Στηρίξτε μας

Πάτρα Αχαΐας: Έσωσαν σκύλο που κακοποιούσε ψυχικά ασθενής (βίντεο)

3 Νοεμβρίου 2022 09:00 | Καταγγελίες
Πάτρα Αχαΐας: Έσωσαν σκύλο που κακοποιούσε ψυχικά ασθενής (βίντεο)

Τη βοήθεια των εθελοντών ζήτησε αστυνομικός από το Α’ Α.Τ. Πάτρας καθώς όπως διαπίστωσε σε διαμέρισμα της πόλης στην οδό Έλληνος Στρατιώτου και Κύπρου άνδρας ψυχικά ασθενής - που θα μεταφερόταν για νοσηλεία σε νοσοκομείο - ζούσε σε διαμέρισμα σε άθλιες συνθήκες και εκεί έγκλειστο σε τραγική κατάσταση είχε και το σκυλί του.

 

Για τη φροντίδα του ζώου έκανε έκκληση η Άντα Δημοπούλου η οποία είναι σύμβουλος του δημάρχου Πατρέων, μέλος του σωματείου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας», του συλλόγου «Η Πάτρα για όλα τα ζώα» και μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Και πράγματι στις 2 Νοεμβρίου δύο εθελόντριες προθυμοποιήθηκαν πήγαν στο σπίτι και έβγαλαν από εκεί το  ζώο.

Σύμφωνα με την κα Δημοπούλου το ζώο ήταν έγκλειστο σ΄ ένα δωμάτιο για περίπου τρεις μήνες και δεν έχει βγει ποτέ βόλτα, όμως αυτό ήταν το λιγότερο προβληματικό αναφορικά με τη φροντίδα του σε σχέση με τα όσα είδαν σε αυτό το σπίτι – χωματερή οι εθελόντριες. Η παθητική κακοποίηση του σκύλου ολοφάνερη από έναν άνθρωπο που δεν είναι καλά και ζει στις ίδιες συνθήκες.

Η κα Δημοπούλου για τη διάσωση του σκύλου – καθώς δεν πρόκειται απλώς για μεταφορά προς φιλοξενία επισήμανε τα εξής με ανάρτηση της στο facebook σήμερα τα ξημερώματα: «ΑΘΛΟΣ ήταν αυτο που κατάφεραν σήμερα οι εθελόντριες Marilou Galaxim & Antonia Droumetsika!

Έβγαλαν ένα πλάσμα από την κόλαση. Τους ζήτησα να μην τραβήξουν ιδιαίτερα βίντεο και φωτογραφίες από το χώρο του ανθρώπου. Άλλωστε πρόκειται για έναν άνθρωπο άρρωστο.

Μου εξήγησαν πως μόνο σε ταινίες έχουν δει τέτοιο χάλι.

Ο σκυλάκος ήταν φοβισμένος από τον εγκλεισμό, και έκλαιγε πίσω από την πόρτα. Τα κορίτσια έζησαν έναν εφιάλτη. Με γάντια και μάσκες έψαξαν το σπίτι μήπως υπήρχαν κι άλλα ζώα κρυμμένα. Ευτυχώς όχι.

Ο σκυλάκος δεν ηταν μικρόσωμος αλλά μικρός σε ηλικία. Βρωμούσε τόσο που του έκαναν μπανάκι επειγόντως πριν πάει στ σπίτι. Η μητέρα της Μαριλού τον ονόμασε Ερμή . Τον φρόντισαν με τις τις ώρες και τον ηρέμησαν.

Και μέσα σ' αυτές τις ώρες έγινε ένας χαζοτούταβος που άρχισε να το απολαμβάνει.

Και τα δικά μας κορίτσια έγιναν οι άγγελοί του.

Η φοβερή μαμά της Μαριλού ανέλαβε το ντάντεμα.

Η Αντωνία έφυγε να ξεκινήσει ωράριο στη δουλειά κι η Μαριλού να αναλάβει το μικρό γιο της.

Δηλαδή, πώς αλλιώς θα μπορούσαν να είναι οι άνθρωποι που θαυμάζω?

Να είστε καλά πάντα παιδιά. Θα ενημερώσουμε και τον αστυνομικό που έχει καλέσει πάλι και πάλι με ενδιαφέρον.».

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.