Στηρίξτε μας

Κατωχώρι Χανίων: Έσωσαν σκύλο που κακοποιούσε ο ιδιοκτήτης του αφήνοντας τον εκτεθειμένο στον χιονιά

26 Ιανουαρίου 2022 21:58 | Καταγγελίες
Κατωχώρι Χανίων: Έσωσαν σκύλο που κακοποιούσε ο ιδιοκτήτης του αφήνοντας τον εκτεθειμένο στον χιονιά

Στην έκκληση μιας γυναίκας για τη διάσωση ενός σκύλου τον οποίο είδε στο Κατωχώρι Χανίων - μέσα σ’ έναν μικρό χώρο πάνω στον δρόμο μέσα σε συρματόπλεγμα παρά τον χιονιά - ανταποκρίθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ». Έτσι σήμερα μετά από την κινητοποίηση της Αστυνομίας, που πήγε επί τόπου και βρήκε το ζώο να ζει στην ερημιά σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες, αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση του και το σκυλί γλύτωσε από το βάσανο στο οποίο το είχε καταδικάσει ο ιδιοκτήτης του. Η περιοχή είχε καλυφθεί πλήρως από τα χιόνια και το περιπολικό πήγε εκεί με μεγάλη δυσκολία, όπως μας είπαν.Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στο facebook η αυτόπτης μάρτυρας στις 24/1

 

Η γυναίκα που αρχικά ενημέρωσε μέσω facebook τον σύλλογο επισήμανε τα εξής στην δημόσια ανάρτηση της στις 24 Ιανουαρίου: «Βρίσκεται στα Κεραμειά, στο Κατοχώρι, στην άκρη του δρόμου, στο χωμάτινο τμήμα, όχι σε ιδιωτικό οικόπεδο με περίφραξη, λίγο πριν την είσοδο του χωριού, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.».

Το ζώο βρέθηκε σε ερημική περιοχή στην είσοδο του Κατωχωρίου πάνω στον δρόμο

«Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» επισημαίνει ότι το σκυλί που κατασχέθηκε χρειάζεται υιοθεσία και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τον σύλλογο μέσω facebook εδώ. Στην ανακοίνωση του για την επιτυχή διάσωση του ζώου επισημαίνει τα εξής:

«Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, συμπολίτες μας ανάρτησαν στη σελίδα του συλλόγου μας φωτογραφίες ενός σκύλου σε ερημική περιοχή που ήταν εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή είχε ήδη αρχίσει να χιονίζει.

Ταυτόχρονα δεχτήκαμε τηλεφωνήματα και e-mail για το ίδιο περιστατικό.

KatoxoriXanionSkylosXionia24 1 2022 6Η αρχική έκκληση για το ζώο ανέφερε τα εξής: «Βρίσκεται στα Κεραμειά, στο Κατοχώρι, στην άκρη του δρόμου, στο χωμάτινο τμήμα, όχι σε ιδιωτικό οικόπεδο με περίφραξη, λίγο πριν την είσοδο του χωριού, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.».

Εχθές το πρωί στείλαμε αναφορά στην αστυνομία και σήμερα, κλιμάκιο των ΤΑΕ και του ΑΤ Χανίων, μετέβη με δυσκολία στην περιοχή -λόγω της χιονόπτωσης, όπου εντόπισε τον άτυχο νεαρό σκυλάκο, χωρίς όμως να καταφέρει να εντοπίσει τον κηδεμόνα, αφού η περιοχή ήταν ερημική και δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση.

Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν μαζί μας τηλεφωνικά και μας είπαν ότι “δε μπορούσαν να φύγουν και να το αφήσουν πίσω τους”, αφού στην περιοχή επικρατούσε χιονόπτωση και πολύ χαμηλή θερμοκρασία και δε θα επιβίωνε. Τους είπαμε να τον μεταφέρουν στα Χανιά και ξεκίνησε ένας αγώνας να βρεθεί φιλοξενία.

Έγιναν εξετάσεις, είναι αρνητικός σε καλααζάρ και ερλιχίωση, είναι πολύ ήρεμος, 27 κιλά, εμβολιάστηκε και αποπαρασιτώθηκε, ενώ έφαγε με μεγάλη όρεξη και κουνάει συνέχεια την ουρά του.

