Στηρίξτε μας

Στην Κερκίνη επέστρεψε ο πελεκάνος που είχε πέσει σε κώμα από το αλκοόλ στα Χανιά Κρήτης

11 Απριλίου 2012 12:59 | Τα καλά νέα
Στην Κερκίνη επέστρεψε ο πελεκάνος που είχε πέσει σε κώμα από το αλκοόλ στα Χανιά Κρήτης

Ένας αργυροπελεκάνος και δύο ροδοπελεκάνοι απελευθερώθηκαν στις 5 Απριλίου στη λίμνη Κερκίνη από την ΑΝΙΜΑ και την ΑΛΚΥΟΝΗ, τον Σύλλογο Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων, που εδρεύει στην Πάρο. Ο νεαρός αργυροπελεκάνος, που γεννήθηκε πέρυσι στο Μεσολόγγι, έφτασε αρχικά στον Σταθμό Α΄ Βοηθειών της ΑΝΙΜΑ για νοσηλεία. Το ίδιο συνέβη και με τον ροδοπελεκάνο, που εστάλη τραυματισμένος πριν από έναν χρόνο στην Αθήνα από τον Έβρο.

Ο δεύτερος ροδοπελεκάνος, που επέστρεψε και αυτός στο φυσικό του περιβάλλον, θήτευσε ως «μασκότ» για 3 χρόνια στην Γεωργιούπολη Χανίων. Το www.zoosos.gr είχε κάνει εκτενή αναφορά τον περασμένο Αύγουστο στα όσα τράβηξε αυτό το πλάσμα, αφού κάποιοι το πότισαν με αλκοόλ με αποτέλεσα να πέσει σε κώμα!

Τότε ο Δήμος Αποκορώνου - σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» - είχε φροντίσει να μεταφερθεί το πτηνό στην Πάρο, για να σωθεί. Και τα τρία πουλιά φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Περίθαλψης της ΑΛΚΥΟΝΗΣ στην Πάρο για πολλούς μήνες, μέχρι να μπορούν, να μπουν σε διαδικασία επανένταξης.

Τα πουλιά έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με πτήση της Aegean Airlines, που προσέφερε δωρεάν τη μεταφορά και με τη βοήθεια του προσωπικού της Swissport. Εκεί τα παρέλαβαν οι άνθρωποι του Φορέα Διαχείρισης Κερκίνης και το ίδιο απόγευμα κολύμπησαν ελεύθερα στα νερά της πιο φιλικής για πελεκάνους λίμνης στην Ελλάδα...

Διαβάστε επίσης:

Σε κώμα πελεκάνος στην Γεωργιούπολη Χανίων επειδή τον «πότιζαν» αλκοόλ!

Τι παθαίνουν οι πελεκάνοι – μασκότ στους τουριστικούς προορισμούς;

6 αργυροπελεκάνοι νεκροί από σκάγια κυνηγών στο Δέλτα του Νέστου

Ηράκλειο Κρήτης: Πυροβόλησαν και πελεκάνο στην περιοχή του Τσούτσουρου

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.