Στηρίξτε μας

Άνω Γλυφάδα: Βρήκαν τα σκυλιά να ζούν μέσα στα κόπρανα ακούρευτα για μήνες (βίντεο)

19 Αυγούστου 2012 15:25 | Καταγγελίες
Άνω Γλυφάδα: Βρήκαν τα σκυλιά να ζούν μέσα στα κόπρανα ακούρευτα για μήνες (βίντεο)

Στην οδό Χίου στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας στον κήπο μιας μονοκατοικίας, που φαίνεται, να είναι εγκαταλελειμμένη, ζουν μέσα στα κόπρανα τους τέσσερα σκυλιά ράτσας Κόκερ (3 μαύρα και ένα καφέ χρώματος).Όπως βλέπετε και στη σχετική φωτογραφία, την οποία ανέβασε στο facebook μια κάτοικος, η οποία μόλις μετακόμισε στην περιοχή, για να καταγγείλει την αθλιότητα, και αυτό το Κόκερ, όπως και τα υπόλοιπα τρία, φέρουν πάνω τους τη βρωμιά, που έχει κολλήσει στο τρίχωμα τους. Άλλωστε η τζίβα αυτή, που τραβάει το δέρμα τους από το βάρος της γούνας προκαλεί και πόνο στα ζώα.

Όσοι έχουν συγκεκριμένης ράτσας σκύλο γνωρίζουν, ότι το τρίχωμα τους απαιτεί περιποίηση και κούρεμα το καλοκαίρι για να μην υποφέρουν. Ευαίσθητα είναι δε και τα αυτιά τους. Είναι βέβαιο, ότι όποιος μεταχειρίζεται έτσι τα ζώα του, τότε τα βλάπτει. Αφού εκείνα υποφέρουν και ο ίδιος αδιαφορεί για τις ανάγκες τους.

Όπως έγινε γνωστό μέρα παρά μέρα κάποιος πηγαίνει εκεί, για να τους βάζει φαγητό και νερό, χωρίς όμως ποτέ να μαζεύει τις ακαθαρσίες, που έχουν συγκεντρωθεί εδώ και μήνες. Ειπώθηκε – αλλά δεν γνωρίζουμε αν ισχύει – ότι η Αστυνομία αρχικά αρνήθηκε να εμπλακεί, επειδή τα ζώα έχουν ιδιοκτήτη.

Μετά την δημοσιότητα, που πήρε το θέμα στο facebook, η Τζένη Καλλέργη γνωστή για τη φιλοζωική της δράση μέσω του σωματείου ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. και ως μέλος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας ανέλαβε, να βοηθήσει την αυτόπτη μάρτυρα, ώστε να καταγγελθεί επίσημα η κακοποίηση, που υφίστανται τα σκυλιά.

Σήμερα, όταν οι εθελοντές φιλόζωοι πήγαν από κοντά να δουν τις συνθήκες διαβίωσης των τεσσάρων Κόκερ, τους «υποδέχτηκε» μια κυρία η οποία δήλωσε, ότι της ανήκουν τα ζώα.

Εκείνη έβριζε τους άλλους και χαρακτήριζε τον εαυτό της «φιλόζωο» ενώ αυτούς, που ενδιαφέρθηκαν για τα σκυλιά της, τους «στόλιζε» λέγοντας τους «αλήτες». Καταγγελία έγινε ήδη και θα ζητηθεί και άδεια κατάσχεσης των ζώων από την Εισαγγελία, αλλά απαιτείται να βρεθούν εκείνοι, που θα τα αναλάβουν. Γι' αυτό και αναζητούνται όσοι θα ήθελαν, να υιοθετήσουν κάποιο από αυτά τα ζώα, τα οποία μετά από την κατάλληλη περιποίηση θα δείξουν όλη την ομορφιά τους.

Θυμίζουμε, ότι η υπεύθυνη ιδιοκτησία ζώων είναι το ζητούμενο εδώ και ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος, που σχετίζεται με τα όσα υφίστανται τα σκυλιά και τα γατιά, τα οποία έχουν κηδεμόνες.

