Στηρίξτε μας

Πάτρα: Έκλεισε 5 νεογέννητα γατάκια σε τάπερ και τα εγκατάλειψε έξω από ταβέρνα (βίντεο)

14 Φεβρουαρίου 2022 17:19 | Καταγγελίες
Πάτρα: Έκλεισε 5 νεογέννητα γατάκια σε τάπερ και τα εγκατάλειψε έξω από ταβέρνα (βίντεο)

Το πρωί της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου μια γυναίκα στην Πάτρα της Αχαΐας αφού άρπαξε από τη μάνα τους πέντε νεογέννητα γατάκια τα έκλεισε σε ένα πλαστικό τάπερ και τα εγκατάλειψε έξω από μια ταβέρνα στην Άνω Πόλη.

 

Τις φωτογραφίες, που βλέπετε, δημοσίευσε στο facebook η Ιωάννα Γιαννακοπούλου, πρόεδρος του συλλόγου «Η Πάτρα για όλα τα ζώα», καθώς την ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και κάνει έκκληση για να εντοπιστεί η δράστης, καθώς θα γίνει καταγγελία σε βάρος της. Η μεσήλικη γυναίκα, όπως βλέπετε, βγάζει ταυτόχρονα βόλτα τον σκύλο της για να μην προκαλέσει υποψίες. Αφήνει το δοχείο, που μοιάζει με πλαστικό κουβά και απομακρύνεται.

 

Η κα Γιαννακοπούλου στην ανάρτηση της επισημαίνει τα εξής: «Δε θα γίνουμε ποτε άνθρωποι. Η «κυρια» έβαλε στο πλαστικό τάπερ πεντε νεογέννητα γατάκια, τα καπακωσε, και εκανε το «καθήκον της». Τα παράτησε στη πόρτα καποιου αλλου , στη περιοχη της Άνω Πόλης. Έτυχε και έζησαν και ζητούμε γατομαμα ή άνθρωπο να τα ταΐσει για λιγο και μετα εχει προσφερθεί ήδη ανθρωπος να τα κρατησει.

Αναζητούμε την εγκληματία , γιατι αυτο ειναι. Πηρε και το σκύλο της μαζί και αυτο ειναι ενα στοιχείο που θα την αναγνωρίσει καποιος πιο εύκολα γιατι για ευνοητους λογους εχουμε καλύψει το πρόσωπο της. Δώστε βάση στα λοιπά χαρακτηριστικά. Παρακαλω αν καποιος την αναγνωρίζει ας με καλέσει εστω και με απόκρυψη στο 6934069109. Τέτοιες ενέργειες πρεπει να τιμωρούνται . Παρακαλώ κοινοποιήστε !».

Το μόνο βέβαιο είναι πως σε γειτονιές που όλοι λγνωρίζονται η δράστης θα εντοπιστεί και φυσικά θα ασκηθεί σε βάρος της δίωξη για κακούργημα. Η ποινή για την εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων, εν προκειμένω γατιών, είναι 10 χρόνια φυλάκιση.

Κακούργημα η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4830/2021 η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων είναι κακούργημα (άρθρο 24 παρ. 1β), αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τους δράστες και η κυβέρνηση της Ν.Δ. δυστυχώς δεν τόλμησε να νομοθετήσει ουσιαστικά μέτρα, ώστε τέτοια εγκλήματα να περιοριστούν.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο επιτρέπεται ο οικόσιτος σκύλος ή η γάτα σου να γεννήσει μια φορά (άρθρο 8) και μετά ή θα στειρώσεις το ζώο ή θα στείλεις δείγμα του γενετικού υλικού του (DNA) στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς που ΘΑ δημιουργηθεί… Ένα μέτρο ανεφάρμοστο επί της ουσίας που δεν θα αποτελέσει εμπόδιο ώστε τέτοια εγκλήματα να περιοριστούν, το οποίο μάλιστα θα ισχύσει από τις 1 Μαρτίου του 2022 (άρθρο 14)…

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.