Στηρίξτε μας

Ηράκλειο Αττικής: Εθελοντές επί τρεις μέρες επιχειρούσαν και κατάφεραν να σώσουν γατάκι που εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο

20 Μαρτίου 2021 22:39 | Τα καλά νέα
Ηράκλειο Αττικής: Εθελοντές επί τρεις μέρες επιχειρούσαν και κατάφεραν να σώσουν γατάκι που εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο

Το γατάκι που άγνωστο για πόσες μέρες ήταν εγκλωβισμένο σε φρεάτιο στην οδό Τερψιχόρης στο Ηράκλειο Αττικής έσωσαν οι εθελοντές διασώστες του φιλοζωικού σωματείου «Animal Rescue Team» (A.R.T.) καθώς ούτε η Πυροσβεστική - που κλήθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου - ούτε η Ε.Υ.Δ.Α.Π., που επίσης κλήθηκε, μπόρεσε να βοηθήσει για τη σωτηρία του γατιού.

 

Ουσιαστικά για άλλη μια φορά οι εθελοντές κατάφεραν μετά από τρεις μέρες αυτό που για τους αρμόδιους ήταν ακατόρθωτο, δηλαδή τη διάσωση ενός μωρού ζώου.

Τι επισημαίνουν οι εθελοντές της A.R.T.

«17-18-19/3/21

- 3 μέρες περιστατικό εν εξέλιξη ....

και φυσικά πάντα με αίσιο τέλος μετά την παρέμβαση της ομάδας μας  !!!

- 3 μέρες  το μικρό γατάκι μόλις δύο μηνών απεγνωσμένα αναζητούσε τρόπο να βγει στην επιφάνεια μέσα στους σκοτεινούς αγωγούς . .....

- 3 μέρες επιχειρούσε καθημερινά η ομάδα μας με τρεις Διασώστες στο σημείο .....

Ενημερωθήκαμε για μικρό γατάκι μόλις δύο μηνών  εγκλωβισμένο σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

Άμεσα αναχώρησαν για το περιστατικό δύο διασώστες της ομάδας μας με τον απαραίτητο εξοπλισμό και στο σημείο μας περίμενε κ τρίτος διασώστης της ομάδας μας έτοιμος να συνδράμει.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε με το που φτάσαμε στο σημείο καταλήξαμε στο συμπέρασμα καθώς δεν είχαμε καμία οπτική επαφή με το ζωάκι, ότι δυστυχώς είχε πέσει από τον κάθετο αγωγό της σχάρας του φρεατίου  που οδηγούσε στο κεντρικό αγωγό ομβρίων υδάτων κάτω ακριβώς από το επίπεδο του δρόμου .

Η ομάδα μας συνηθισμένη από τέτοιες ειδικές καταστάσεις καθώς στο παρελθόν είχαμε επί το πλείστον τέτοια περιστατικά και έχουμε ανοίξει άπειρα φρεάτια σε όλη την Αττική αναζητήσαμε το πλησιέστερο καπάκι για να προχωρήσουμε σε διείσδυση εντός του κεντρικού αγωγού έτσι ώστε να φτάναμε στο σημείο που είχε πέσει το γατάκι και να μπορούσαμε να το ανασύρουμε με ασφάλεια.

Δυστυχώς το πλησιέστερο καπάκι βρισκότανε στα τριάντα μέτρα τουλάχιστον μακριά από την σχάρα που είχε πέσει το μικρό και αυτό καθιστούσε ακόμα πιο δύσκολη τη διείσδυση καθώς ο αγωγός μόλις 40 εκατοστών δεν άφηνε κανένα περιθώριο κίνησης λόγω στενότητας του χώρου, επίσης και ο δρόμος ήταν ελαφρά ανηφορικός καθώς και ο κεντρικός αγωγός.

Ανοίξαμε μέσα σε λίγα λεπτά με τον απαραίτητο πάντα εξοπλισμό του καπακιού του κεντρικού αγωγού, κάναμε έλεγχο εντός αλλά και πάλι λόγο της μεγάλης απόστασης δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε το ζωάκι και έτσι αποφασίσαμε άμεσα να γίνει διείσδυση από διασώστη  μέσα στον αγωγό των 40 εκατοστών με πορεία 30 μέτρων τουλάχιστον έτσι  ώστε να καταφέρουμε να το εντοπίσουμε.

