Καταγγελία στην Αστυνομία έκαναν φιλόζωοι που ταΐζουν αδέσποτες γάτες στο άλσος στην περιοχή της πλαζ του Ε.Ο.Τ. Πάτρας καθώς την Τρίτη 13 Οκτωβρίου δύο ηλικιωμένοι κάτοικοι, οι οποίοι καθημερινά βάζουν εκεί τροφή στα αδέσποτα ζώα, εντόπισαν οκτώ γάτες νεκρές και τα τρία πτώματα που μεταφέρθηκαν στο κτηνιατρείο της Ελένης Μπουρδάκου έδειξαν ότι είχαν δολοφονηθεί με αιχμηρό αντικείμενο.
Στο άλσος της πλαζ και παλιότερα έχουν βρεθεί νεκρά γατιά αλλά τις περισσότερες φορές τα σημάδια στα πτώματα των ζώων αποδεικνύουν ότι έχουν δαγκωθεί από σκυλιά, τα οποία κάποιοι σκοπίμως αφήνουν να σκοτώνουν τις γάτες, κάτι που αυτή τη φορά δεν ισχύει.
Η Άντα Δημοπούλου η οποία είναι μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και σύμβουλος του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για τα θέματα των αδέσποτων, εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι η κα Μπουρδάκου ήταν εξαιρετικά κατηγορηματική όταν της επισήμανε ότι τα τραύματα στα πτώματα των γατιών που μεταφέρθηκαν για νεκροψία - νεκροτομή στο κτηνιατρείο της δεν είχαν προκληθεί από ζώο αλλά έγιναν με αιχμηρό αντικείμενο.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
«Από τους αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς. Ειδικότερα, ημεδαπή γυναίκα βρήκε θανατωμένες στην περιοχή της ΠΛΑΖ οκτώ γάτες, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό κτηνιατρείο, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου τους.».
Στο κτηνιατρείο του Βαγγέλη Γκόγκου στα Γιάννενα μετέφερε στις 28 Μαΐου η Βούλα Μπαμίχα την σκυλίτσα που βλέπετε την οποία εντόπισε εξαθλιωμένη να περιφέρεται στην περιοχή της Λιμνοπούλας. Εκ πρώτης όψεως το ζώο φαινόταν υποσιτισμένο και σε άσχημη κατάσταση αλλά μόνο μετά την εξέταση του κτηνιάτρου διαπιστώθηκε ότι τελικά είχε κοπεί ένα κομμάτι της γλώσσα του πιθανότατα από κονσέρβα, ενώ το κορμί της είχε εγκαύματα.
O Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Π.Κ.Σ.) με ανακοίνωση του τονίζει τους κινδύνους που θα επιφέρει στην υγεία μας το νέου τύπου «φρέσκο» γάλα πολλών ημερών που η συγκυβέρνηση με τις προτροπές της τρόικας θέλει να επιβάλλει. Οι επιπτώσεις της ψήφισης ενός τέτοιου νόμου, ο οποίος θα επιτρέπει να χαρακτηρίζεται ως φρέσκο ένα γάλα, που φρέσκο δεν είναι, και να πωλείται σε χαμηλότερη τιμή θα είναι πολλές και για την κτηνοτροφία και την οικονομία και όχι μόνο για τη δημόσια υγεία.