Στηρίξτε μας

Ο Δήμος Θηβών έδωσε εντολή να εγκαταλειφθούν τα άρρωστα σκυλιά

25 Οκτωβρίου 2012 18:40 | Καταγγελίες
Ο Δήμος Θηβών έδωσε εντολή να εγκαταλειφθούν τα άρρωστα σκυλιά

ΥΠ.ΕΘ.Α. και Δήμος Θηβαίων αδιαφόρησαν

Στις 14 Σεπτεμβρίου αναφερθήκαμε στα αδέσποτα που ζουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα Βοιωτίας και συγκεκριμένα στην 3η Μοίρα καθώς εκεί και έξω από τα Μαγειρεία και το Κ.Ψ.Μ.  βρισκόταν ανάμεσα τους και ένα εξαιρετικά άρρωστο σκυλί. Φαντάρος, που υπηρετεί τη θητεία του, επικοινώνησε μαζί μας και μας εξήγησε ότι τα 16 ζώα είναι εμφανώς υποσιτισμένα και ικετεύουν ακόμα και για ένα κομμάτι ψωμί. Ανάμεσα τους υπήρχαν και δύο κουτάβια και εκείνο που είχε ασθενήσει από ψώρα.

Το www.zoosos.gr επικοινώνησε με Γ.Ε.Σ. και το Γ.Ε.Ε.Θ.Α. ώστε ο διοικητής του στρατοπέδου σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων, που εκ του νόμου είναι αρμόδιος για τ’ αδέσποτα, να αναλάβει το ζώο που χρειάζεται περίθαλψη αλλά και για να γίνει κάτι για τη σίτιση και τη στείρωση των υπολοίπων σκύλων. Με δεύτερο δημοσίευμα μας δείξαμε και τις φωτογραφίες με το άρρωστο σκυλί να περιφέρεται σε κακή κατάσταση. Τελικά όπως πληροφορηθήκαμε χθες ο υπό σύσταση Φιλοζωικός Σύλλογος Θήβας «Ο Άγιος Φραγκίσκος» επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του στρατοπέδου και πήγε και παρέλαβε το ταλαιπωρημένο πλάσμα.

Αρμόδιοι - αναρμόδιοι

Κανείς εκ των αρμοδίων δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη του ζώου ούτε η διοίκηση του στρατοπέδου, ούτε και η αρμόδια δημοτική αρχή αν και από το Γραφείο Υπουργού του ΥΠ.ΕΘ.Α. με email στις 9 Οκτωβρίου μας πληροφόρησε ότι «έχει επιληφθεί του θέματος το Γενικό Επιτελείο Στρατού».

EmailGrafeioYpourgou

Δεν μας έπεισε για την αποτελεσματικότητα της ούτε η Διεύθυνση Υγειονομικού με τα όσα ανέφερε στην επιστολή που μας έστειλε στις 4 Οκτωβρίου σχετικά με το θέμα. Μάλιστα όταν τονίσαμε τηλεφωνικά ότι οι σχετικές διατάξεις δεν τηρούνται μας ανταπάντησαν λέγοντας ότι στον στρατό «οι διαταγές εφαρμόζονται…».

Στην επιστολή που μας εστάλη μάλιστα αναφέρεται πως «η Διεύθυνση Υγειονομικού του Γ.Ε.Σ. έχει  εκδώσει  σχετική διαταγή, στο πνεύμα του Ν.4039/2012, με την οποία καθορίζονται τόσο οι ενέργειες των Διοικήσεων όσο και του Στρατιωτικού Προσωπικού, σχετικά με το χειρισμό και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στο πλαίσιο τόσο των επιβαλλόμενων από τη νομοθεσία όσο και των υπαγορευόμενων από τη δεοντολογία. Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε στα πλαίσια των ισχυουσών διατάξεων».

SkyliStratopedoThivas

Ενδιαφέρθηκαν μόνο οι εθελοντές ιδιώτες

Οι εθελοντές, όπως μας ενημέρωσε εκ μέρους του συλλόγου η Νόνα Βουδούρη, μετέφεραν τη Λιλίκα – έτσι την ονομάτισαν – σε μια πανσιόν με την οποια συνεργάζεται ο Δήμος Θηβαίων.

Εκεί την εξέτασε ο κτηνίατρος, που έφερε ο φιλοζωικός σύλλογος. Το ζώο αφού διαπιστώθηκε ότι πάσχει από δεμοδηκτική ψώρα ξεκίνησε θεραπεία. «Επί δυόμισι εβδομάδες του έγιναν 3 ενέσεις και 4 μπάνια, εμείς πηγαίναμε μέρα παρά μέρα, αλλά δυστυχώς μόνο αυτά προλάβαμε.