4 Κόκερ και μια φιλόζωη

Η ίδια η κα Καλλέργη εξηγεί, τι έζησε σήμερα εκεί: «Πολλές φορές έχω εκστασιαστεί από τις διαφορετικές ερμηνείες που δίνουν οι άνθρωποι στην ίδια λέξη. Τόσο, που πλέον ζητώ να μου δώσουν τον ορισμό της λέξης, την οποία χρησιμοποιούν, διότι διαφορετικά αποκλείεται, να συνεννοηθούμε....

Άλλο λέει αυτός άλλο καταλαβαίνω εγώ... Το ίδιο βίωσα και σήμερα όταν κλήθηκα σε μία καταγγελία για 4 Κόκερ σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Άνω Γλυφάδα και βρέθηκα να διαπληκτίζομαι με τη φιλόζωη ιδιοκτήτριά τους, που διερρήγνυε τα ιμάτια της, λέγοντας ότι τα "έσωσε" από βέβαιο θάνατο...

Μετά από συνεννόηση με το Σ.Π.Α.Ζ. πήγαμε σήμερα από εκεί. Κάποιοι είχαν ήδη καλέσει την Αστυνομία. Οι κυρίες, που τα έχουν, θεωρούν εαυτές φιλόζωες και μάλιστα ισχυρίστηκαν, ότι ήταν παλαιότερα μέλη φιλοζωικού συλλόγου και ότι τα έχουν γλυτώσει από ευθανασία.

Ζήτησα τα βιβλιάρια των ζώων και η μία κυρία πήγε σ’ ένα σπίτι (πιο πάνω στον ίδιο δρόμο, άρα προφανώς δεν έμενε στο σπίτι, όπου ήταν τα 4 ζώα) και μου έφερε ένα μόνο βιβλιάριο με τελευταίο καταγεγραμμένο εμβόλιο το 2005.

Ο ιδιοκτήτριες των ζώων ισχυρίζονται ότι έχουν γίνει τα εμβόλια από την κτηνίατρο αλλά δεν έχουν καταγραφεί Στην ερώτηση μου γιατί δεν έχουν σκάλιμπορ μου είπαν έχουν μόνο φροντλάιν. Ζήτησα την επιβεβαίωση της κτηνιάτρου, η οποία ήρθε εκεί αλλά δεν επιβεβαίωσε τίποτα απλά ρωτούσε συνέχεια, γιατί ασχολούμαστε με αυτά όταν υπάρχουν χειρότερα να ασχοληθούμε.

Οι ιδιοκτήτριες για τις τζίβες στο κανελί ισχυρίστηκαν ότι είναι άγρια και δεν κάθεται να κουρευτεί αλλά ούτε για εμβολιασμούς. Επίσης ισχυρίστηκαν ότι είναι στειρωμένα. Τα μαύρα, που βλέπετε στο βίντεο, στην αυλή είναι κόπρανα, που από ότι μου είπαν οι αστυνομικοί έχει ήδη μαζέψει τα μισά πριν φτάσουμε εμείς.

Οι αστυνομικοί είχαν ήδη κάνει παρατήρηση για τις πολλές ακαθαρσίες και εκείνες ισχυρίστηκαν, ότι έλειπαν τον 15αυγουστο. Φυσικά και οι ίδιοι οι αστυνομικοί είπανε, ότι τόσες ακαθαρσίες είναι αδύνατον να γίνουν σε τόσο λίγο διάστημα. Οι γείτονες λένε, πως δεν μένει εκεί αλλά παραπάνω – και το διαπιστώσαμε και εμείς.

Στην πίσω πόρτα της κουζίνας υπάρχει ένα πορτάκι στην είσοδο απ’ την οποία η ιδιοκτήτρια ισχυρίζεται, ότι τα ζώα μπαινοβγαίνουν στο ακατοίκητο σπίτι. Μέσα - όπως βλέπετε στο βίντεο - είχε βάλει νερό τροφή και είχε τα κλουβιά. Δεν φαίνεται να μένει κάποιος μόνιμα.

Έγινε καταγραφή από τους αστυνομικούς για τα βιβλιάρια και την έλλειψη κτηνιατρικής περίθαλψης και παραμέλησης κ.τ.λ. Ζητάμε φιλοξενίες για τα ζώα για να προχωρήσουμε σε κατάσχεση των ζώων και την περιποίηση τους. Όποιος θα ήθελε να προσφέρει προσωρινή στέγη σε αυτές τις ψυχές μπορεί να επικοινωνήσει με το [email protected]».

