Στηρίξτε μας

Ζάκυνθος: Αμαξάς αναγκάζει άλογο να σέρνει άμαξα με 4 άτομα μέσα στη θάλασσα (βίντεο)

18 Σεπτεμβρίου 2022 08:00 | Καταγγελίες
Ζάκυνθος: Αμαξάς αναγκάζει άλογο να σέρνει άμαξα με 4 άτομα μέσα στη θάλασσα (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Τόπος μαρτυρίου είναι για κάθε είδους ζώου και το νησί της Ζακύνθου και αυτό γίνεται ακόμα πιο κατανοητό μετά το νέο περιστατικό κακοποίησης που είδε το φως της δημοσιότητας καθώς στις 17 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Αγίου Σώστη Λαγανά ένας αμαξάς έβαλε το άλογο του στη θάλασσα και το ανάγκασε να σέρνει την άμαξα στην οποία επέβαιναν τέσσερα άτομα. Και όλα αυτά συνέβησαν εντός του θαλάσσιου πάρκου, που έχει και ειδικό καθεστώς προστασίας, και μάλλον όχι για πρώτη φορά.

 

Το βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά στο facebook για χαβαλέ και συγκεκριμένα στην σελίδα «Atsarantos Atsa» με την εξής λεζάντα: «Ξέρει κάποιος αν έχει δρομολόγια από Πόρτο Βρώμη για Ναυάγιο ή μόνο Λαγανά;» η οποία μάλιστα συνοδευόταν από φατσούλες που σκάνε στα γέλια…

Ήταν τόσο εξοργιστικό το θέαμα και ολοφάνερη η κακοποίηση του ζώου – καθώς ο αμαξάς ξεκάθαρα το κακοποιεί φυσικά με την ανοχή των ντόπιων – που κινητοποιήθηκαν φιλόζωοι από την Αθήνα και τη Ζάκυνθο και αμέσως βρήκαν τα στοιχεία του δράστη τα οποία και κατέθεσαν στις αρχές.

Το άλογο κακοποιεί και ο αμαξάς και οι αναβάτες - πελάτες...

 

Το βίντεο τράβηξε άνδρας, που πέρασε από εκεί και ήταν με την παρέα του μέσα σε βάρκα. Ακούγεται μάλιστα να ρωτάει τους άλλους «να του μιλήσω;» και λαμβάνει την εξής απάντηση: «όχι ρε!».

Ο Βαγγέλης Δρίβας, που είναι κλινικός ψυχολόγος και εργάζεται στην ΕΛ.ΑΣ., με ανάρτηση του στο facebook επισημαίνει ότι έκανε καταγγελία στο Λιμεναρχείο και όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr έστειλε όλα τα στοιχεία και του δράστη και του αυτόπτη μάρτυρα στους αρμοδίους για να διερευνήσουν την υπόθεση.

ZakynthosAmaxaAlogoThalassa17 9 2022 4

Η αρχική ανάρτηση του βίντεο έγινε για να χαβαλέ...

Ο κ. Δρίβας επισημαίνει τα εξής: «Είδε η ντροπή τι γίνεται και κρύφτηκε...στη Ζάκυνθο.

Αν αυτό είναι άσκηση, όπως τόλμησε και δήλωσε στην κτηνίατρο Ifigeneia Anastasia Patiri ο ιδιοκτήτης, εγώ είμαι αστροναύτης.

Αν αυτό δεν αντιβαίνει στους κανόνες ευζωίας του ζώου, τότε να αλλάξουν.

Έγινε σήμερα 17/9/22 κι ώρα 19:15 στην περιοχή του Αγίου Σώστη Λαγανά.

Υπεβλήθη καταγγελία σε: Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ., ΓΕ.Π.Α.Δ. Ιονίων Νήσων, Α.Δ. Ζακύνθου, γραφείο Υπουργού απο τη Report Animal Abuse Greece.

Αναζητείται μάρτυρας που είδε τι ακριβώς έγινε ώστε να μεταβεί στο τοπικό ΑΤ και να καταθέσει  σχετικά.».

«Εκγύμναση» η κακοποίηση του αλόγου σύμφωνα με τον αμαξά

Η κτηνίατρος Ιφιγένεια Πατίρη με την οποία επικοινώνησε ο ιδιοκτήτης του αλόγου επισήμανε τα εξής – με ανάρτηση της στο facebook – σχετικά με τις δικαιολογίες τις οποίες της είπε ο αμαξάς: «Λοιπόν σχετικά την υπόθεση με την άμαξα και το άλογο.