Ο Δήμος Θηβών έδωσε εντολή να εγκαταλειφθούν τα άρρωστα ζώα!

Προχτές που επικοινωνήσαμε με την πανσιόν και πάλι για να κάνουμε στο ζώο το τελευταίο μπάνιο, μάθαμε ότι το σκυλί έχει αφεθεί ελεύθερο, ενώ η θεραπεία δεν έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα δε μας λένε που το παράτησαν!

Την αναζητούμε και φοβόμαστε για τα χειρότερα, λόγω της εμφάνισής της αλλά και της κακής κατάστασης της υγείας της. Η πανσιόν εκτελεί εντολές του Δήμου Θηβών. Μαζί με τη Λιλίκα αφέθηκαν άλλα δύο ζώα με πρόωρη ψώρα στα οποία επίσης δεν είχαμε προλάβει να ολοκληρώσουμε τη θεραπεία τους!» εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Βουδούρη. Η αρχική φωτογραφία της σκυλίτσα είναι πριν κάνει το τρίτο μπάνιο της θεραπείας.

Διαβάστε επίσης:

Άρρωστο σκυλί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Αυτό είναι το άρρωστο σκυλί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. iliana

    Είστε απάνθρωποι!!! Ντροπή σας τα άρρωστα ζωάκια που χρειάζονται βοήθεια και φροντίδα επειδή κάποιοι βλάκες για να μην πω τίποτα χειρότερο για αυτούς που τα παρατάνε στον δρόμο και τα κακοποιούν πρέπει να τα βοηθάμε με ιατρική περίθαλψη, τροφή, νερό, σπίτι και σε αυτό βοηθάνε οι εθελοντές και εμείς που τα βλέπουμε και τα αφήνουμε στην τύχη τους!!! Με λίγη τροφή και λίγο νερό!! Στην περιοχή μου έχουμε μια σκυλίτσα την οποία την φροντίζει όλη η γειτονιά ... Με κάποιο καταφύγιο που μπορεί να φτιάξει ο δήμος μας και να μαζέψει όμως πρώτα τα άρρωστα σκυλάκια και γατάκια!!! Ευχαριστώ πολύ!! Είμαι κάθετη σε αυτό το θέμα!!! Ελπίζω να κάνει κάτι ο δήμος για αυτό το προβληματάκι!!!

  2. parask. oliver

    Διακρίνω τάσεις "αδελφοποίησης" ανάμεσα στο δήμο θηβαίων και το δήμο κορινθίων ειδικά στη διαχείριση της αστικής πανίδας, έννοια μάλλον άγνωστη σε ανίθεση με την έννοια της "συμμορίας".

  3. Vasos

    Πρέπει άμεσα να υποδείξει η πανσιόν που εγκατέλειψε τους σκύλους. Με την απειλή ασφαλιστικών μέτρων, αγωγής κλπ. εν ανάγκη. Είναι υπεύθυνοι για το ζώο που παραλαμβάνουν και υποχρεούνται μετά τη φιλοξενία να το παραδίδουν στον υπεύθυνο, στην προκειμένη περίπτωση τους εκπροσώπους του σωματείου που συνεργάζεται με το Δήμο, ακόμα και στην περίπτωση που η συνεργασία είναι προβληματική. Μα ο καθένας κάνει ό,τι του καταβαίνει στο ξερό του το κεφάλι?

  4. Nadia K.

    Ο δήμαρχος Θήβας και οι υπόλοιποι αρμόδιοι γνωρίζουν καλά πόσο απαράδεκτη ήταν η πράξη τους και φυσικά πόσο ΑΡΡΩΣΤΟΙ ειναι οι ίδιοι στο μυαλό. Τα αδέσποτα σκυλάκια ειδικά τα άρρωστα μόνο φροντίδα χρειάζονται και όχι εγκατάλειψη. Και τώρα ο κάθε ψυχάκιας, αμόρφωτος χωρίς την βασική παιδεία, που τον ψηφίζουν σε μια επαρχιακή πόλη άτομα στα οποία κάνει ρουσφέτια πάει και βγάζει τα ψυχολογικά του προβλήματα στα σκυλάκια.

  5. Κ. Μ.

    Τι σημαίνει "η πανσιόν εκτελεί εντολές του Δήμου"? Είναι ιδιώτική και σε καμμία περίπτωση δεν έχει τέτοιου είδους σχέσεις με κρατικούς φορείς! Προφανώς θα τους είπαν ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν από τον Δήμο!

  6. Βροντάκη Ελπινίκη

    Για να ξέρετε τι ανόητους και ασυνείδητους ανθρώπους ψηφίζετε σε τέτοιες θέσεις που απαιτούν ήθος και ανθρωπιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.