Στηρίξτε μας

Υιοθέτησε τη σκυλίτσα που ανήλικος έκαψε μαζί με τα κουτάβια της στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης

10 Δεκεμβρίου 2018 23:13 | Τα καλά νέα
Υιοθέτησε τη σκυλίτσα που ανήλικος έκαψε μαζί με τα κουτάβια της στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Μέσω Instagram η Κατρίνα Τσάνταλη στις 10 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ότι υιοθέτησε τη σκυλίτσα η οποία βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη κυριολεκτικά καμένη (είχε εγκαύματα β’ βαθμού στο 40% του σώματος της) κλεισμένη σε ξυλόφουρνο μαζί με τα 9 κουτάβια της στο χωριό Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης στις 19 Σεπτεμβρίου 2018.

GergeriIrakleiouKameniSkylitsaNoem2018 2

Για τη διάσωση του ζώου που απεγκλώβισε ο Στέλιος Ξημεράκης έκανε μεγάλο αγώνα η δημοσιογράφος Έλλη Κοκάλη, η οποία είναι και μέλος του συλλόγου «Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου» και έφερε και στη δημοσιότητα το φρικτό έγκλημα, που σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr διέπραξε ανήλικος στον χώρο του γυμνασίου. Η κα Κοκάλη μετέφερε τα ζώα, μωρά και μάνα, στο κτηνιατρείο του Κωνσταντίνου Μιλαθιανάκη και εκεί δόθηκε μάχη για αρκετές εβδομάδες και για την επιβίωση τους και για να καλυφθούν τα έξοδα φροντίδας τους και για να βρεθούν εκείνοι οι οποίοι θα τα αγαπήσουν.

GergeriIrakleiouKameniSkylitsaNoem2018 5

Στον δράστη δεν καταλογίστηκαν ποτέ ευθύνες, ούτε φυσικά στην οικογένεια του καθώς κανείς από το χωριό δεν μίλησε. Ό,τι έχει γίνει γνωστό έχει διαρρεύσει από όσα λέγονται στόμα με στόμα στο σχολείο όπου πηγαίνει ο δράστης.

Στην έκκληση της κας Κοκάλη για την υιοθεσία της γέρικης σκυλίτσας (και των κουταβιών καθώς 7 από τα 9 επέζησαν) ανταποκρίθηκαν αρκετοί με ενθουσιασμό στην αρχή αλλά τελικά το ζώο η κα Κοκάλη το εμπιστεύτηκε μόλις αυτό ανέκαμψε στην Κατρίνα Τσάνταλη, της γνωστής οικογένειας οινοποιών. Το ζώο ταξίδεψε από το Ηράκλειο της Κρήτης στον Πειραιά και η Κατρίνα Τσάνταλη μέσω instragram περιέγραψε με τα λόγια που ακολουθούν το αντάμωμα τους και όσα συνέβησαν σε αυτό το πλάσμα.

KatrinaTsantaliSkylitsaGergeri 3

 

«katrina_tsantali Δεν ξέρω πότε θα σταμάτησουν οι άνθρωποι να κακοποιούν τα ζώα. Πότε θα καταλάβουν πως αυτός που κάνει κακό σε οποιαδήποτε ψυχή, είναι απολύτως ικανός να βλάψει και άνθρωπο. Ολοι ειχαμε ακούσει για την σκυλίτσα που κάποιοι επιχείρησαν να κάψουν ζωντανή σε φούρνο, μαζί με τα κουτάβια της στην Γέργερη της Κρήτης τον Σεπτέμβρη. Φυσικά, παρά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, παρά την παρέμβαση εισαγγελέα, δεν έγινε τιποτα απολύτως. Το χειρότερο είναι, πως ειδικά σε κλειστές κοινωνίες, δεν μιλάνε οι άνθρωποι. Φοβούνται. Ξέρουν πολύ καλά ποιός το έκανε, αλλά φοβούνται να μιλήσουν. Αν είναι αλήθεια αυτό που ακούγεται, τα πράγματα δυστυχώς είναι πολύ χειρότερα. Λυπάμαι που ούτε οι νόμοι λειτουργούν ούτε οι εισαγγελείς επιμένουν. Ευτυχώς υπάρχουν και οι άλλοι άνθρωποι. Αυτοί που έστω σιωπηλά έσωσαν την σκυλίτσα και την φρόντισαν μέχρι τώρα. Που την συνόδευσαν στο πλοίο μέχρι σήμερα το πρωί που έφτασε σε μένα. Δυστυχώς δεν είναι το πρώτο ούτε το τελευταίο περιστατικό φρικτής απανθρωπιάς. Όμως κάπως πρέπει να πείσουμε τον κόσμο, τους νέους, τα παιδιά, να επιμένουν να κυνηγούν, να αντιστέκονται και να καταδικάζουν τη βία μέχρι τέλους. Να αποδίδεται δικαιοσύνη! Εγώ θα κάνω πάντα ότι μπορώ. Δεν μπορώ, φυσικά, να αλλάξω την τρέλα του κόσμου, πόσο μάλλον την - σε ένα μεγάλο βαθμό παράλογη- κοινωνία στα χωριά της Κρήτης. Λέγε λέγε το κοπέλι όμως, και κάνε κάνε, ελπίζω, πιστεύω και εύχομαι να γίνουμε ακόμα περισσότεροι αυτοί που θέλουμε να δούμε κάτι καλύτερο από τους ανθρώπους.».

Διαβάστε επίσης:

Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης: Έκλεισε σκυλίτσα με 9 κουτάβια σε φούρνο και άναψε φωτιά για να τα κάψει (βίντεο)

Έκκληση για τα έξοδα περίθαλψης & την υιοθεσία της σκυλίτσας που κάποιος έκαψε μαζί με τα κουτάβια της στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.