Πρώτα απο ολα το βιντεο δεν ανέβηκε αρχικά απο εμενα!

Εχω γυρίσει άπειρες χώρες και δεν εχω ξαναδεί άλογο να σέρνει αμαξα μεσα στη θάλασσα! Για εμενα δεν είναι καθόλου φυσιολογικό! Αλλα τέρμα παράλογο!

Ο ιδιοκτήτης του αλόγου επικοινώνησε μαζι μου να μου πει οτι το άλογο δεν βασανίζεται αλλα ισα ισα ειναι και τρόπος εκγύμνασης του .

Οπως ειχαμε πει και στο αλλο ποστ για το αλογο του Αλυκανα!  Δεν θελω να κανω κακό σε κανεναν άνθρωπο που βγαζει ενα μεροκαματο! Οσο βεβαια δεν επιβαρύνεται κάποιο ζωο. Για εμένα αυτο δεν μοιάζει φυσιολογικό!

Ο μάρτυρας κάλεσε το 100 και για ακομα μια φορά αποδεικνύεται οτι δεν ξέρουν τίποτα! Καθως η απάντηση τους ηταν οτι δεν ξέρουν αν ειναι παράνομο ή οχι!

Το θέμα δεν ειναι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης αμαξας! Αλλα η ολη κατάσταση του νησιού! Η αστυνομια σχεδόν ανύπαρκτη.. Για να βγει ενα μεροκάματο γίνονται τρελά πράγματα ξεπερνώντας τα όρια για θεμα εντυπωσιασμου! Δεν ειναι μονο ο αμαξας! Ειναι και αυτοι που πληρωνουν για να το ζήσουν αυτο. Ειναι τα γραφεια που το διαφημίζουν και ειναι και ολοι αυτοι που τόσο καιρο το βλέπουν, δεν κανουν τιποτα και τωρα ολοι ξαφνικα βριζουν!

Έχουμε ολοι μας ευθυνη!

Εγω προσωπικά πρώτη φορα το βλεπω αυτο...».

Η ανακοίνωση του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων

«Λαγανάς – Αγ. Σώστης Ζακύνθου, το άλογο σέρνει την άμαξα μέσα στη θάλασσα, τουριστική ατραξιόν, υπερθέαμα!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι μπροστά στο κέρδος κάποιοι δεν υπολογίζουν τίποτα, καμία ενσυναίσθηση για το βάρος και το κόπο που καταβάλλει το άλογο για να σύρει την άμαξα και τους επιβάτες…

Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι του κάνει καλό και το κάνει για άσκηση… άραγε πόσο να στοιχίζει αυτή η ‘’άσκηση’’ ;;;

Αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν στο Α.Τ Ζακύνθου για να κάνουν καταγγελία, έπεσαν σε τοίχο, οι αστυνομικοί δεν είναι σίγουροι αν είναι κακοποίηση!

Ώρα για τους πολιτικούς να αφήσουν τις φανφάρες για τα δικαιώματα των ζώων και να  φροντίσουν αυτά που ψηφίζουν να εφαρμόζονται κιόλας!

Το Σωματείο μας υπέβαλλε καταγγελία σε : Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ., ΓΕ.Π.Α.Δ. Ιονίων Νήσων, Α.Δ. Ζακύνθου, Α.Τ Ζακύνθου και αναμένουμε να δράσουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους όπως ορίζει ο Ν.4830/21 για τη κακοποίηση του Αλόγου.

‘Όσο για αυτούς που απολαμβάνουν τέτοιες κούρσες είναι το ίδιο ένοχοι, στο όνομα του κέρδους και του Τουρισμού δε θα αφανιστεί και η συνείδηση μας !

———

Είναι δυνατόν;;;;;  Αυτή τη φορά, για τη καταγγελία θα χρειαστούμε και τη στήριξη όλων σας!

Όσοι είστε μάρτυρες επικοινωνήστε άμεσα. Ο Σύλλογος μας θα κάνει καταγγελία, θέλουμε τη στήριξη της κοινωνίας εδώ!

Όχι αναθέματα μόνο στο Facebook ή να αναρωτιεστε αν υπάρχει Φιλοζωική!

Άντε πια να τελειώνουμε με όσους κάνουν ότι γουστάρουν στα ζώα. Καμμία ανοχή!

#horseabuse #horseabusestop #horseabuser #horseabusers #horseabuseawareness #horseabusestopshere».

Διαβάστε επίσης:

Ζάκυνθος: Συστηματικά κακοποιεί ιπποειδή αμαξάς που έβαζε σοβαρά τραυματισμένο άλογο να σέρνει άμαξα

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.