Στηρίξτε μας

Απαράδεκτο μόρφωμα εις βάρος κάθε φιλοζωικής δράσης το νομοσχέδιο που προωθείται

16 Ιανουαρίου 2012 18:04 | Επικαιρότητα
Απαράδεκτο μόρφωμα εις βάρος κάθε φιλοζωικής δράσης το νομοσχέδιο που προωθείται

Με μια επιστολή – κόλαφο η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων ενημερώνει το σύνολο των βουλευτών, οι οποίοι μετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, και απαντά με σκληρό ύφος και ατράνταχτα επιχειρήματα στις ανεδαφικές κατηγορίες, στους άδικους χαρακτηρισμούς και στα όσα τραγελαφικά και τελικά εις βάρος των δικαιωμάτων των ζώων, συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα κατά την διάρκεια των τοποθετήσεων των αρμόδιων φορέων σχετικά με το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για «τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό».

Αξίζει το κόπο να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή και να δείτε πως μια πολύμηνη συλλογική προσπάθεια, ώστε να βελτιωθεί το νομικό καθεστώς, για να προστατεύονται τα ζώα επαρκώς στη χώρα μας, πάει στο βρόντο και χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από εκείνους, οι οποίοι ενδιαφέρονται κυρίως να καλύψουν συντεχνιακά δικαιώματα, λανθασμένες και επικίνδυνες νοοτροπίες, παρωχημένες πρακτικές και τακτικές οι οποίες τελικά διογκώνουν το ήδη τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η επιστολή

«Κυρίες, Κύριοι Βουλευτές,
Τόσο κατά την συζήτηση της 10.01.2012 με τις εκφωνήσεις των κομματικών εισηγητών επί του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς, όσο και κατά την συνεδρίαση της 11.01.2012 παρουσία διαφόρων αρμοδίων, έως και άσχετων με το θέμα φορέων, εκτοξεύτηκαν αλλά και διημείφθησαν απίστευτα λεκτικά και επιχειρηματολογικά ατοπήματα και προπάντων από τον εισηγητή της πλειοψηφίας αλλά και από κάποιους από τους ανωτέρω αναφερομένους φορείς.

Το γεγονός ότι ο εισηγητής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως αυτό καταγράφεται στα πρακτικά της Βουλής, υπονόησε, μεροληπτώντας μεν εμφανώς, και κατά τρόπο που δεν αρμόζει στην ακεραιότητα ενός εισηγητή υπέρ προσώπων και φορέων, αναφέροντας δε ότι οι όντως μεγαλύτερες φιλοζωικές ομοσπονδίες τούτης της χώρας είναι εικονικά κατασκευάσματα, αποτελεί ύψιστη ένδειξη προκατάληψης, γεγονός που μας οδηγεί τουλάχιστον στο κάθετο αίτημα για την αντικατάστασή του.

Τούτο βέβαια εντείνεται και από το γεγονός ότι βασικοί προσκεκλημένοι του ήταν σωματεία με ανύπαρκτη δράση καθώς και η με τον παραπλανητικό και ψευδεπίγραφο τίτλο «Συνομοσπονδία» Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος, η οποία αποτελείται και από σωματεία τα οποία είτε δεν υπάρχουν καν, ως θα τεκμηριώσουμε αρμοδίως, είτε υπάρχουν αλλά αγνοούν την ένταξή τους στον ως άνω φορέα, κατά παράβαση του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Ο εν λόγω εισηγητής της πλειοψηφίας στην εισήγησή του στη Βουλή, βάλει ευθέως και ανενδοιάστως κατά των φιλοζωικών σωματείων κατηγορώντας τα για λαθρέμπορους και στηρίζει προκλητικά, σε ένα νομοσχέδιο προστασίας των ζώων, τους εκτροφείς και τα συμφέροντά τους.

Επιπροσθέτως, χρησιμοποίησε, αν δεν οχυρώθηκε πίσω από την απαράδεκτα μονομερή συνδικαλιστική στάση της Προέδρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, η οποία εμφανέστατα κατέδειξε με την ομιλία της και τις αντιδημοκρατικές και προκλητικές παρεμβάσεις της, ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προάσπιση των στενών συμφερόντων του κλάδου της και σε καμία περίπτωση η προστασία των ζώων και η λύση του προβλήματος που απορρέει από την εκμετάλλευση τους αφού διόλως ασχολήθηκε με τα άρθρα του νομοσχεδίου, πλην του μόνου άρθρου που θεωρεί, ότι βλάπτει τα ανωτέρω αναφερόμενα συμφέροντα.

Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι από τα διάφορα άλλα παρευρισκόμενα «φιλοζωικά» σωματεία, ουδέν ασχολήθηκε με τα άρθρα του νομοσχεδίου, γεγονός που περίτρανα αποδεικνύει ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα ζώα αλλά οι ύποπτες, παθολογικές εμμονές τους περί λαθρεμπορίου, όπου συνταυτίζονται απόλυτα με τον εισηγητή της πλειοψηφίας.

Με κάθε επιφύλαξη της προώθησης συγκεκριμένων απόψεων στα Ελληνικά αστικά δικαστήρια και τα Ευρωπαϊκά, θέλουμε να επισημάνουμε πως τελικά, έχουμε μέχρι στιγμής ένα θολό και αντιφατικό νομοπαρασκευαστικό μόρφωμα, που αναιρεί σε πολλά σημεία τόσο την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και που επιτρέπει το απόλυτο άνοιγμα του ήδη υπάρχοντος οχετού παραγωγής αδεσπότων.

Επιτυγχάνεται δε αυτό με τρεις τρόπους:

α) Με την ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή των αποχαρακτηρισμένων μικρών εκτροφέων που χρεώνουν ανά δύο ζώα σε κάθε μέλος της οικογένειας τους, την στιγμή που η Ελληνική Κυβέρνηση διαρκώς αναφέρεται σε προσπάθειες πάταξης της φοροδιαφυγής. Είναι αδιανόητο και το καταγγέλλουμε στον Ελληνικό Λαό να προωθείται επίσημα από το Υ.Α.Α.Τ. μέσα από το νομοσχέδιο η φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα, με την ανωτέρω πράξη αποχαρακτήρισης του μεγαλυτέρου αριθμού επαγγελματιών εκτροφέων, δηλαδή αυτών με τα δύο ζώα, οι οποίοι τελείως ανενόχλητοι και χωρίς καμία κρατική εποπτεία θα συνεχίσουν να παράγουν χιλιάδες νέα ζώα κάθε χρόνο, μεταβάλλοντάς τα σε αναπαραγωγικές μηχανές, σε ένα νομοσχέδιο, που υποτίθεται προστατεύει τα ζώα και προσπαθεί να περιορίσει τον ήδη δυσβάστακτο αριθμό αδέσποτων ζώων.

Είναι δε σε τέτοιο βαθμό παραπλανημένοι ορισμένοι πολιτικοί, κάτι που δεν συγχωρείται όταν κρατάς τις τύχες του ελληνικού λαού στα χέρια σου, που δεν κατανοούν ή συνειδητά δεν θέλουν να κατανοήσουν, την διαφορά ενός εθελοντή φιλόζωου που έχει στο σπίτι του δύο ζώα, στειρωμένα πάντα, από τον βιοποριζόμενο εκτροφέα που έχει δύο θηλυκά ζώα και τα αναπαράγει με σκοπό το κέρδος του και μόνο.

β) Με τον παράνομο εξαναγκασμό, σε κατάφωρη αντίθεση με την ενωσιακή αλλά και την εθνική νομοθεσία, της υπαγωγής στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, των κοινοτικών εθελοντών κτηνιάτρων που θα προσφέρουν για λίγο χρονικό διάστημα τις υπηρεσίες τους, σε αντίθεση με τον νόμο Φ.Ε.Κ. 2157/ 31.12.2010, που απαγορεύει κάτι τέτοιο καθώς και με την υποχρεωτική τοποθέτηση τοποτηρητή πιστοποιημένου Έλληνα κτηνιάτρου στους νόμιμους και αδειοδοτημένους από το Ελληνικό Κράτος αλλοδαπούς επιστήμονες, καταργώντας έτσι τον ευρωπαϊκό εθελοντισμό και την παροχή δωρεάν υπηρεσιών για στειρώσεις, έννοιες παντελώς άγνωστες και αδιανόητες για ορισμένους.

γ) Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, ότι παραμονές ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ζώα, διάφορα ύποπτα αλλά και συντεχνιακά συμφέροντα αναβιώνουν και πάλι την τρισάθλια και χρόνια τώρα αναπόδεικτη κατηγορία περί εμπορίας ζώων, εναντίον φιλοζωικών συλλόγων και πολιτών, που αγωνίζονται για την σωτηρία των ζώων στην χώρα μας με κάθε ψυχικό, οικονομικό και σωματικό κόστος, με την παθογενή αλλά και ύποπτη εμμονή τους, ότι τα ζώα που υιοθετούνται σε χώρες της Ευρώπης γίνονται πειραματόζωα, τροφές και ένα σωρό άλλες αήθεις αλλά και επιστημονικά αστήρικτες λασπολογίες.

Δεν διστάζουν να αγνοούν ακόμη και αποφάσεις δικαστηρίων, που μετά από δικές τους μηνύσεις, έκριναν ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΘΩΟΥΣ τους φιλόζωους, δήθεν έμπορους. Μετά δε την ψήφιση του νομοσχεδίου θα προχωρήσουμε πλέον εμείς στα ΑΣΤΙΚΑ και ΠΟΙΝΙΚΑ Δικαστήρια, με μηνύσεις και αγωγές, εναντίον όλων αυτών των ελεεινών λασπολόγων κατά της τιμής και της αξιοπρέπειας μας, τόσο σαν Θεσμικά Όργανα όσο και σε ατομική βάση για τα όσα βαριά εκστομίστηκαν το τελευταίο διάστημα εντός και εκτός Βουλής.

Συμπερασματικά, με αυτούς τους τρόπους το νέο Νομοσχέδιο θα καταλήξει σε νόμο-κολαστήριο του εθελοντισμού και της φιλοζωίας, σε ένα κράτος με ανύπαρκτες υποδομές περίθαλψής τους - μεγέθυνσης του προβλήματος της εγκατάλειψης και αδυναμίας συμπόρευσης με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και την Ευρωπαϊκή Χάρτα των Ζώων.

Ένα νομοσχέδιο που δεν θα προστατεύει τα ζώα, αλλά τους ανθρώπους από το ζώα, χωρίς αυτοί να το χρειάζονται ή να το επιλέγουν, διαιωνίζοντας την αντιφιλοζωική κουλτούρα, που υπάρχει στην χώρα μας, ένα νομοσχέδιο που σε πολλά σημεία του καταργεί με βαριά πρόστιμα τον εθελοντισμό και προωθεί τα συμφέροντα όλων εκείνων που βιοπορίζονται από την επαγγελματική τους ενασχόληση με τα ζώα.

Εγκαλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σκανδαλίδη, να ελέγξει τα δεδομένα του, τον εισηγητή του κόμματος του και - εν ανάγκη - να καλέσει τις τρεις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες της χώρας κατ΄ αντιπαράσταση τόσο προς τον εισηγητή του κόμματός του όσο και με την αρρωγή του αρμοδίου Υφυπουργού του.

Σημειώνουμε επιπροσθέτως πως η επίσημη αναφορά του κ. Υφυπουργού, ήτοι της Ελληνικής Κυβέρνησης, για ευθανασίες αδεσπότων στην Γερμανία, γεγονός παντελώς ψευδές, έχει ήδη προκαλέσει πολλές επίσημες αντιδράσεις, και παρά το γεγονός ότι έχουμε προ μηνών προσκομίσει στο Υ.Α.Α.Τ. τις νομοθεσίες των κρατών – μελών της Ε.Ε. τις σχετικές με τα ζώα, προς ενημέρωση των αρμοδίων.

Το ότι ο Υφυπουργός χωρίς καν να ελέγξει την αλήθεια των πληροφοριών του ενστερνίζεται πηγές ύποπτες καταδεικνύει επίσης γιατί η Χώρα μας έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού και της αναξιοπιστίας. Δυστυχώς όμως εκφράζουμε τον φόβο πως τις τελικές λύσεις, αν το νομοσχέδιο πάρει τελικά αυτή την κατεύθυνση, θα τις δώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ η πατρίδα μας θα έχει διασυρθεί για άλλη μια φορά, σε ένα ακόμα επίπεδο.

Τέλος παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε τι ενέργειες προβήκατε ή σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα όσα καταδείχθηκαν στην παρούσα επιστολή μας. Η αναφορά σας να σταλεί (σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3242/2004 (Φ.Ε.Κ. 102/Α’/24-5-2004 σχετικά με την υποχρέωση των Διοικητικών Αρχών να απαντούν σε αιτήματα πολιτών) στην παρακάτω διεύθυνση (ταχυδρομική ή ηλεκτρονική): [email protected]».

Για την
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η Πρόεδρος                                 Η Αντιπρόεδρος                Η Γραμματέας
Αναστασία Μπομπολάκη    Μάριζα Χριστοδούλου    Μαρία Χουστουλάκη

Για την
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 115 ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ελένη Γερνά
Κώστας Γιτίσογλου
Βάσω Τάκη

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση συμφερόντων στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο που τελικά ζημιώνει μόνο τα αδέσποτα ζώα

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων συντροφιάς

Κύριε υπουργέ, δείτε τι κάνουν οι βοσκοί στα ζώα τους στο οροπέδιο Λασιθίου!

Τι είπε ο εισηγητής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βασίλης Γιουματζίδης για το νομοσχέδιο

Τα φιλοζωικά σωματεία Πέλλας διαμαρτύρονται για τις ασυναρτησίες του Γιουματζίδη

Κατηγόρησαν τους φιλόζωους στη Βουλή για λαθρεμπόριο ζώων επειδή φορούν καλά ρούχα!

Συνεχίζουν τις επαφές για να είναι βελτιωμένο και αποτελεσματικό το νομοσχέδιο

Η τοποθέτηση της Νατάσας Μπομπολάκη προέδρου της Π.Φ.Π.Ο. στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο (βίντεο) 

Η τοποθέτηση της Π.Φ.Ο. στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το νομοσχέδιο

Τι λέει η Δημοκρατική Αριστερά για τον αντιφιλοζωικό νόμο 4039/2012

Τι πρέπει να αλλάξει στον νόμο 4039/2012;

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο – Η αντίδραση του Π.Κ.Σ.

Ζ.Ο.Σ.Α.Σ.: Νομοθέτημα ασαφές ελαστικό για τους επαγγελματίες εκμεταλλευτές αυστηρό για τους φιλόζωους

Η τοποθέτηση της Νατάσας Μπομπολάκη πρόεδρου της Π.Φ.Π.Ο. για το νομοσχέδιο (βίντεο)

Εξόργισε τους φιλόζωους με την ανικανότητα του ο υπουργός Γιάννης Δριβελέγκας

Προχειρότητες, λάθη και ασυνεννοησία μεταξύ υπουργών στο νομοσχέδιο σχετικά με την προστασία των ζώων

«Λάθος» νομοσχέδιο αναστάτωσε τη φιλοζωική κοινότητα

Αντιδρούν και αντιπροτείνουν σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. Χριστίνα Οικονόμου

    Αχ, Ελλάδα το μεγαλείο σου. Τόσα χρόνια προσπάθειας για ένα σοβαρό νομοσχέδιο άλλαζε χέρια και φτου κι από την αρχή με κάθε διαφορετικό υπουργό και τώρα κόπτονται να ψηφιστεί από μία ... μεταβατική κυβέρνηση που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί (και προφανώς ούτε θέλει) να εξετάσει και να ανακαλύψει πραγματικά ποιο είναι το συμφέρον των ίδιων των ζώων...

  2. Μίνα Γκελντή

    Είναι πολλά τα λεφτά Αρη!
    Και τα χρειάζονται γιατί οι ψήψοι των πολιτών κοστίζουν ΠΟΛΥ!!!
    Ντροπή τους! ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ!

  3. thomas karavidopoulos

    ακομα μια φορα η πολιτικη στην ελλαδα μας αγνοουν μας χλευασουν δυστυχος ποτε δεν πηραν το το μαθημα τους σχεδον ποτε συντεταγμενα καποτε πρεπει το παρουν η εκλογεσ δεν ειναι μακρια δωστε την δικιασας μαχη για το δικαιωμα τον δικον σας πλασματων που δυστυχος δεν ψηφισουν
    αλλα και να ψηφισαν στην ελλαδα παντα θα υπαρχουν ανθρωπακια ντυμενα με προβιες για να περασουν γραμμες υπερ του οργανομενου και μη εμποριου να κανουμε λοιπον λιγο πριν την κυριακη τον εκλογων μια προσπαθεια να θυμισουμε συντεταγμενα αυτους τους κυριους και να τους πουμε πως μπορει ο ΤΣΑΦ και η ΣΙΣΣΥ δεν μπορουν να ψηφισουν αλλα εχουν εμενα που μαζι με ολα τα αλλα κοιταζω ποιον θα ψηφισω απλα για το αυτονοητο δικαιωμα μου να λεγομαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ

    ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

  4. Rosie

    Έχετε δίκιο κυρία Μπομπολάκη, η κτηνίατρος όπως και ο άλλος κτηνίατρος(δεν θόλω να αναφέρω όνομα) ήταν ξεκάθαρο ότι ενδιαφέρονταν για το συμφέρον του κλάδου τους. Βεβαια με προβληματίζει το γεγονός ότι όταν γίνεται η στείρωση σε κινητές μονάδες, μετά το ζώο πετιέται αμέσως στο δρόμο(άδικο και απάνθρωπο κι αυτό)
    Όσο για τους φορείς που παραβρέθηκαν, όντως ήταν τελείως άσχετοι και όντως δεν ενδιαφέρονταν για τα ζώα, αλλά για τις ΄τσέπες τους,όλοι μα όλοι.
    Απόδειξη αυτού ήταν ο χλευασμός στην κυρία Πιπιλή και μετά στον Υφυπουργό τον κ.Ροντούλη, που ενδιαφέρθηκαν για τις γάτες.
    Βλέπετε τα σκυλιά και τα γατιά δεν προσφέρουν χρήματα, όπως οι αγελάδες και τα πρόβατα(γιατί ακούστηκε και αυτό), ούτε ψηφίζουν - Μήπως κάποιος να τους θύμιζε,ότι ψηφίζουμε όλοι εμείς που αγαπάμε τα ζώα?

  5. κωστας

    δηλαδη απο τη κυβερνηση- υπηρετικο προσωπικο των τραπεζιτων , των βιομηχανων και των εφοπλιστων τι περιμενατε ? ειναι απολυτα λογικο οι αλυσιδες πετ σοπ να πουλανε ψυχες ανενοχλητες , φοροαπαλαγμενες και με μισθολογικα κοστη επιπεδου βουλγαριας ( μισθοι ) ενω οι φιλοζωοι να αντιμετωπιζονται κατ αυτο το τροπο . αυτοι καλα κανουν ! για τα συμφεροντα της ταξης τους νομοθετουν , εμεις τι κανουμε ! ως ποτε θα εχουμε τις αυταπατες οτι επειδη η καθε πιπιλη ειναι καλος ανθρωπος και αγαπα τα ζωα ( δεν αντιλεγω) παυει να ειναι συμμετοχος στη πιο βαρβαρη κυβερνηση που γνωρισε ποτε η χωρα ? επιτελους τελος στις αυταπατες της ζωοφιλικης κοινοτητας ! Αυτη ειναι η αιτια που στοχοποιουν τις υιοθεσιες και τη δραση των φιλοζωων . για να πηγαινει ο κοσμος να αγοραζει ψυχες απο τα κολαστηρια των πετ σοπ !

  6. Θεοδόσης Παπανδρέου

    Επιπλέον, κάθε μικρός ερασιτέχνης εκτροφέας γνωρίζει που βρισκονται ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ του. Παρακαλώ λοιπόν τους συντάκτες του παραπάνω να μου υποδείξουν αδέσποτα καθαρόαιμα με πεντιγκρι! Τα οποία να προέρχονται από ελληνες ερασιτέχνες εκτροφείς.
    Οσον αφορα τον εισηγητή της πλειοψηφίας η άγνοια του είναι τόσο εμφανής που δεν χρειάζεται περαιτέρω επισήμανση.

  7. Θεοδόσης Παπανδρέου

    Οι συντάκτες του παραπάνω διακατεχόμενοι προφανώς από εμπάθεια βάλλουν κατά των μικρών εκτροφέων χωρίς προφανώς να γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει. Το να υπερασπιστούμε το ένα κομμάτι δεν συνεπάγεται να θάψουμε το άλλο. Προς ενημέρωση οι μικροί εκτροφείς που κάνουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ δεν κάνουν πάνω από δύο γέννες τον χρόνο. Η επωνυμία εκτροφείου ανήκει σε ένα άτομο στην ιδιοκτησία του οποίου πρέπει να είναι και οι γεννήτορες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.