Στηρίξτε μας

Χανιά: Μετά τη σύλληψη έγινε και η εγχείριση στον άρρωστο σκύλο!

18 Μαΐου 2012 18:11 | Επικαιρότητα
Χανιά: Μετά τη σύλληψη έγινε και η εγχείριση στον άρρωστο σκύλο!

Σήμερα το μεσημέρι εγχειρίστηκε τελικά από την κτηνίατρο Ελένη Μαρκουλάκη ο σκύλος, που εντοπίστηκε στις 4 Μαΐου από κάτοικο των Χανίων σε άθλια κατάσταση, σοβαρά άρρωστος δεμένος με αλυσίδα μέσα σ’ ένα φρεάτιο.

Έγινε ολική αφαίρεση του αριστερού ματιού του, όμως η κατάσταση του είναι σοβαρή καθώς το χρόνιο πρόβλημα υγείας και η νεοπλασματική ασθένεια, που έχει επηρεάσει το κεφάλι του σε συνδυασμό με την ηλικία του σκύλου, που είναι ήδη 12 ετών, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Σήμερα η κτηνίατρος εξετάζοντας τον σκύλο εντόπισε, ότι έχει στον πρωκτό του καρκινοειδείς όγκους, γι’ αυτό και ζήτησε από την κυρία, που τον μετέφερε στο κτηνιατρείο, να της επιτρέψει να εγχειρίσει και αυτούς τους όγκους. Άλλωστε σε λίγο καιρό το ζώο είναι βέβαιο, ότι δεν θα μπορεί, να αφοδεύσει εξαιτίας των ογκιδίων στο έντερο του.

Η σύζυγος του 70χρονου – ο οποίος είχε συλληφθεί και αναγκάστηκε να συναινέσει στην επέμβαση – είπε τηλεφωνικά στην κτηνίατρο, ότι θα πρέπει, να ρωτήσει τον άντρα της γι’ αυτό. Το αν πήρε την «άδεια» από τον σύζυγο της, δεν το γνωρίζουμε, όμως το βέβαιο είναι, ότι δεν ξανακάλεσε την κτηνίατρο για να της επιτρέψει, να προχωρήσει και σε αυτή την επέμβαση.

Θυμίζουμε, ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» από την πρώτη στιγμή, που είδε τη φωτογραφία του σκύλου και έμαθε, που βρίσκεται, ήρθε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες του ζώου. Εκείνοι αρνήθηκαν να το πάνε στον κτηνίατρο, για να το χειρουργήσει και τελικά πείστηκαν μόνο, όταν ο 70χρονος άνδρας της οικογένειας συνελήφθη στις 14 Μαΐου μετά την καταγγελία του φιλοζωικού και στο πλαίσιο της αυτόφωρης δίωξης οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων.

Εκεί άρχισε να απειλεί την πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου, Νατάσα Μπομπολάκη. Συγκεκριμένα ο 70χρονος ενώπιον των αστυνομικών μεταξύ άλλων της είπε: «Θα δεις τι θα πάθεις» ή «Αφού τον αγαπάς τόσο τον σκύλο μου πάρε τον και κάνε ό,τι θέλεις» ή «Δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω τον σκύλο μου» κ.ά..

Όμως στη συνέχεια μαζεύτηκε και άφησε τις μαγκιές στην άκρη καθώς πληροφορήθηκε τις ποινές δηλαδή τη φυλάκιση και το τσουχτερό πρόστιμο, που το δικαστήριο επιβάλλει σε εκείνους, που κακοποιούν τα ζώα.

Υποκριτική αλλά και εγκληματική συμπεριφορά

Η εγκληματική αμέλεια και η συμπεριφορά του ηλικιωμένου δράστη θα κριθεί από την ελληνική δικαιοσύνη, όταν εκδικαστεί η υπόθεση αφού ακόμα δεν έχει οριστεί η τακτική δικάσιμος. Θυμίζουμε επίσης, ότι ο 70χρονος αρνιόταν πεισματικά επί 11 ημέρες, να επιτρέψει το δύστυχο σκυλί, να εγχειριστεί, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το ανόητο επιχείρημα ότι πάντα μετά από μια εγχείριση καρκίνου ο ασθενής πεθαίνει!

Ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα ζητούσε να του υπογράψει χαρτί η κτηνίατρος, ότι το ζώο δεν θα πεθάνει! Θυμίζουμε, ότι τόσο ο 70χρονος όσο και η σύζυγος του μερικές ήμερες πριν έλεγαν στους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», πως δεν θέλουν, να γίνει αυτή εγχείρηση, γιατί φοβούνται μην πεθάνει το ζώο τους, που προφανώς τόσο αγαπούν!

12χρονο μαρτύριο

Κάπου εδώ ο παραλογισμός συναντά την υποκρισία και η υποτιθέμενη φιλοζωία την εγκληματική συμπεριφορά. Εκείνοι, που δεν ήθελαν, να διακινδυνεύσουν, ώστε να γίνει προσπάθεια θεραπείας, δεν ενοχλούνταν καθόλου, που το σκυλί τους υπέφερε προφανώς επί 12 χρόνια, αφού το είχαν καταδικάσει να ζει μια μαρτυρική ζωή.

Προφανώς του πρόσφεραν μόνο φαγητό και νερό, γιατί δεν είχαν νοιαστεί αποδεδειγμένα για τη κατάσταση της υγείας του, το είχαν διαρκώς αλυσοδεμένο έξω από τη μάντρα του σπιτιού τους μέσα σ’ ένα φρεάτιο εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες χωρίς να το προστατεύει κάτι σαν στέγαστρο.

Έτσι οι ιδιοκτήτες του κατάφεραν πολύ σύντομα, να το μετατρέψουν σ’ ένα εξαιρετικά επιθετικό πλάσμα, που κανείς άλλος εκτός από τους δικούς του δεν μπορούσε να πλησιάσει. Το δράμα αυτού του ζώου, που δεν έχει τελειώσει. Η περίπτωση αυτή είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της «φιλευσπλαχνίας» και της «φιλοζωίας» των Ελλήνων και για τα ζώα, που τους ανήκουν.

Τονίζουμε, ότι δεν είναι μεμονωμένο αυτό το περιστατικό. Πολλά είναι τα ζώα και πολλές είναι οι καταγγελίες, που δεχόμαστε και στο www.zoosos.gr για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες επιβιώνουν κακήν - κακώς ιδιόκτητα σκυλιά και γατιά. Πολλοί είναι εκείνοι, που θεωρούν, ότι τα ζώα δεν έχουν ανάγκες και ότι γιατρεύουν από μόνα τους τα προβλήματα της υγείας τους! Και όλα αυτά ενώ είμαστε στο 2012.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον των ιδιοκτητών του σκύλου που υποφέρει από τον καρκίνο

Χανιά: Αύριο θα μεταφερθεί στον κτηνίατρο ο σκύλος με το παραμορφωμένο μάτι

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δε θέλουν να γίνει η επέμβαση στον άρρωστο σκύλο τους γιατί φοβούνται μη τους πεθάνει!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. markos dimitriadis

    Pate kai rikste mia matia...stis koinotites giro apo ton volo.. sta choria.. dimini..sesklo...anavra..stin nea ajchialos...alla kai se diafora simeia..mesa stin poli tis neas ionias.... na deiite... to chali pou epikratei....ekei.
    Oi filozoii fisika...ola avta den ta blepoune..giati den kseroune..oute kan gnorizoune....posa alla skilia einai alisodemena...se ilikeia...5.. kai 11 eton...malista.. arrosta..kai ta agnooune plires..oi idioktites tous.

  2. ΔΙΚΑΙΟ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ . ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Η ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΝΙΩΝ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.