Στηρίξτε μας

Έσωσαν γέρικο γαϊδούρι που υπέφερε στα Μέθανα Αττικής

28 Μαΐου 2023 15:00 | Επικαιρότητα
Έσωσαν γέρικο γαϊδούρι που υπέφερε στα Μέθανα Αττικής

Στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης στην Αρκαδία μεταφέρθηκε το ηλικιωμένο γαϊδούρι που εντοπίστηκε σε κακή κατάσταση να περιφέρεται στα Μέθανα Αττικής.

 

Ο φιλοζωικός σύλλογος, που ανέλαβε τελικά το ζώο, απευθύνει έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα φροντίδας του. Και επισημαίνει τα εξής γι’ αυτά που έχει βιώσει αυτό το πλάσμα:

«Έφτασε μόλις χθες στο στάβλο μας! Ο γαϊδαράκος αυτός εδώ και μήνες περιφερόταν στα Μέθανα, καθώς ο άνθρωπος του σε βαθειά γεράματα βρέθηκε ανήμπορος στο κρεβάτι. Ηλικιωμένος και ο γαϊδαράκος έκλαιγε όταν το φορτώναμε αποχαιρετώντας μια ολόκληρη ζωή στο χωριό.

Σκληρή ζωή μας είπαν οι γείτονες, με πολύ κουβάλημα. Φτάνοντας στο στάβλο μας κι αντικρίζοντας τα άλλα γαϊδουράκια ηρέμησε και άρχισε να νιώθει ασφάλεια. Τώρα έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Χρειάζεται σωστή φροντίδα που επί χρόνια δεν είχε, οι οπλές του είναι παραμορφωμένες, ενώ τα δόντια δεν βοηθούν να μασήσει.

Θα χρειαστεί εξονυχισμό και οδοντιατρική φροντίδα από εξειδικευμένους επαγγελματίες και ειδικές τροφές που να μπορεί να μασήσει με ευκολία. Θέλουμε να του προσφέρουμε  τη ζωή που του αξίζει στα γεράματα του με ασφάλεια κι αγάπη.

 

Για το περιστατικό συνεργάστηκαν  η Γαϊδουροχώρα - Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι, που συντόνισε όλη τη διαδικασία και η Animal Action Greece, που ζήτησαν τη βοήθειά μας για να βρεθεί άμεση λύση.

Επίσης σημαντικότατη η βοήθεια του ΑΤ Μεθάνων που μεσολάβησε για όλα τα διαδικαστικά με εκπληκτική ταχύτητα..

For Donations

Piraeus Bank: 6313-138258-866 Iban:GR5101713130006313138258866

SWIFT-BIC PIRBGRAA

Paypal: [email protected]

Για Δωρεές :

Τράπεζα Πειραιώς 6313-138258-866 Iban:GR5101713130006313138258866

SWIFT-BIC PIRBGRAA

Paypal: [email protected]

Δικαιούχος:

Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης».

Η ανακοίνωση της «Γαϊδουροχώρας»

Με ανακοίνωση του σήμερα το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι επισημαίνει τα εξής: «Η πιο γρήγορη διάσωση ever και πώς οι καλές συνεργασίες φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα! Πριν μερικές μέρες μας ειδοποίησαν για ένα γαϊδουράκι στα Μέθανα, που τριγυρνούσε καιρό τώρα παραμελημένο στους δρόμους..

Αναλάβαμε να συντονίσουμε τη διάσωση και με τη μεσολάβηση της Animal Action Greece, την βοήθεια της αστυνομίας Μεθάνων και τη χωρίς δισταγμό θετική απόκριση του Φιλοζωικού Τρίπολης, ήρθε ένα θεαματικό αποτέλεσμα. Μέσα σε δύο μόλις μέρες, το γαϊδουράκι μεταφέρθηκε κιόλας στο καταφύγιο τους.

Διαβάσετε την ανάρτηση τους, για να μάθετε όλη την ιστορία του. Από εδώ κι εμπρός ξεκινάει ένας αγώνας για την βελτίωση της υγείας του γαϊδαράκου. Πιστεύουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να έχει ότι απαραίτητο για να ζήσει με σωστή φροντίδα και ασφάλεια τα γεράματα του.».

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.