Στηρίξτε μας

Καταδικάστηκε με αναστολή γυναίκα που υιοθέτησε σκύλο στην Έδεσσα και τον εγκατέλειψε στην Καλλιθέα Αττικής (βίντεο)

23 Δεκεμβρίου 2022 08:00 | Καταγγελίες
Καταδικάστηκε με αναστολή γυναίκα που υιοθέτησε σκύλο στην Έδεσσα και τον εγκατέλειψε στην Καλλιθέα Αττικής (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ καταδικάστηκε ερήμην στις 21 Δεκεμβρίου μια γυναίκα η Ε. – Κ. Τζ. που τον Απρίλιο του 2015 υιοθέτησε ένα σκύλο από την Έδεσσα και τον εγκατέλειψε το 2018 στην Καλλιθέα Αττικής.

Ο σκύλος τελικά στάθηκε τυχερός και υιοθετήθηκε στη Σουηδία...

 

Η Ντοριάννα Κούη εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι το σκυλί εντοπίστηκε να περιφέρεται στην Καλλιθέα στη διασταύρωση των οδών Σπάρτης και Δημοσθένους. Το ζώο ήταν πολύ φιλικό αλλά τραυματισμένο και άρρωστο και κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε το μικροτσίπ του.

H κα Κούη μας εξήγησε ότι η ιδιοκτήτρια του ζώου αρχικά της δήλωσε ότι δεν έχει σκύλο και πως μένει στον Πειραιά. Όμως τα στοιχεία του μικροτσίπ έδειξαν πως η εν λόγω διέμενε αρχικά στην Καλλιθέα στην οδό Λυκούργου σχετικά κοντά στο σημείο όπου το ζώο περιφερόταν.

 

Παρά το γεγονός ότι η φιλόζωη της ζήτησε να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει τον σκύλο της ή να πληρώσει για την περίθαλψη και τη στείρωση του εκείνη αρνήθηκε και όχι μόνο δεν νοιάστηκε – ούτε όταν την ενημέρωσε ότι θα την καταγγείλει για την εγκατάλειψη του – αλλά απείλησε την αυτόπτη μάρτυρα λέγοντας ότι συγγενής της είναι αστυνομικός.

Ο κ. Κούη μας επισήμανε ότι για την περίθαλψη του σκύλου (εξετάσεις, θεραπεία, τροφές κ.ά.) η οικογένεια της πλήρωσε περίπου 5.000 ευρώ. Όταν τον βρήκε o μεγαλόσωμος σκυλάκος ήταν χτυπημένος στη ράχη, ένα μάτσο κόκκαλα, και έκανε διαρκώς διάρροιες και έχανε αίμα.

 

Στο δικαστήριο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε και έτσι καταδικάστηκε ερήμην αφού δεν εκπροσωπήθηκε ούτε από δικηγόρο. Σε συνομιλία που είχε παλιότερα με την κα Κούη είχε αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι ο σκύλος ήταν δικός της αλλά τον είχε δώσει σε κάποιον.

Τελικά μετά από έναν μήνα εντατικής φροντίδας το σκυλί δόθηκε από την κα Κούη για υιοθεσία στη Βαρβάρα Χαλούλα και ο σκυλάκος είναι κάτοικος Γκέτεμποργκ Σουηδίας από τον Μάιο του 2018.

Η κα Κούη μας εξήγησε πως η κατηγορούμενη κράτησε το ζώο για τρία χρόνια καθώς η υιοθεσία του έγινε 4 Απριλίου του 2015 και πιθανότατα όταν διαπίστωσε ότι είναι μεγαλόσωμο σκυλί και ότι χρειάζεται φροντίδα το πέταξε στον δρόμο για να απαλλαγεί από αυτό.

Μετά την καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό ανοίγει ο δρόμος για τη βεβαίωση του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ.

Η Κατερίνα Καλτσά, πρόεδρος του Ζωοφιλικού Συλλόγου Έδεσσας «Respect the animals», με ανάρτηση της στο facebook επίσης: «Και ναι, ήρθε η δεύτερη νίκη!!!!!!!

Μετά την ενοχή του κηδεμόνα της Λίσκας πριν λίγες μέρες, έφτασε η δικαίωση και για το Δούκα μας, σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Αθήνας.

*** 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 2.000 ευρώ χρηματική ποινή ***

Να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στην Ντοριάννα (και τους ανθρώπους της!!!), που κατήγγειλαν στην αστυνομία την εγκατάλειψη του Δούκα, που τον βοήθησαν με εξετάσεις, θεραπείες, τροφές κτλ, που τον φιλοξένησαν ώστε να μην επιστρέψει στο καταφύγιο και του βρήκαν σπίτι στη μακρινή Σουηδία, από όπου μας στέλνει και τα φιλιά του, όπως και για τη σημαντική αυτή νίκη, που μας δίνει θάρρος να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας όλοι οι εθελοντές πανελλαδικά, έναντι στον κάθε έναν που εγκληματεί εις βάρος των ζώων.».

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.