Στηρίξτε μας

Ένα εξαιρετικό σεμινάριο για τους εθελοντές – μέλη ομάδων και φιλοζωικών σωματείων

27 Μαρτίου 2012 10:13 | Προτάσεις
Ένα εξαιρετικό σεμινάριο για τους εθελοντές – μέλη ομάδων και φιλοζωικών σωματείων

Το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτη Ζωή» (Stray-Life) διοργανώνει σε συνεργασία με το Dog Talk Owners Psychology School εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντών σωματείων, με στόχο την ενημέρωση τους πάνω σε βασικά θέματα φροντίδας και κοινωνικοποίησης των αδέσποτων σκύλων. Στο πρώτο μέρος, το σεμινάριο θα εξηγήσει την επιρροή, που ασκεί ο άνθρωπος στον σκύλο, με την καθημερινή επαφή και τη συμβίωση.

1 0

Αναλυτικά θα γίνει ενημέρωση σχετικά με: συμπεριφορά και ψυχολογία ανθρώπου και σκύλου, σημαντικές ζωτικές ανάγκες του σκύλου, επιρροή της ανθρώπινης συμπεριφοράς στην ηρεμία και ψυχική ισορροπία του σκύλου. Ομιλητής θα είναι ο εκπαιδευτής σκύλων του Dog Talk, Γιάννης Απόκοτος.

Ειδική ψυχολόγος, επιστημονικής συνεργάτης Dog Talk, Γεωργία Καρυστιανού, θα αναφερθεί στη δράση του εθελοντισμού, διερευνώντας τα κριτήρια, την ψυχολογία, τους προβληματισμούς και τη διαχείριση καταστάσεων από τον εθελοντή, ενώ θα εξηγήσει τους μηχανισμούς που βοηθούν σε μια ώριμη και ισορροπημένη διαδικασία ένταξης του σκύλου σε μια καθημερινότητα εκτός καταφυγίου.

Στο δεύτερο μέρος o κτηνίατρος, Στέργιος Βλαχόπουλος, θα αναφερθεί σε θέματα τραυματολογίας περιστατικών και στην άμεση αντιμετώπισή τους καθώς και γενικά θέματα ορθοπαιδικής φροντίδας.

Στο τέλος του σεμιναρίου, η Μαρίνα Λυμπεροπούλου, εκ μέρους του σωματείου «Αδέσποτη Ζωή» θα μοιραστεί θέματα, που αφορούν τον εθελοντισμό, την ένταξη ενός εθελοντή στην Αδέσποτη Ζωή και τον τρόπο συνεργασίας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Dog Talk στο Μαρούσι (λεωφ. Κηφισίας 185), την Κυριακή 1 Απριλίου, από τις 15:30 έως 19:30.

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής με email στο [email protected]. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς του φιλοζωικού σωματείου «Αδέσποτη Ζωή».

Διαβάστε επίσης:

Μάθε και γίνε ανάδοχος ζώου συντροφιάς!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.