Στηρίξτε μας

Κρηνίδες Καβάλας: Θα πληρώσει τα νοσήλια του κουταβιού που πυροβόλησε!

2 Φεβρουαρίου 2012 19:35 | Τα καλά νέα
Κρηνίδες Καβάλας: Θα πληρώσει τα νοσήλια του κουταβιού που πυροβόλησε!

Χθες το μεσημέρι στο χωριό Κρηνίδες Καβάλας ένας άνδρας χτύπησε το αεροβόλο όπλο του ένα κουτάβι, για να μην του φάει τις κότες. Όμως μια αυτόπτης μάρτυρας, ενημέρωσε την Αστυνομία και ο άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο σύζυγος της γυναίκας, που είδε το συμβάν, πρόλαβε και μετέφερε το κουτάβι στον κτηνίατρο Στάθη Συμεωνίδη, ο οποίος εγχείρησε το ζώο για να του αφαιρέσει τα σκάγια και τελικά αναγκάστηκε να βγάλει και τη σπλήνα του για να το σώσει.

Ο κ. Συμεωνίδης κατά την κλινική εξέταση διαπίστωσε, ότι το κουτάβι «εμφάνιζε πόνο και αιμορραγία κατά την ψηλάφηση. Έγινε ερευνητική λαπαροτομή κατά την διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκαν τα εξής: τραύματα (τρύπες διαμέτρου 2 mm περίπου) του λεπτού εντέρου και τραύμα στον σπλήνα, με έντονη αιμορραγία. Έγινε επείγουσα σπληνεκτομή και συρραφή των τραυμάτων του εντέρου. Επίσης, βρέθηκε και το βλήμα μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα. Το ζώο βρίσκεται υπό εντατική παρακολούθηση εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης του».

Ο Κώστας Γιτίσογλου πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας «ΑΙΣΩΠΟΣ» μας ενημέρωσε, ότι ο δράστης σήμερα δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Πλημμελειοδικείο του νομού. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9 μηνών και 10 ημερών με τριετή αναστολή, 600 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και 400 ευρώ επιπλέον για τα νοσήλια του ζώου! Οι κατηγορίες, που τον βάρυναν, εκτός από την κακοποίηση του ζώου, είναι παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Όσον αφορά την κάλυψη του κόστους της νοσηλείας, ο ίδιος ο κατηγορούμενος πρότεινε να την αναλάβει, δείχνοντας μεταμέλεια για την πράξη του, αφού είχε προηγηθεί η παρέμβαση του κ. Γιτίσογλου προς την εισαγγελέα, ώστε να θέσει υπόψη της και το θέμα αυτού του κόστους, αφού το φιλοζωικό σωματείο «ΑΙΣΩΠΟΣ» είχε επωμιστεί και την πληρωμή του κτηνιάτρου.

Το κουτάβι συνήλθε από την νάρκωση της επέμβασης, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να είμαστε βέβαιοι για την πορεία της υγείας του.

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Σταυρούλα

    Κατ'αρχήν αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο ζευγάρι που έκανε την καταγγελία και έδρασε τόσο γρήγορα.
    Στην αστυνομία που φρόντισε έγκαιρα να συλλάβει τον δράστη, στον γιατρό που έδωσε μάχη για να σώσει την ζωή του κουταβιού, στον πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας για την παρέμβαση προς την εισαγγελέα.

    Όσο για τον άντρα που δικάστηκε και έδειξε μεταμέλεια(πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω(δικηγορικό κόλπο μου κάνει),εύχομαι Πράγματι να το μετανιώσει κάποια στιγμή στην ζωή του.

    Πάντα θεωρούσα τις ποινές των δικαστηρίων γελοίες σε θέματα ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΩΝ.... Ελπίζω να υπάρχει και η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ.

  2. gianna

    Θα έπρεπε να του φάει όλο το κοτέτσι για να του κάνει ζημιά 100 ευρώ,δεν είναι βέβαια και πολλά αν σκεφτείς ότι το ταλαίπωρο κουτάβι έχασε το σπλήνα του,απλώς είναι κάτι από το τίποτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.