Στηρίξτε μας

Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης: Εγκατέλειψε 14 κουτάβια αφού τα έκλεισε σε κούτες (βίντεο)

1 Ιουνίου 2021 09:31 | Καταγγελίες
Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης: Εγκατέλειψε 14 κουτάβια αφού τα έκλεισε σε κούτες (βίντεο)

Την οργή της για εκείνον που άρπαξε από τις σκυλίτσες, έκλεισε σε τέσσερις κούτες και κυριολεκτικά εγκατέλειψε 14 κουτάβια έξω από χώρο φιλοξενίας αδέσποτων εξέφρασε η Ζωή Αράπογλου η οποία είναι ταμίας του φιλοζωικού σωματείου «Προστασία και Πρόνοια των Ζώων», και στις 28 Μαΐου ήρθε αντιμέτωπη και με το θέαμα και την ανάγκη φροντίδας τόσων μωρών.

 

Η κα Αράπογλου εξήγησε στο www.zoosos.gr στις κούτες υπήρχαν και κουτάβια μόλις τεσσάρων εβδομάδων αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας και τα σκυλάκια από την πείνα τους προσπαθούσα να θηλάσουν το ένα το άλλο. Μάλιστα μας τόνισε ότι ο συγκεκριμένος ιδιωτικός χώρος τους παραχωρήθηκε από φιλόζωη για να φροντίσουν κάποια κουταβάκια που βρήκαν παλιότερα και από τότε η εγκατάλειψη ανεπιθύμητων σκυλιών εκεί είναι συστηματική.

Δράστες και αυτοί τη φορά οι γνωστοί – άγνωστοι (κυνηγοί, κτηνοτρόφοι, παράνομοι εκτροφείς κ.ά.), όλοι εκείνοι που τάσσονται κατά του «ακρωτηριασμού» των σκυλιών τους, και κατά της στείρωσης αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φορτώσουν το πρόβλημα, που εκείνοι δημιουργούν, στις πλάτες των εθελοντών.

Τα μωρά προέρχονται από τρεις διαφορετικές γέννες και η κα Αράπογλου κάνει έκκληση για να φιλοξενηθούν καθώς οι λιγοστοί εθελοντές αδυνατούν να φορτωθούν και αυτήν την ευθύνη. Αν μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με τον Ηρακλή Δημητριάδη είτε μέσω facebook είτε στο τηλέφωνο: 6997209999.

Απαραίτητο να νομοθετηθεί η υποχρεωτική στείρωση οικόσιτων γατιών και σκυλιών

Η καθημερινότητα αποδεικνύει την ανάγκη νομοθέτησης της υποχρεωτικής στείρωσης και των οικόσιτων γατιών και σκυλιών για να περιοριστούν τα αδέσποτα, τα εγκλήματα, οι εγκαταλείψεις των ανεπιθύμητων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Δυστυχώς η κυβέρνηση στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο στο επίμαχο άρθρο έχει προσθέσει τόσες εξαιρέσεις, που καθιστά ανέφικτη την εφαρμογή του, και αυτό αποδεικνύει (αν δεν το αλλάξει) ότι και το Υπουργείο Εσωτερικών και ο αρμόδιος ο αναπληρωτής υπουργός, Στέλιος Πέτσας, και φυσικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμειναν μόνο στις εξαγγελίες…

Διαβάστε επίσης:

Σκελετωμένος ο σκύλος που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης και ανέλαβε το ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Κυνηγός εκτέλεσε σκύλο πυροβολώντας τον με μονόβολο στο κεφάλι στο Νέο Ρύσιο

Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης: Με το Ι.Χ. επιτέθηκε στους φιλόζωους που νοιάστηκαν για τον σκύλο

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.