Στηρίξτε μας

Μάτι Αττικής: Γάτα που βρέθηκε ζωντανή εκεί που τόσοι συνάνθρωποι μας πέθαναν στις φλόγες χρειάζεται σπιτικό!

3 Αυγούστου 2018 22:34 | Τα καλά νέα
Μάτι Αττικής: Γάτα που βρέθηκε ζωντανή εκεί που τόσοι συνάνθρωποι μας πέθαναν στις φλόγες χρειάζεται σπιτικό!

Έκκληση για την υιοθεσία της αδέσποτης αρσενικής γάτας που βρέθηκε ζωντανή με εγκαύματα στα πόδια στο Μάτι της Αττικής στο σημείο όπου 26 συνάνθρωποι μας βρήκαν φρικτό θάνατο στις φλόγες κάνει η Δανάη - Ευαγγελία Τανάκη η οποία εντόπισε το ζώο και ανέλαβε την περίθαλψη του.

Η Δανάη επισημαίνει την ανάγκη αυτό το ζώο που πέρασε τόσα να βρει ένα σπιτικό, να ηρεμήσει γιατί ζωή στα αποκαΐδια δεν υπάρχει.  Τον γάτο τον ονόμασε Κυρ Γιάννη και μέσω facebook διηγείται την ιστορία διάσωσης του: «Αυτός είναι ο Κυρ Γιάννης! Βρέθηκε πάνω σε ένα πεζούλι, μπροστά στο γνωστό οικόπεδο που χάθηκαν τα μαζεμένα άτομα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την θάλασσα. Ήταν ξαπλωμένος, κ δεν μπορούσε να σηκωθεί από τα εγκαύματα που έφερε στις πατούσες του. Τον πήραμε στον σταθμό πρώτων βοηθειών της ΕΔΚΕ στην Ραφήνα όπου κ νοσηλεύτηκε.

Το πλάσμα αυτό ήταν κ είναι σε μεγάλο σοκ, όλα γύρω του ήταν αποκαΐδια.

Το όνομα του το πήρε από πληροφορίες που έλεγαν ότι ένας Κυρ Γιάννης τον φρόντιζε, έψαξα αρκετά για αυτόν τον Κυρ Γιάννη κ δεν τον βρήκα πουθενά..

Ενώ πέρασαν πάρα πολλά ζωάκια από τα χέρια μου που χρειάζονταν περίθαλψη, κ πολλά από αυτά δεν είχαν κανέναν να τα αναλάβει, κ οι γειτονιές πια δεν υπήρχαν, είχαν καταστραφεί, αυτού του γατούλη λόγω του σοκ στο οποίο βρισκόταν, δεν μπόρεσα να αφήσω στην τύχη την υιοθεσία του. Γυρίσαμε μαζί σπίτι μετά από πολλές ημέρες περιπετειών, κ για αυτόν γιατί τον μετέφερα όπου επρόκειτο να κοιμηθώ..

Είναι ο πιο ευγενικός κ θλιμμένος γάτος που έχω συναντήσει, πονάει αλλά γυρίζει τις πατούσες του να τις περιποιηθώ.. Τον ερωτεύεσαι τάχιστα! Έχει μία μικρή διαταραχή ούρησης λόγω του στρες του, αλλά αν βρίσκεται σε ήρεμο περιβάλλον που θα τον φροντίζουν κ θα του χαϊδεύουν την κοιλούμπα του που την γυρνάει διαρκώς ανάποδα, μπορεί να καταπολεμηθεί εύκολα.

Επίσης βρέθηκε οροθετικός στον ιό της ανοσοανεπάρκειας των αιλουροειδών (FIV), κ παρόλο που ο κίνδυνος μετάδοσης είναι χαμηλός όταν οι γάτες του σπιτιού είναι στειρωμένες κ κοινωνικοποιημένες μεταξύ τους (να μην δαγκώνονται), το καλύτερο θα ήταν να υιοθετηθεί σε ένα σπίτι που να μην έχει άλλες γάτες, είτε αυτές να είναι ήδη οροθετικές. Πάρα πολλές γάτες δεν νοσούν ποτέ από τον ιό κ παραμένουν απλά φορείς, ζώντας ως τα βαθιά τους γεράματα. Έγιναν αιματολογικές εξετάσεις κ ούρων, κ είναι υγιέστατος! Είναι άμεση ανάγκη να βρει ένα σπίτι που να του προσφέρει την χαμένη του ηρεμία, ίσως του πάρει καιρό μέχρι να συνέλθει.».

Αν μπορείτε να βοηθήσετε τον γατούλη επικοινωνήστε με τη Δανάη μέσω facebook δω ή στο τηλέφωνο: 6944795597.

Διαβάστε επίσης:

Εδώ δηλώστε όσοι μπορείτε να φιλοξενήσετε ζώα από τις πυρόπληκτες περιοχές

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.