Όπως ακριβώς και έγινε αλλά δυστυχώς  μετά από έλεγχο που έγινε από τον διασώστη μας  εντός και πάλι δεν εντοπίστηκε το μικρό γατάκι παρόλες τις προσπάθειες μας, εικάζουμε οτι είχε κρυφτεί σε κάποια τρύπα του σωλήνα που κατέληγε στον κεντρικό αγωγό.

Άκρως κουρασμένοι παρά το προχωρημένο της ώρας αποφασίσαμε να αναχωρήσουμε και να επιστρέφαμε πάλι το πρωί για να επιχειρήσουμε εκ νέου.

Την δεύτερη μέρα του περιστατικού επιχείρησε η ομάδα μας με τέσσερις Διασώστες στο σημείο με τον απαραίτητο πάντα εξοπλισμό, οπού μετά από πολλές ώρες και πάλι δεν μπορούσαμε να βρούμε λύσεις καθώς στο σημείο που βρισκότανε το μικρό γατάκι ήταν αδύνατον να εντοπιστεί.

Τοποθετήθηκαν γατοπαγίδες, ανοίξαμε τρύπα μικρής διαμέτρου γύρω από τον σωλήνα αλλά κ πάλι δεν είχαμε αποτέλεσμα, το μόνο θετικό είναι ότι ευτυχώς έφαγε το μικρό μας τροφή που καταφέραμε να πετάξουμε.

Τοποθετήσαμε πλέγμα με τροφή και γατοπαγίδες σε όλο το μήκος του σωλήνα και αποχωρήσαμε δίνοντας του τον απαραίτητο χρόνο για να σκαρφαλώσει.

Την άλλη μέρα φυσικά θα επιστρέφαμε στο σημείο καθώς ποτέ δεν έχουμε αφήσει ζωάκι πίσω !!!

Προς μεγάλη έκπληξη μας την τρίτη μέρα εντοπίσαμε το μικρό  μας να έχει σκαρφαλώσει από το πλέγμα που είχαμε τοποθετήσει  και να βρίσκεται δίπλα ακριβώς στην παγίδα που την αγνόησε εντελώς και συνέχισε την πορεία του προς την σχάρα, με απόλυτα προσεκτικές κινήσεις  και την άψογη συνεργασίας δύο διασωστών της ομάδας μας καταφέραμε μέσα σε λίγα λεπτά με την χρήση απόχης να το έχουμε στα γάντια μας.

Μετά από τρείς μέρες καταφέραμε να το Διασώσουμε με ασφάλεια και μεταφέρθηκε για φιλοξενία και εν συνεχεία για να προωθηθεί για υιοθεσία  στις εγκαταστάσεις του Δήμου.

Ευχαριστούμε θερμά την Κα Mariza Christofidou υπεύθυνη διαχείρισης του Δήμου για τα αδέσποτα που ανέλαβε το μικρό μας, επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο Manos Vavourakis για την παρέμβαση του έτσι ώστε να μας φέρουν  ενδοσκοπική κάμερα από την Ε.ΥΔ.Α.Π., (ανεξάρτητα που ήρθε και η Ε.ΥΔ.Α.Π. στο περιστατικό αλλά δυστυχώς δήλωσε αδυναμία για τη χορήγηση ενδοσκοπικής κάμερας), επίσης ευχαριστούμε πολύ για την συνδρομή της, την πυροσβεστική υπηρεσία  που ήρθαν στο περιστατικό 2 φορές  κατά την διάρκεια της δεύτερης μέρας που επιχειρούσαμε και τέλος ευχαριστούμε τους πολίτες κατοίκους της περιοχής και σε όλους τους εθελοντές που επιχείρησαν, ειδικά Pet Rescue - Εθελοντές  Ηρακλείου Αττικής, Iasonas Kostanasios και  Ειρήνη Τσανικλίδου

Για άλλη μια φορά η ομάδα μας είναι παρούσα και θα είναι όπου παραστεί ανάγκη, για όλα τα περιστατικά και ειδικά γι’ αυτά που δεν θα υπάρχουν λύσεις !!!!.

Διασώστες που επιχείρησαν στο περιστατικό,

Νίκος Αδαμόπουλος , Δεσποινά Σκαραμάγκου , Yannis Karaouzas

Kostas Garef

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΑΚΙ ...».

Αν επιθυμείτε να υιοθετήσει το γατάκι επικοινωνήστε εδώ μέσω facebook με τη Μάριζα Χριστοφίδου.

Αν θέλετε να ενισχύετε τη δράση του φιλοζωικού σωματείου «Animal Rescue Team» επικοινωνήστε με τους εκπροσώπους του εδώ.

 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.