Στηρίξτε μας

Θεσσαλονίκη: Ο σκελετωμένος σκύλος που εντοπίστηκε άρρωστος στη Νέα Μάδυτο σώθηκε και χρειάζεται σπιτικό

21 Ιουνίου 2019 19:53 | Τα καλά νέα
Θεσσαλονίκη: Ο σκελετωμένος σκύλος που εντοπίστηκε άρρωστος στη Νέα Μάδυτο σώθηκε και χρειάζεται σπιτικό

Μετά από πολύμηνη νοσηλεία ο σκύλος ο οποίος βρέθηκε πετσί και κόκκαλο κυριολεκτικά τον περασμένο Ιανουάριο στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε τη θεραπεία του για την αντιμετώπιση της Σπειροκέρκωσης (που οφείλεται στο νηματώδες παράσιτο Spirocerca lupi και συνήθως είναι ασυμπτωματική) και είναι πια ένα ζώο με κανονικό βάρος.

Ο Σκελετούλης – καθώς έτσι τον ονόμασαν οι άνθρωποι που έσπευσαν να τον βοηθήσουν – έμεινε αρχικά για τρεις μήνες στο κτηνιατρείο του Νίκου Δασκαλόπουλου και υποβλήθηκε σε πολλές εξετάσεις ώστε να εντοπιστεί η αιτία της απίσχνασης του. Βγαίνοντας από το κτηνιατρείο φιλοξενήθηκε για ακόμα δύο μήνες στο σπίτι εθελόντριας για να συνέλθει τελείως από τις κακουχίες, την πείνα και τις ασθένειες

Το ζώο είναι ήδη 15 κιλά και πλέον τρώει με όρεξη έχει στειρωθεί και τέλος Ιουνίου ολοκληρώνει και τη θεραπεία για τη Διροφιλαρίωση. Είναι πια με βεβαιότητα ένας χαρούμενος σκύλος που δεν υποφέρει αν και παραμένει φοβικός με τους θορύβους. Είναι ένα πλάσμα που χρειάζεται την ασφάλεια ενός σπιτιού καθώς η παραμονή του σε καταφύγιο θα τον εξοντώσει.

Αν μπορείτε να ανοίξετε τον σπιτικό σας γι’ αυτό τον σκυλάκο που τόσο υπέφερε καλέστε στο τηλέφωνο 6994952384 την Εύη Καλαϊτζίδου, πρόεδρο της Φιλοζωικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» ή στείλτε μήνυμα ή στο email του φιλοζωικού φορέα: [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Ανήμπορος να περπατήσει από την ασιτία σκύλος που βρέθηκε σκελετωμένος στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης

Έκκληση για τη φιλοξενία του σκελετωμένου σκύλου που βρέθηκε στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.