Στηρίξτε μας

Χτύπησε σκύλο με αυτοκίνητο των ΕΛ.ΤΑ. και τον εγκατέλειψε στην Παιανία

28 Φεβρουαρίου 2012 10:58 | Καταγγελίες
Χτύπησε σκύλο με αυτοκίνητο των ΕΛ.ΤΑ. και τον εγκατέλειψε στην Παιανία

Η Χρύσα Ευσταθίου επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να καταγγείλει το γεγονός πως οδηγός, προφανώς υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. χτύπησε το απόγευμα της 24ης Φεβρουαρίου στην Παιανία στην οδό Αγ. Θωμά 38 με το εταιρικό του αυτοκίνητο (με αριθμό κυκλοφορίας KBΗ 740...) ένα αδέσποτο ζώο και στη συνέχεια αδιαφόρησε για την τύχη του… επειδή δεν ήξερε τι να κάνει!

Πρόκειται για έναν ακόμα ασυνείδητο οδηγό, που επειδή βιαζόταν για να προλάβει το τριήμερο… αδιαφόρησε - επί της ουσίας - και φόρτωσε σε άλλους το πρόβλημα. Τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου οι αυτόπτες μάρτυρες τον έδωσαν στην Αστυνομία, όμως αυτό δεν αρκεί.

Η κα Ευσταθίου τονίζει, ότι το σκυλάκι, που έχει σπασμένη λεκάνη με μέρος του πνευμοθώρακα, θα εγχειριστεί σήμερα ή αύριο και στη συνέχεια θα χρειαστεί ενδεχομένως και φυσιοθεραπείες και φυσικά διαμονή σε πανσιόν. Η γυναίκα αυτή κάνει έκκληση, σε όσους μπορούν να βοηθήσουν, με οποιονδήποτε τρόπο, και τους ζητά να επικοινωνήσουν μαζί της στο email: [email protected]. Eξηγεί πως δεν μπορεί να αναλάβει και αυτά τα έξοδα (νοσήλια, φάρμακα, φυσικοθεραπείες, πανσιόν), καθώς ήδη φιλοξενεί και φροντίζει αρκετά αδέσποτα.

Ενημέρωση στον οδηγό που με χτύπησε

«Πέρασες καλά φίλε οδηγέ το τριήμερο σου; Πέταξες το χαρταετό σου; Κοιμήθηκες ήσυχος το βράδυ; Και εγώ ευτυχώς απαλλάχτηκα από τους έντονους πόνους του κορμιού μου... Την Παρασκευή (αν θυμάσαι) με χτύπησες με το αυτοκίνητο σου... μου έσπασες όλη την λεκάνη και μέρος του πνευμοθώρακα... σταμάτησες και με κοίταξες, ενώ εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ, πεσμένος με αίματα στην άσφαλτο… σε θυμάμαι... το κοίταξα το πρόσωπο σου...

Πού να με βάλεις με τα αίματα στο κόκκινο, εταιρικό αμάξι σου, των ΕΛ.ΤΑ... Άσε που ήσουν και βιαστικός για την εκδρομή του τριημέρου. Ευτυχώς και η Karen (αλλά και τα άλλα κορίτσια) έφευγε για τριήμερο... Όμως εκείνη δεν με άφησε… δεν γύρισε το κεφάλι από την άλλη… δεν επέλεξε την εύκολη αντίδραση του στυλ "αχ το καημένο" και "τι να κάνω τώρα... βιάζομαι"... Με πήγε στον γιατρό και τα φάρμακα απάλυναν τον πόνο μου.

Ήθελα λοιπόν καλέ και "ηθικέ" οδηγέ να σου πω, πως είμαι καλύτερα, μην ανησυχείς. Θα γίνει εγχείρηση σε όλη την λεκάνη μου μάλλον σήμερα… μπορεί και αύριο. Μετά (και αν βέβαια όλα πάνε καλά) με περιμένει λίγη ταλαιπωρία... θα πρέπει να μείνω σε πανσιόν για να αναρρώσω πλήρως και ίσως χρειαστεί και φυσιοθεραπεία...

Ακόμα όμως δεν ξέρω τί ακριβώς με περιμένει. Θα σε κρατώ ενήμερο. Μια που έδειξες τα "ανθρώπινα" σου αισθήματα, σε συμβουλεύω να μην τρέχεις με το αμάξι σε αυτούς τους δρόμους. Υπάρχουν πολλά αδερφάκια μου εκεί έξω».

Διαβάστε επίσης:

2.000 ευρώ το κόστος για το σκυλάκι που χτύπησε υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. στην Παιανία

Τα ΕΛ.ΤΑ. αδιαφορούν για το κουτάβι που χτύπησε υπάλληλος τους στην Παιανία;

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. karen rolland

    Exoume paei stin astinomia kai perimenw na me enimerosoume. Den exw polles elpides alla einai nomos kai prepei na energoun aftoi. Den tha to afisw.
    I Vera (i skilitsa) exei kanei 2 xirourgia sto attiko nosokomio zoon Paianias. Den perpataei akoma, einai poli fovismeni alla einai logiko stin katastasi pou vriskete. Oi giatroi tha ti kratisoun mekri na sikothei kai na perpataei.
    Meta tha tin pame s'ena pension me anthropous pou tha tin prosexoun mekri na anarosei pliros.
    Ean thelete na voithisete me otidipote tropo, epikoinoniste mazi mou.
    Theloume na tis vroume ena spiti. Einai para poli omorfi skilitsa!
    Exw enimerosei ydrimata prostasias zoon stin Gallia kai stin Germania, mipos mporoun na tis vroune spiti.
    Thanks for your help!

        1. Molly Mason

          I apologize I referred to the wrong law NUMBER it is the New Animal Law 4039/2012
          C. If a pet injured in a traffic accident, the perpetrator of this act, shall immediately notify the appropriate municipality, in order to provide the necessary injured animal veterinary care.

          Page 9 Article 16
          μεταξύ ζώων.
          γ. Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάς σε
          τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής, υποχρε-
          ούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο, προκειμέ-
          νου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτη-
          τη κτηνιατρική φροντίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.