Στηρίξτε μας

Λουτράκι Αριδαίας Πέλλας: Βρήκαν κυνηγόσκυλο μέσα σε κάδο

10 Ιουνίου 2011 15:02 | Καταγγελίες
Λουτράκι Αριδαίας Πέλλας: Βρήκαν κυνηγόσκυλο μέσα σε κάδο

Ο Σύλλογος Φίλων των Ζώων «Η Ελπίδα» στις 3 Ιουνίου ενημερώθηκε - μετά από τηλεφώνημα κατοίκου της περιοχής Λουτράκι Αριδαίας στην Πέλλα - ότι μέσα σ’ ένα κάδο σκουπιδιών βρίσκεται ένα αδέσποτο σκυλί.

KadosPella

Ο σύλλογος ανταποκρίθηκε άμεσα και οι εθελοντές του έφτασαν αμέσως. Οι εικόνες που αντίκρισαν ήταν άνευ προηγουμένου και μάλιστα στο πιο κεντρικό σημείο της περιοχής, στην πλατεία απ' όπου όλοι περνούν...

Εκεί βρήκαν ένα κυνηγόσκυλο, με σήμανση στο αυτί - όπως αυτή που χρησιμοποιείται για τα παραγωγικά ζώα - βρισκόταν μέσα σε κάδο σκουπιδιών ανήμπορο να κάνει οτιδήποτε! Κάποιος το πέταξε; Έπεσε μόνο του στη προσπάθεια να βρει κάτι να φάει; Κανείς δεν γνωρίζει.

Η Χριστίνα Βασδόκα εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων των Ζώων «Η Ελπίδα» μας εξηγεί: «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν είναι δυνατόν να αντικρίζουμε τέτοιες εικόνες τραγικές, που μας προσβάλλουν και σαν φιλόζωους και σαν πολιτισμένους ανθρώπους.

To ζώο οδηγήθηκε στον κτηνίατρο, είναι καλά στην υγεία του και του αφαιρέθηκε η σήμανση από το αυτί του. Η αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία δεν μπόρεσε να εντοπίσει τον πρώην ιδιοκτήτη του, αφού από την σήμανση λείπει ένας ενδεικτικός αριθμός, που θα τον υποδείκνυε.

Μάλλον ήξερε λοιπόν τι έκανε όταν το εγκατέλειπε! Λυπόμαστε πολύ που σε μια περιοχή, τουριστική, με πολλούς επισκέπτες απ' όλη την Ελλάδα, που οι τουρίστες έρχονται για να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας και να έρθουν κοντά στην φύση, αναγκάζονται να έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες.

Με αδέσποτα ζώα που λιμοκτονούν, επειδή κανείς δεν δείχνει λύπηση και συμπόνια ώστε να τα ταΐσει, με ζώα φολιασμένα, με ζώα χτυπημένα από αυτοκίνητα.

Είναι άγνωστο πόσες ώρες το ζώο ήταν μέσα στον κάδο και απορούμε, κανείς δεν βρέθηκε να μπορέσει να τον γείρει τον κάδο απορριμμάτων ώστε το ζώο να μπορέσει να ελευθερωθεί;

Έπρεπε να ειδοποιηθεί ο σύλλογος και μάλιστα να δεχθούν οι εθελοντές μας και επίθεση από περίοικους κατηγορώντας τους ότι φέρνουν ζώα στο Λουτράκι και ότι πρέπει να τα "μαζέψουμε" όλα;

Με αφορμή λοιπόν το περιστατικό θέλουμε ως σύλλογος να κάνουμε γνωστό ότι το πρόγραμμα των αδέσποτων ζώων ορίζει την περισυλλογή τους, την στείρωσή τους, και την επανατοποθέτηση τους, στο σημείο από το οποίο περισυλλέγησαν.

Ο νόμος είναι σαφής και είναι τουλάχιστον γελοίο να κατηγορείται ένας φιλοζωικός σύλλογος ότι "φέρνει" ζώα σε κάποια περιοχή. Εδώ και πολλά χρόνια φωνάζουμε για τις εγκαταλείψεις αδέσποτων ζώων, είτε μεμονωμένες, είτε οργανωμένες, από άλλες περιοχές και έχουμε καλέσει επανειλημμένως τους αρμόδιους να ερευνήσουν το θέμα και να λάβουν μέτρα.

Και αν κάποιοι νομίζουν ότι η ύπαρξη αδέσποτων ζώων δυσφημεί την περιοχή τους και τις επιχειρήσεις τους, τους απαντάμε ότι μεγαλύτερη δυσφήμηση είναι οι εγκληματικές πράξεις με θύματα τα αδέσποτα ζώα, στις οποίες κάποιοι προβαίνουν και οι οποίες κάνουν τον γύρο της Ελλάδας.

Μεγαλύτερη δε δυσφήμιση, είναι η αδιαφορία των αρμοδίων αλλά και των κατοίκων σε ανάλογα περιστατικά!».

Διαβάστε επίσης:

Σκύδρα Πέλλας: Έριξαν φόλες και δηλητηρίασαν σκυλιά ακόμα και μέσα στο περιφραγμένο καταφύγιο

Πήγαν εκδρομή μαζί με δύο αδέσποτες παράλυτες σκυλίτσες που έσωσαν στην Σκύδρα Πέλλας

Τρέχει με το καροτσάκι της η σκυλίτσα που πυροβολήθηκε και χτυπήθηκε από Ι.Χ. στα Σεβαστιανά

Έδεσε το κουτάβι μέσα στο αρδευτικό κανάλι για να το πνίξει στο Μαυροβούνι Πέλλας (βίντεο)

Βρήκε το κυνηγόσκυλο δεμένο χωρίς τροφή και νερό σε υπόγειο αποθήκης στο Λιποχώρι Σκύδρας (βίντεο)

Έκκληση για τη φροντίδα του σκύλου που έμεινε παράλυτος μετά από πυροβολισμό και τροχαίο στα Σεβαστιανά (βίντεο)

Έδεσε τον σκύλο, τον έκλεισε σε τσουβάλι και τον πέταξε στον δρόμο στην Νέα Ζωή Πέλλας

Βρήκε τον αδέσποτο σκύλο που φρόντιζε πυροβολημένο στη Δάφνη Πέλλας

Υιοθέτησε τον γέρικο ποιμενικό σκύλο που εγκατέλειψε κτηνοτρόφος στην Πέλλα

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.