Σχηματίστηκε δικογραφία και γίνονται έρευνες από το ΑΤ Χανίων-που έδρασε αμέσως με επαγγελματισμό- για την εύρεση του κηδεμόνα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΚΙ ΑΝΗΜΠΟΡΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ  ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

Αν οι συμπολίτες μας αδιαφορούσαν, δε θα είχε την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο σκυλάκος αναζητά μια υπεύθυνη οικογένεια!!!».

Γέφυρα σωτηρίας

Η Νατάσα Μπομπολάκη πρώην πρόεδρος του φιλοζωικού φορέα μέσω facebook επισήμανε τα εξής για την επιτυχή διάσωση του σκύλου: «Γέφυρα σωτηρίας στα Χανια σε γνωστο "κρεμαστοχωριό" κ σωτηρίας σκυλακου σε χρονο ντε τε

Σκυλάκου χωμενου στα χιόνια ,νηστικου , ετρεμε απο τη παγωνιά.Φιλοζωοι και αστυνομικοι στη πρωτη γραμμή  .To μεγαλο μας θεμα ηταν το που θα παει , ζοριστηκαμε αλλα όπoιος θέλει , βρίσκει

Η γεφυρά μας ξεκινησε απο τα Χανιά , πηγε στα Κεραμιά και απο εκει σε άλλο νομό της Κρήτης, για το φοβο των .....Ιουδαίων δεν αναφερουμε που . .Ολα εγιναν στο τσακ μπαμ . Χθες αργά βραδυ ενημερωθηκα για ένα σκυλο σε αθλια κατασταση και χωμενο πλεον στα χιονια ( η φωτο τραβηχτηκε απο το καταγγελλοντα πριν σκεπαστει με χιόνια το χωριό ), αμεσως ενημερωθηκε το Α.Τ. Χανίων που  σήμερα πρωί με πολυ δυσκολια μπορεσε να φθασει στη περιοχη  και σε ανοιχτή γραμμή μαζι μας , αφαιρεσε νομιμα το σκυλακι .

Του κάναμε αμέσως εξετασεις και  φαγωμενο ,ασφαλές και ζεστό πια κατευθυνεται σε αλλο νομό για τη φιλοξενια του .

Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι το σκυλακι ανηκει σε γνωστό δολοφονο ζώων , με αυτη τη γνωστη παραδοση του κρεμασματος και γδαρσιματος μετά  και που παρα το οτι εκκρεμούν υποθεσεις σε βαθμο κακουργηματος αυτου κ αλλου μελους της οικογενειας του ,κυκλοφορει μια χαρα ελευθερος μεχρι το επομενο εγκλημα .

Ο κινδυνος να σκοτωσει το σκυλι πληροφορουμενος την αφιξη της αστυνομιας ηταν  εξαιρετικά ορατός, αν δεν το παιρναμε απο εκει .

Ετσι ειμαστε εμεις εδω στα Χανια  και γενικά στην Ομοσπονδία , αργοι ,ωσπου να σηκωθουμε απο το καναπε μας που ειμαστε ξαπλωμενοι όλη μερα , να ξυστουμε, να λυγιστούμε,  να στειλουμε επιστολές , να παρουμε τηλεφωνα στο ΑΤ , να χτενιστούμε κοκ παει περνουν οι μερες κι οι μηνες  τεμπελιαζοντας  χροοοονια τώρα.Δε καλεσαμε και τα ΜΜΕ  να κανουμε και λιγο θέατρο , να δειξουμε βρε παιδι μου .

Ευχαριστουμε τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Χανίων Γιώργο Μσστραντωνάκη , παντα δίπλα μας κ παντα εξυπηρετικός και ταχύς και τα παιδια του περιπολικου που πηγαν στα Κεραμια ,που μας έλεγαν

"Εμεις ,αν δε παρουμε το σκυλί δε φευγουμε απο εδω ".

Χαραμαδες ελπίδας ,ανθρωπιάς και τέλεσης του καθηκοντος.

Μην ακουσω σας παρακαλω το " κάτι αλλάζει " τιποτα δεν αλλάζει , απλά εμεις εδω στη Κρήτη το αλλάξαμε εδω και χρονια με αγωνες...απο το καναπε μας , Συνεργασία Φιλοζωων και ΕΛ.ΑΣ κρήτης με πρωτοπορες μάχες του συλλογου μας στα Χανιά κ της Ομοσπονδιας .

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης».

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.