
Μια μαμά αλεπού γέννησε τα μικρά της μέσα στους σωλήνες του αποχετευτικού δικτύου όμβριων υδάτων στην Καστοριά στην περιοχή του κόμβου στα ΛΥΒ και η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς απευθύνει έκκληση στους διερχόμενους οδηγούς να είναι ιδαιτέρως προσεκτικοί ώστε να μην χτυπήσουν τα ζώα που πλέον βγαίνουν μόνα τους από τη «φωλιά» στον δρόμο.
Η Ε.Π.Π.Κ. επισημαίνει τα εξής: «Η γέννηση και ανάπτυξη άγριων ζώων μέσα στον αστικό ιστό αποτελεί ένα νέο φαινόμενο. Πολλά είδη, όπως και οι αλεπούδες στον κόμβο στα ΛΥΒ , έχουν προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες του αποχετευτικού δικτύου των όμβριων υδάτων, αξιοποιώντας τις διακλαδώσεις σαν τεχνητά καταφύγια με μειωμένη παρουσία φυσικών θηρευτών. Τα ζώα που γεννιούνται σε αστικά περιβάλλοντα εμφανίζουν συχνά διαφορετικές συμπεριφορές σε σχέση με τους πληθυσμούς της υπαίθρου, όπως μικρότερο φόβο απέναντι στον άνθρωπο και αυξημένη δραστηριότητα ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες.
Η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος παρακολουθεί την οικογένεια των αλεπούδων καθημερινά και πραγματοποιεί προσπάθειες απομάκρυνσης με την ελαχιστοποίηση του κινδύνου για τα ζώα. Θα παρακαλούσαμε τους οδηγούς όταν διανύουν το σημείο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς για την έγκαιρη ενημέρωση και την διευθέτηση της κυκλοφορίας στην περιοχή του κόμβου για την προστασία των ζώων».
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr





