Τα σκυλιά που του έκλεψαν μέσα από το τρένο βρήκε 36 ώρες μετά ένας άνδρας, που είναι και εκτροφέας Italian Greyhounds, ο οποίος έκανε έκκληση για τον εντοπισμό τους στις 22 Νοεμβρίου, καθώς δήλωσε ότι του πήραν τον σάκο με τα ζώα μέσα από τρένο του Ο.Σ.Ε. στο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.
Τα δύο σκυλιά είναι ράτσας Γκρεϊχάουντ. Η μια σκυλίτσα, η Λεβάντα, εντοπίστηκε στην περιοχή του Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη η Στέλλα βρέθηκε στην Ξηροκρήνη. Και τα δύο τα εντόπισαν φιλόζωοι και τα φιλοξένησαν και έτσι τα σκυλιά – που είχαν μικροτσίπ και φορούσαν ζακετάκια (καθώς δεν αντέχουν στο κρύο) – διασώθηκαν και επέστρεψαν στον κηδεμόνα τους, ο οποίος ανέβασε και το σχετικό βίντεο στο facebook για να ευχαριστήσει όλους εκείνους που βοήθησαν.
Τα σκυλιά ο δράστης ή οι δράστες τα άρπαξαν μαζί με άλλες αποσκευές μέσα από τρένο του Ο.Σ.Ε.
Οι ενημερωτικές πινακίδες σχετικά με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς και τα ειδικά κουτιά με σακουλάκια για τα περιττώματα των ζώων, που είχαν φτιαχτεί από τον περασμένο Μάιο τοποθετήθηκαν προχθές από το Δήμο Αλεξανδρούπολης στα πάρκα Εθνικής Ανεξαρτησίας, Ανατολικής Θράκης, Εγνατίας και Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Μετά από εντατική περίθαλψη αρκετών μηνών ένα πολύ νεαρό τσακάλι, που έπεσε θύμα τροχαίου και διασώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση της οργάνωσης Δράση για της Άγρια Ζωή και του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης, θα επιστρέψει την Κυριακή 28 Απριλίου, υγιές πια στο φυσικό του περιβάλλον κοντά στην περιοχή στην οποία αρχικά εντοπίστηκε σε παράκτια ζώνη με βλάστηση, η οποία αποτελεί βιότοπο για το είδος.
Ο Βαγγέλης Κ. κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης την περασμένη Δευτέρα δεν δίστασε να ανέβει στον 4ο όροφο μιας πολυκατοικίας και να βγάλει μέσα από το διαμέρισμα, που είχε πάρει φωτιά, τη σκυλίτσα της οικογένειας, η οποία βρισκόταν εκεί. Ο Βαγγέλης Κ. ήταν ο μοναδικός μεταξύ εκείνων που κοιτούσαν στις 16 Σεπτεμβρίου το σπίτι να λαμπαδιάζει. Ήταν εκείνος που έσπευσε να βγάλει το ζώο μόλις έμαθε ότι η Μέντη η τετράχρονη σκυλίτσα είχε παραμείνει στο διαμέρισμα.