Στηρίξτε μας

Φόλες με δηλητηριασμένες σαρδέλες στα Σερβιανά Ιωαννίνων

27 Απριλίου 2020 22:12 | Καταγγελίες
Φόλες με δηλητηριασμένες σαρδέλες στα Σερβιανά Ιωαννίνων

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «κατόπιν καταγγελίας του ευαισθητοποιημένου πολίτη κ. Θ. Μπάκα για διασπορά δηλητηριασμένων δολωμάτων στο χωριό Σερβιανά Ιωαννίνων, πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή την Παρασκευή 24/4/20 (με την πολύτιμη συνεργασία του κ. Θ. Μπάκα), στον ορεινό όγκο που εκτείνεται επάνω από τον οικισμό Ταξιάρχης, αφενός τόσο από τη μεριά που βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί σε αυτή και αφετέρου και από την άλλη μεριά του ορεινού όγκου πλησίον σταβλικών - πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και κατά μήκος παράλληλου δρόμου αυτών.

 

Στην αυτοψία εντοπίστηκαν άλλες τρεις φόλες, οι οποίες ήταν με τη μορφή σαρδελών εμποτισμένων με δηλητήριο, οι οποίες και παραδόθηκαν για τοξικολογική ανάλυση στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου, την οποία και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση. Υπενθυμίζεται για μια ακόμη φορά ότι η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία. Αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία καθώς και τη βιοποικιλότητα της χώρας.».

Διαβάστε επίσης:

Tetramethylpyrazine το δηλητήριο στις σαρδέλες - φόλες που βρέθηκαν στα Σερβιανά Ιωαννίνων

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.