Στηρίξτε μας

Ανθούσα Αττικής: Σώθηκε και υιοθετήθηκε γάτα που δηλητηριάστηκε από φόλα με τσιγάρα

10 Ιανουαρίου 2022 23:14 | Τα καλά νέα
Ανθούσα Αττικής: Σώθηκε και υιοθετήθηκε γάτα που δηλητηριάστηκε από φόλα με τσιγάρα

Η έγκαιρη μεταφορά σε κτηνιατρείο μιας αδέσποτης γάτας που ζούσε στη λ. Μπάλσα στην Ανθούσα Αττικής ήταν γι’ αυτήν σωτήρια καθώς το ζώο, όπως αποδείχτηκε, είχε δηλητηριαστεί από φόλα την οποία κάποιος έφτιαξε αναμειγνύοντας στην τροφή τσιγάρα.

 

Το ζώο μεταφέρθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κτηνιατρική Κλινική Γλυκών Νερών «Animal Dogtors» από τη γυναίκα η οποία το τάιζε. Η κατάσταση του ήταν σοβαρή καθώς εισήχθη στην κλινική με νευρολογικά συμπτώματα, σπαστική παράλυση και νευροτοξίκωση. Στις ακτινογραφίες διαπιστώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος στο στομάχι. Γι’ αυτό και οι κτηνίατροι προχώρησαν σε γαστροτομή και εντεροτομή για την αφαίρεση του τοξικού περιεχόμενου. Τα ευρήματα ήταν τσιγάρα.

Σε σχετική ερώτηση του www.zoosos.gr από την κλινική μας απάντησαν ότι «είναι απίθανο να τα έφαγε μόνη της, καθώς η γάτα είναι πολύ επιλεκτική με τη τροφή της και θα το έτρωγε μόνο αν ήταν ανακατεμένο με τροφή ώστε να της ήταν δελεαστικό.».

Το ζώο παρά τη μεγάλη ποσότητα νικοτίνης μετά από πολυήμερη νοσηλεία τελικά συνήλθε. Αφού ανάρρωσε, αποφάσισε τελικά να το υιοθετήσει και να το σώσει από τον δρόμο η γυναίκα η οποία το φρόντιζε.

«Σε κανένα ζώο δεν αξίζει τόσος πόνος» επισημαίνει στην ανακοίνωση της η Κτηνιατρική Κλινική Γλυκών Νερών «Animal Dogtors». Επιτέλους ήρθε η ώρα που η Βαλεντίνα πάει στο σπίτι της.

Δυστυχώς στην περιοχή που ζούσε η γατούλα κάποιος ή κάποια ρίχνει συχνά φόλες και για πολλά από αυτά τα ζώα τα οποία δηλητηριάστηκαν όταν έφτασαν στο κτηνιατρείο ήταν πια αργά. Αν μένετε εκεί και βγάζετε βόλτα τα ζώα σας ή φροντίζετε αδέσποτα να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Η δηλητηρίαση ζώου διώκεται πλέον σε βαθμό κακουργήματος.

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.