Στηρίξτε μας

Μαρούσι: Απομάκρυναν τα κουνέλια από το «The Mall Athens» αλλά γλίτωσαν τις κυρώσεις

20 Απριλίου 2012 14:07 | Επικαιρότητα
Μαρούσι: Απομάκρυναν τα κουνέλια από το «The Mall Athens» αλλά γλίτωσαν τις κυρώσεις

Η Δημοτική Αστυνομία Αμαρουσίου επικοινώνησε με το www.zoosos.gr χθες το απόγευμα μερικές ώρες μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ μας σχετικά με τα κουνέλια, που υπεύθυνοι του «The Mall Athens» τοποθέτησαν για ντεκόρ στο υπόγειο του εμπορικού κέντρου. Αρχικά μας είπαν, ότι ήδη από χθες το απόγευμα προχώρησαν σε συστάσεις προς τον υπεύθυνο διαχείρισης του εμπορικού κέντρου και του έδωσαν τον νόμο, τον οποίο δε γνώριζε.

 

Μάλιστα του έδωσαν περιθώριο μέχρι σήμερα, ώστε τα κουνελάκια να απομακρύνουν από το ακατάλληλο περιβάλλον στο οποίο τα είχαν βάλει να ζουν για πολλές ημέρες. Σήμερα ο δημοτικός αστυνόμος, Αναστάσιος Κωστούλας, μας εξήγησε, ότι το πρωί κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου έλεγξε τον χώρο και τα κουνέλια είχαν ήδη απομακρυνθεί.

Όταν τον ρωτήσαμε, γιατί η Δημοτική Αστυνομία Αμαρουσίου δεν επέβαλε το πρόστιμο και στις κυρώσεις, που ορίζει ο νόμος 4039/2012, και περιορίστηκε στις συστάσεις, μας εξήγησε, ότι κανείς ακόμα δεν έχει προμηθεύσει τους δήμους με τα κατάλληλα μπλοκ πάνω στα οποία θα κόβονται τα συγκεκριμένα πρόστιμα!

Ανέφερε μάλιστα, ότι αυτή η παράλειψη έχει επισημανθεί στο αρμόδιο υπουργείο και έχουν γίνει πολλές εκκλήσεις, για να προχωρήσει η έκδοσή τους. Ο κ. Κωστούλας συνέκρινε το πρόβλημα αυτό με το αντίστοιχο, που είχε δημιουργηθεί, σχετικά με τα πρόστιμα για όσους παραβαίνουν το νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Όπως μας εξήγησε και τότε ενώ η αρμοδιότητα επιβολής προστίμου είχε μεταφερθεί στη Δημοτική Αστυνομία, εντούτοις η δημοτική αστυνομία δεν είχε λάβει από το αρμόδιο υπουργείο τα μπλοκ για να κόβει τα πρόστιμα, όπως ο νόμος ορίζει! Δυστυχώς αυτό το πρόβλημα το αναφέρουν οι υπάλληλοι, που εργάζονται ως δημοτικοί αστυνόμοι σε κάθε δήμο της Ελλάδας.

Επί της ουσίας επειδή τίποτα σε αυτό το κράτος δεν λειτουργεί, όπως ο νόμος ορίζει και η γνωστή αλυσίδα πώλησης ζωοτροφών και κατοικίδιων «Pet City» στην οποία ανήκουν τα κουνελάκια που ζούσαν μέσα στο γυάλινο κλουβί και οι υπεύθυνοι του «The Mall Athens» γλίτωσαν εξαιτίας της ανεπάρκειας των αρχών...

Διαβάστε επίσης:

Ζωντανά κουνέλια ως στολίδια και στο «The Mall Athens» στο Μαρούσι! (Βίντεο)

Αν το παιδί σας ζητήσει παπάκι για το Πάσχα;

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.