Μετανιωμένη εμφανίστηκε η 75χρονη Σοφία Μάμου, κάτοικος Χρυσαυγής Θεσσαλονίκης, που πέταξε το μπαστούνι της σε αδέσποτο σκύλο στις 7 Αυγούστου και εις βάρος σχηματίστηκε δικογραφία, καθώς γειτόνισσα της δημοσίευσε το βίντεο στο facebook επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη γυναίκα αυτό το κάνει συχνά.
Η 75χρονη μίλησε στον Alpha και εμφανίστηκε μετανιωμένη για την πράξη της, τονίζοντας πως δεν έχει πρόθεση να βλάψει το ζώο. «Το είδα που ήταν ξαπλωμένο, νόμιζα πως ήταν ξύπνιο και δεν έφευγε. Δεν ήθελα να το χτυπήσω, τι μου έκανε το ζώο για να το χτυπήσω; Ήθελα μόνο να το τρομάξω για να φύγει και να μπορώ να περπατήσω».
Η 75χρονη λέει πως στο παρελθόν έχει πέσει θύμα επίθεσης σκύλου και αυτό την έχει κάνει επιφυλακτική απέναντι στα αδέσποτα. «Ο φόβος με έκανε να ρίξω το μπαστούνι στο σκυλί, για να μπορέσω να περπατήσω χωρίς να με δαγκώσει».
Εκείνη την ημέρα, όπως υποστηρίζει, παρά τα κινητικά της προβλήματα βγήκε μια βόλτα μέχρι τον κεντρικό δρόμο, στο χωριό Χρυσαυγή του Λαγκαδά. «Δεν κατάλαβα πως κοιμόταν, δεν βλέπω καλά και δεν ακούω. Έχω προβλήματα υγείας, έχω αστάθεια, δεν μπορώ να περπατήσω καλά. Γυρίζω το κεφάλι μου, χάνω των βηματισμό μου και πέφτω. Μόνο το πεζοδρόμιο έχω για να με βοηθάει».
Η αυτόπτης μάρτυρας που τράβηξε το επίμαχο βίντεο είχε επισημάνει τα εξής: «Χρυσαυγή Λαγκαδά. Καθημερινά τα φαινόμενα κακοποίησης από την εικονιζόμενη προς τα ζώα αλλά τώρα απειλεί και εμάς με τσεκούρι και βαριοπουλα. Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση με την καταγγελία».
Η σχετική ανάρτηση όπως δημοσιεύτηκε στο facebook στις 7 Αυγούστου.
Διαβάστε επίσης:
Χρυσαυγή Θεσσαλονίκης: Κατήγγειλε την ηλικιωμένη που χτύπησε σκύλο με μαγκούρα (βίντεο)
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr