Στηρίξτε μας

Άρρωστoς και με τρίχωμα σαν πανοπλία ο σκύλος που για χρόνια περιφερόταν εξαθλιωμένος στα Άνθεια Έβρου

16 Σεπτεμβρίου 2026 23:47 | Επικαιρότητα
Άρρωστoς και με τρίχωμα σαν πανοπλία ο σκύλος που για χρόνια περιφερόταν εξαθλιωμένος στα Άνθεια Έβρου

Στο κτηνιατρείο για να κουρευτεί και για τις πρώτες εξετάσεις μεταφέρθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου ο σκύλος για τον οποίο είχε γίνει έκκληση, καθώς εντοπίστηκε στο χωριό Άνθεια Έβρου σε τραγική κατάσταση με τρίχωμα γεμάτο τζίβες το οποίο έκανε ακόμα μεγαλύτερο μαρτύριο τη ζωή του ζώου.

Σοκαριστική η κατάσταση του τριχώματος του...

 

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στο facebook το «Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης» αποδεικνύουν τι έχει υποστεί αυτό το πλάσμα το οποίο προφανώς πολλοί είδα και ακόμα περισσότεροι προσπέρασαν.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής για την κατάσταση της υγείας του σκύλου: «Η σκυλίτσα περιφερόταν για άγνωστο χρονικό διάστημα στο χωριό Άνθεια, σε μια κατάσταση που μαρτυρούσε σοβαρή και παρατεταμένη παραμέληση. Παρουσίαζε βαριά, γενικευμένη συμπίληση του τριχώματος, με εκτεταμένες και συμπαγείς τριχομάζες που περιέβαλλαν τον κορμό και τα άκρα, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα παχύ και δυσκίνητο περίβλημα γύρω από το σώμα. Η κατάσταση του τριχώματος ήταν τέτοια ώστε να παρεμποδίζεται σημαντικά η φυσιολογική κινητικότητα και η άμεση εκτίμηση του δέρματος
Η ίδια παρέμενε φοβισμένη, εξαντλημένη και ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι σε κάθε ανθρώπινη προσέγγιση. Κάθε προσπάθεια απαιτούσε ηρεμία και ιδιαίτερη προσοχή. Με υπομονή και επιμονή, σήμερα το απόγευμα καταφέραμε τελικά να ολοκληρώσουμε την περισυλλογή της.

AntheiaEvrouSkylosTrixoma13 9 2026 1Έτσι εντοπίστηκε το ζώο ξαπλωμένο στο πεζοδρόμιο κοντά στο ΚΤΕΟ στα Άνθεια.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο κτηνιατρείο, όπου ξεκίνησε η διαδικασία της κτηνιατρικής φροντίδας και του απαραίτητου διαγνωστικού ελέγχου.
Τα αποτελέσματα του ελέγχου για λοιμώδη νοσήματα αποκάλυψαν ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα: η σκυλίτσα πάσχει από διροφιλαρίωση, από Dirofilaria immitis.
Η εικόνα της σήμερα δεν είναι απλώς η εικόνα ενός αδέσποτου ζώου. Είναι η εικόνα ενός πλάσματος που για μεγάλο διάστημα πάλευε μόνο του να επιβιώσει, χωρίς προστασία και χωρίς την απαραίτητη φροντίδα.
Σήμερα, όμως, αυτό άλλαξε.
Ο δρόμος σταμάτησε. Η περίθαλψη ξεκίνησε. Και μαζί της ξεκινά η δύσκολη προσπάθεια να ξανακερδίσει την υγεία, την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη της.».

Διαβάστε επίσης:

Άνθεια Έβρου: Έκκληση για τη φροντίδα εξαθλιωμένου σκύλου

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.