Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε σήμερα η κουταβίτσα που εντοπίστηκε στις 8 Αυγούστου με μια τεράστια πληγή στον κορμό του σώματος της να περιφέρεται σε μια χωματερή πέντε χιλιόμετρα έξω από την Ιεράπετρα στο δρόμο προς το χωριό Μακρυλιά.
Δείτε στο βίντεο σε τι κατάσταση βρήκε ο Τάκης Προεστάκης το ζώο.
Το ζώο κατάφερε να πιάσει εκείνη τη μέρα ο Τάκης Προεστάκης και το μετέφερε στο κτηνιατρείο του Μιχάλη Σπυριδάκη για τις πρώτες βοήθειες. Ο κτηνίατρος εξετάζοντας το μόλις τεσσάρων μηνών θηλυκό σκυλάκι απέκλεισε την πιθανότητα η τεράστια πληγή να προκλήθηκε από δαγκωματιές άλλων ζώων ή από δερματοπάθεια.
Αφόρητοι οι πόνοι που νιώθει αυτό το πλάσμα.
Ο τρόπος που είναι κομμένο περιμετρικά το δέρμα του ζώου δείχνει ότι κάποιος το έγδαρε στην κυριολεξία ζωντανό. Σήμερα κτηνίατρος έραψε τις πληγές της σκυλίτσας – που ο κ. Προεστάκης την ονόμασε Ελπίδα – και την τύλιξε με ειδικές γάζες για να αποφύγει την περαιτέρω μόλυνση.
Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του.
Η κατάσταση της υγείας του ζώου, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο κ. Προεστάκης, παραμένει κρίσιμη και η σοβαρότητα της κατάστασης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της επέμβασης σταμάτησε να αναπνέει αλλά ευτυχώς επανήλθε.
Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε πως ήταν το ζώο τις πρώτες ώρες μετά τη διάσωση του και πως τώρα πια γλύφει τις πληγές του.
Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας του βασανιστηρίου που υπέστη αυτό το πλάσμα στα χέρια ενός ανθρώπου.
Ο Μπρούνο είναι ένας αδέσποτος σκύλος που ζει στην πόλη της Ναυπάκτου στην Αιτωλοακαρνανία και βρίσκεται υπό την αιγίδα των φιλόζωων της περιοχής. Είναι ένα ζώο που βρίσκει φαγητό και νεράκι από εκείνους οι οποίοι τον νοιάζονται. Είναι εμβολιασμένος και στειρωμένος. Όμως χθες κάποιος τον έβαλε στο σημάδι με το αεροβόλο όπλο του.
Με ποινή φυλάκισης 18 μήνες με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε ερήμην - αφού δεν παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο - από το…
Boo, Dog hurters, boooo! >(
egoume kana neo gia th skylitsa?