 21:40 ενώ τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, όπως και τα αυτοκίνητα της Οργάνωσης, βρίσκονταν ήδη από τις 20:00 στο Λουτράκι. Όπως αντιλαμβάνεστε ο τρόπος με τον οποίο ενημερωθήκαμε δε μας έδωσε κανένα περιθώριο αντίδρασης. Εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη μας για το συμβάν, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής,

Παύλος Αθανασούλας».

To email που εστάλη καταγγέλλοντας το γεγονός

Date: 25 Μαΐου 2012 9:40:11 μ.μ. GMT+0300
To: <[email protected]>
Subject: Le rally de la honte

Πραγματικά είστε η ντροπή των αγώνων αυτοκινήτου. Η φετινή έκδοση είναι η χειρότερη όλων των εποχών. Δεν σέβεσθε ούτε ανθρώπους ούτε ζώα. Απόψε στην επιστροφή από Θήβα κτυπάνε οι συμμετέχοντές σας σκύλο έξω από τα πίσια και τον αφήνουν μισοπεθαμένο στο δρόμο χωρίς καν να ειδοποιήσουν ώστε κάποιος να το πάρει και να του κάνει ευθανασία.

Ντροπή σας! Και δεν μπορούμε να βγούμε κι εμείς να το βοηθήσουμε γιατί ενώ το πρωί που έπρεπε κανονικά να είναι πιό επικίνδυνα ήταν νόρμαλ και υπήρχε και αστυνομία τώρα το βράδυ κινδυνεύουμε να βγούμε από το σπίτι μας μέσα στο χωριό σαν τρελοί.

Και μην μου πείτε είναι ο αγώνας αν πραγματιά ήταν χρονομερτρημένο θάπρεπε να κλείσει η αστυνομία τους δρόμους.Αλλά τι τα λέω! Στον αέρα σε μιά χώρα της Αφρικής.

Πηγαίντε πάρτε τουλάχιστον αυτό το ζώο που ψυχομαχάει στο δρόμο ένα χιλιόμετρο από τα Πίσια προς Λουτράκι είναι στο δεξί μέρος ό[πως κατεβαίνουμε δίπλα σε ένα ανάχωμα μα στοιβαγμένα χώματα.

Δεν μπορώ να πώ τίποτα άλλο απλώς θα το βγάλω στον τύπο και όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα γιά να μήν μας σπάνε τα νέυρα με το "περίφημο" ράλλυ ακρόπολις πή μήπως και η εδώ'έκδοση είναι και αυτή "α λα Ελληνικά"?

Κώστας Ιωάννου
Πίσια Κορινθίας

Διαβάστε επίσης:

Όχημα του «Ράλλυ Ακρόπολις» χτύπησε σκυλί στην Κορινθία και οι διοργανωτές αδιαφόρησαν;

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Κώστας Φωτεινάκης

    Οι αγώνες αυτοκινήτων (ακόμα και αντίκας) πρέπει να σταματήσουν να γίνονται στα βουνά... Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε για την πόλη... και την έχει "ξεσκίσει" - φτάνει πια... σεβασμός στη φύση...
    Αγανάκτηση δημιουργούν οι διαφημίσεις με 4X4 που διασχίζουν ποτάμια, στέκονται στο "Φρύδι" του βουνού... κ.λπ
    Και οι μηχανές eduro που "οργώνουν" το βουνό? Άλλο πάλι αυτό.
    Δεν περιορίζονται στους δασικούς δρόμους, δημιουργούν πίστες σε πλαγιές.... καταστρέφουν το ανάγλυφο, τη χλωρίδα και η ηχορύπανση... δεν ενδιαφέρει κανέναν...
    Ας αλλάξουμε συμπεριφορές...

    Φτάνει πια η λεηλασία της φύσης.

    Κώστας Φωτεινάκης
    Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
    http://naturefriends-gr.blogspot.hu/

  2. Αλούκος Λευτέρης

    Γιατί ο κος που έκατσε και έγραψε ολόκληρο κείμενο αντί να κάνει αυτό δε μάζεψε το ζωάκι όπως αναφέρει?
    Δλδ το είδε και απλά πέρασε και μετά είπε "κάτσε να γράψω ένα κείμενο να τους στολίσω?"....
    Ας μάζευε το άτυχο ζωάκι πρώτα και μετά ας έκανε ότι καταγγελία ήθελε όχι να βλέπει (όπως αναφέρει) ένα ζωάκι να ψυχορραγεί και να μένει θεατής.... Από λόγια μια χαρά τα πάτε όλοι αλλά από πράξεις.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.