Στηρίξτε μας

Απαγόρευσαν το κυνήγι στη Γαύδο

19 Απριλίου 2012 07:37 | Τα καλά νέα
Απαγόρευσαν το κυνήγι στη Γαύδο

Τέλος στο κυνήγι θηραμάτων για τρία χρόνια βάζει στην ακριτική Γαύδο το Δασαρχείο Χανίων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ικανοποιώντας έτσι και σχετικό αίτημα του δημοτικού συμβουλίου του νησιού. H απόφαση ελήφθη καθώς διαπιστώθηκε σημαντική μείωση του πληθυσμού βασικών θηραμάτων, όπως των λαγών και της πέρδικας, εξαιτίας της λαθροθηρίας.

«Απαγορεύουμε σε όλη τη νήσο Γαύδο από την έναρξη της ισχύος της παρούσης και για τρία χρόνια το κυνήγι όλων των θηραμάτων πτερωτών και τριχωτών σε όλη την έκτασή της, εμβαδού 29 τετραγωνικών χιλιομέτρων για την προστασία του θηραματικού κεφαλαίου και τον φυσικό πολλαπλασιασμό τους στην περιοχή της νήσου Γαύδου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση του Δασαρχείου και τονίζεται, ότι οι παραβάτες, θα τιμωρούνται με βάση τα όσα ορίζει ο νόμος.

Κύριε Παπαδόδημα, δεν έσωσαν τη Γαύδο οι κυνηγοί;

Η απόφαση του Δασαρχείου Χανίων επί της ουσίας ακυρώνει ένα αστείο επιχείρημα του προέδρου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Νίκου Παπαδόδημα, το οποίο τόλμησε, να το επικαλεστεί και μέσα στην αίθουσα δικαστηρίου, για να υποστηρίξει το πόσο επωφελής για το περιβάλλον είναι η κυνηγετική δραστηριότητα.

Ο κ. Παπαδόδημας μέσα στην αίθουσα του 10ου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών είπε στις 30 Ιανουαρίου 2012 προκειμένου να υπερασπιστεί τους καλούς κυνηγούς έναντι των κακών λαθροθήρων (τους οποίους καταδικάζει), ότι μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το στόμα του κ. Δήμα και του κ. Γιούνκερ ειπώθηκε κάποτε το εξής: «Αν θέλετε να σώσετε μια περιοχή δώστε την στους κυνηγούς!». Προφανώς η Γαύδος και η πανίδα της δεν σώθηκαν από τους κυνηγούς… αντιθέτως μάλιστα!

Διαβάστε επίσης:

Αθωώθηκε η Μάριζα Χριστοδούλου. Οι κυνηγοί δε νίκησαν!

Θίχτηκαν οι κυνηγοί και «κυνηγούν» δικαστικά τους φιλόζωους!

Μάστιγα η λαθροθηρία: Ελάχιστα από τα θύματα φτάνουν στα κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων

«Δράση για την άγρια ζωή»: Μάστιγα η λαθροθηρία

Mόνο το 2011 αντιμετώπισαν 1.123 περιστατικά τραυματισμένων άγριων ζώων και πτηνών

Tagged: ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.