Στηρίξτε μας

Τρίκαλα: Καμιά μέριμνα από τον Δήμο Φαρκαδόνας για τ’ αδέσποτα ζώα που υποφέρουν

25 Μαΐου 2020 19:50 | Καταγγελίες
Τρίκαλα: Καμιά μέριμνα από τον Δήμο Φαρκαδόνας για τ’ αδέσποτα ζώα που υποφέρουν

Την κακοποίηση αδέσποτων και οικόσιτων ζώων στην περιοχή της Φαρκαδόνας Τρικάλων και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τη φροντίδα σκυλιών και γατιών καταγγέλλει μέσω του www.zoosos.gr ο Ανδρέας Οικονομούλας, καθώς εδώ και καιρό η μητέρα του προσπαθεί - χωρίς κανέναν έως τώρα αποτέλεσμα - να κινητοποιήσει τις αρχές ώστε να προσφερθεί περίθαλψη σ’ έναν σκύλο που υποφέρει.

FarkadonaSkylia2020 1Οικόσιτο σκυλί διαρκώς αλυσοδεμένο...

Ο κ. Οικονομούλας ουσιαστικά περιγράφει τον εμπαιγμό σε βάρος των δημοτών καθώς φιλοζωική πολιτική υπάρχει μόνο στα χαρτιά ενώ μας εξήγησε ότι ακόμα και για καταγγελίες η Αστυνομία δεν δείχνει καμιά μέριμνα.

Στην επιστολή του ο κ. Οικονομούλας επισημαίνει τα εξής: «Ο Δήμος Φαρκαδόνας δεν έχει καμία ευαισθησία για τα αδέσποτα της περιοχής και δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Η πλήρης αδιαφορία, πάνε σχεδόν δύο χρόνια από εκείνο το απαράδεκτο περιστατικό με ένα αδέσποτο που ήταν ήδη άρρωστο και εξαθλιωμένο και ο δήμος και μερίδα των δημοτών του φέρθηκαν βάναυσα, παρόλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε. Τι και αν έγιναν εκλογές και εκλέχθηκε νέος δήμαρχος και νέο δημοτικό συμβούλιο, τα ίδια χάλια κάνεις δεν κάνει τίποτα και οι υπεύθυνοι σε κοροϊδεύουν δίχως ντροπή ακόμα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί του τμήματος Φαρκαδόνας.

 

Το μόνο που ξέρουν να λένε πως είναι και εκείνοι φιλόζωοι και πως προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν αλλά δυστυχώς μόνο στα λόγια και στα χαρτιά γίνεται αυτό. Η πραγματικότητα όμως απέχει έτη φωτός φτάνει μία απλή βόλτα στον δήμο για να διαπιστώσει κάποιος πως τα όσα καταγγέλλω είναι αληθή, ένας δήμαρχος αν και τέως γιατρός στα χαρτιά προσπαθεί μόνο να δείξει το ενδιαφέρον και την συμπόνια του, ένας αντιδήμαρχος που ισχυρίζεται πως είναι υπεύθυνος για τα αδέσποτα είναι άφαντος και κρύβεται στα τηλέφωνα όσο και αν μάταια προσπαθείς να τον εντοπίσεις.

Τέλος υπάρχει και αυτό, μία κτηνίατρος στα χαρτιά μόνο όπου είναι ιδιώτης και το κτηνιατρείο της είναι στον δήμο Τρικάλων 28 χιλιόμετρα από την Φαρκαδόνα και στον δήμο μας 1ον δεν υπάρχει προσωπικό να περισυλλέξει κάποιο τραυματισμένο ή (επικίνδυνο) ζώο και να το μεταφέρει στην κτηνίατρο που έγραψα ποιο πάνω είναι 28 χλμ μακριά από το χωριό μας, άλλα ούτε τα μέσα για να μεταφερθεί κάποιο ζώο υπάρχουν.

Σε μία πρόσφατη επικοινωνία με έναν από τους πολλούς αντιδημάρχους του Δήμου Αθηναίων εεε… συγγνώμη Φαρκαδόνας ήθελα να γράψω πρότεινε στην μητέρα μου έπειτα από μία έκκληση που έκανε για έναν τραυματισμένο σκύλο να έρθει ο ίδιος να το μαζέψει και να το πάει στην κτηνίατρο αλλά δεν είχε όπως ισχυρίστηκε κανένα μέσο για να το πιάσει και είπε πως θα το έδενε με σύρμα και θα το έβαζε σε κάποιο αυτοκίνητο, σε ποιο δεν διευκρίνισε.

Από την Πέμπτη 21 Μαΐου προσπαθεί η μητέρα μου να επικοινωνήσει με κάποιον ώστε το τραυματισμένο αδέσποτο να μπορέσει να διασωθεί αλλά έχει πάει Σάββατο 23 Μαΐου και ακόμα πλήρης αδιαφορία ο (κύριος) που είπε να πιάσει τον τραυματισμένο σκύλο με το σύρμα είπε στην μητέρα μου θα έρθουμε την Δευτέρα...

Μεσαίωνας σε έναν δήμο σχεδόν 15.000 κατοίκων δεν υπάρχει καμία ευαισθησία και μέριμνα ό,τι γίνεται, γίνεται μόνο στα χαρτιά και αυτό για να είναι καλυμμένοι απέναντι στον νόμο περί μέριμνας των αδέσποτων και απέναντι στα ειδεχθή εγκλήματα των ιδίων, παρόμοια με εκείνο που συνέβη πριν σχεδόν δύο χρόνια...».

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός σε κατάσταση προχωρημένης σήψης βρέθηκε ο άρρωστος σκύλος που πολλοί ήθελαν να θανατώσουν στη Φαρκαδόνα Τρικάλων

Εξαφανίστηκε ο άρρωστος σκύλος που ο Δήμος Φαρκαδόνας ανέλαβε να «φροντίσει»

Σε κτηνιατρείο θα μεταφερθεί ο άρρωστος σκύλος που περιφερόταν εξαθλιωμένος στη Φαρκαδόνα Τρικάλων

 

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.