Διαβάστε επίσης:

Βρήκε τον σκύλο σκελετωμένο, τυφλό, γεμάτο πληγές στην Άνω Γλυφάδα

Μετά από ένα μήνα φροντίδας το εξαθλιωμένο κουτάβι που βρέθηκε στη Γλυφάδα μεταμορφώθηκε σ’ ένα πανέμορφο σκυλάκι! (Βίντεο)

Γλυφάδα: Συνεχίζει να τραυματίζει με βέλη τις γάτες

Οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Ζ. ανέλαβαν το άρρωστο κουταβάκι καθώς ο Δήμος Γλυφάδας αδιαφόρησε για την περίθαλψη του (βίντεο)

Μέσω facebook ο δήμαρχος Γλυφάδας δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί ουσιαστικά με την διαχείριση των αδέσποτων (βίντεο)

Βρήκε την γάτα της πυροβολημένη στην αυλή του σπιτιού της στη Γλυφάδα

Ο Σ.Π.Α.Ζ. καταγγέλλει τον Δήμο Γλυφάδας για εμπαιγμό στο θέμα της ορθής διαχείρισης των αδέσποτων

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. ΦΛΩΡΙΚΑ

    δεν είναι ετσι Μάρκο. Τα κόπρανα αν είναι πολλά είναι γιατί η τροφή είναι κακής ποιότητας άρα τα ταιζουν μεν δεν τα σέβονται δε. Ειναι σαν αν δίνεις στο παιδί σου συνέχεια ψωμοτύρι και όχι καλή τροφή. Και πάλι αν κάνουν πολλά τότε πρέπει να τα καθαρίζεις συχνότερα.
    δευτερον...εχουμε δει τους φιλόζωους της πλάκας. Αν ήθελε τέτοια σκυλιά ράτσας θα επρεπε να τα έχει σπίτι της να τα παίζει να τα πηγαίνει ΄βόλτα και να τα αγαπάει. και πάλι θα φέρω το παραδειγμα αν είχε παιδιά θα τα άφινε για μέρες σε τέτοια κατάσταση;
    και τι θα πει είναι άγριο και δεν κάθεται να το καλοπίσεις; βεβαια είναι άγριο αφού δεν το αγαπάει το σκυλί το νοιώθει και δεν την εμπιστευεται.
    οσο για το οτι εσεις έχετε τόσα σκυλιά δεν νομίζω πως αμέσως αυτό σας κάνει τον σουπερ φιλόζωο που μπορείτε να εκφερετε γνώμη και δη για αυτήν την κατάσταση. Ετσι μήπως έχετε και εσείς τα δικά σας σκυλιά;;

  2. markos

    εγω παντως τα βλεπω να μην εχουν αναγκη για φαγητο και νερο (ειναι παχια απο την κακοπεραση οπως φαινεται)
    αστε αυτα που ειναι μεσα καλοταισμενα και σε ασφαλες περιβαλλον και πιαστε κανα πουστη που μοιραζει φολες και οτιδηποτε αλλο εγκληματικο αφου αγαπατε τα ζωα καταλαβαινετε τι σας λεω.
    στο κατω κατω εκτος τα δεντρα που κανουν σκια εκει στο σπιτι το τριχωμα στο σκυλο οσο και αν φαινεται παραξενο ειναι μονωση και οχι το αντιθετο .
    αν μιλατε για καλλωπισμο θελουν κοψιμο μονο οι ουρες και οι κομποι που κανει η τριχα.
    επισης γιατι εχω παρα πολλα σκυλια δικα μου και υπο φιλοξενια (σε αριθμο τα 37)και μαλιστα στο θεμα των κοπρανων που κανουν απο τη θαυματουργη ξηρα τροφη δεν λεγεται.
    ενα φτυαρι σκατο την ωρα.
    για αυτα που ειναι μονο τεσσερα η ποσοτητα αυτη ειναι πολυ λιγη αν δεν τα μαζευουν συχνα.
    αστε λοιπον αυτα και συνεχιστε το ευλογημενο εργο που κανει καθε φιλοζωικο σωματειο οπως πιστευω γιατι δοξα το θεο υπαρχουν πολλοι μεγαλυτεροι καραγκιοζηδες να ασχοληθειτε.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.