Στηρίξτε μας

Κέα: Βρήκε κατσίκα με διαλυμένο πόδι και δεμένα με παστούρα τα άκρα της

2 Δεκεμβρίου 2022 22:49 | Καταγγελίες
Κέα: Βρήκε κατσίκα με διαλυμένο πόδι και δεμένα με παστούρα τα άκρα της

Μέσω facebook ο Παναγιώτης Μπένος έκανε γνωστό ότι στην Κέα βρήκε στον κήπο του κατσίκες οι οποίες του είχαν φάει τις ελιές και τα άλλα φυτά. Ένα εκ των ζώων μια θηλυκή κατσίκα είχε κυριολεκτικά διαλυμένο πόδι και ήταν δεμένα με παστούρα τα τρία από τα τέσσερα άκρα της. Μάλιστα το ζώο εγκυμονεί.

 

Δυστυχώς στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων υπάρχουν ολόκληρα κοπάδια με παστουρωμένα ζώα και οι τοπικές αρχές κάνουν ότι δεν βλέπουν την κακοποίηση. Θυμίζουμε ότι το παστούρωμα πλέον απαγορεύεται ξεκάθαρα από τη νομοθεσία.

Οι αναρτήσεις του αυτόπτη μάρτυρα

«""Παστουρωμενο "" κατσικι στην Κεα με κακοποιημενο το μπροστινο ακρο του .Ευρεθη εντος του κηπου μου μαζυ με αλλα να μου εχουν καταστρεψει ελιες και φυτα .Ειδοποιησα τις αρχες του τοπου απο ωρα 11.00 και ακομη να το μαζεψουν και να το περιθαλψουν .Εγω τωρα τι πρεπει να κανω ; Δεν με ενδιαφερει  η ζημια το ζωο θα το φροντισει καποιος υπευθυνος ;»

«Μετα απο αυτο που συνεβη και την αναρτηση που εγινε ηρθε ο δημος και το παρελαβε .Θα παρακολουθησω την τυχη του .Και κατι πιο θλιβερο ηταν κατσικα και μαλιστα εγκυος .».

Διαβάστε επίσης:

Νόμος 4830/2021: Κακοποίηση το παστούρωμα με ποινές χρηματικές και φυλάκισης - Τσουχτερό διοικητικό πρόστιμο για τους παραβάτες

Κέα: Έσωσε παστουρωμένη κατσίκα που εγκλωβίστηκε σε γκρεμό στην Πετρούσα

Και ο Δήμος Κέας (Τζια) υπέρ του βασανισμού και του παστουρώματος των ζώων (βίντεο)

Κατήγγειλε στην Εισαγγελία την κακοποίηση κατσικιών που εντόπισε με δεμένα τα πόδια στις Ποίσσες της Κέας (βίντεο)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.