Στηρίξτε μας

Σκύρος: Ταΐζουν τα τσοπανόσκυλα με νεκρά ζώα (βίντεο)

16 Ιανουαρίου 2012 00:54 | Καταγγελίες
Σκύρος: Ταΐζουν τα τσοπανόσκυλα με νεκρά ζώα (βίντεο)

Η Σκύρος είναι το νοτιότερο νησί των Βορείων Σποράδων. Όπως θα διαπιστώσετε και εκεί τα σκυλιά των τσοπάνηδων χρησιμοποιούνται μόνο κατά πως βολεύει τους κτηνοτρόφους. Τα θέματα της ευζωίας των ζώων και οι νόμοι, που είναι σε ισχύ, «πάνε περίπατο»… Στην όμορφη Σκύρο τα τσοπανόσκυλα τα έχουν συνήθως δεμένα πλάι σε βαρέλια… και όταν θυμούνται τους δίνουν και κάτι να φάνε «για να μην ψοφήσουν»!

Αναγνώστης του www.zoosos.gr, του οποίου το όνομα δε δημοσιεύουμε για ευνόητους λόγους, μας έστειλε ένα βίντεο, στο οποίο μπορείτε να δείτε ένα «βαρελόσκυλο» να τρώει το νεκρό κατσίκι, που μόλις του πέταξαν… Η κατανάλωση ωμού κρέατος από τα σκυλιά, όσο και αν μας ξενίζει, είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Τα ζώα τρώνε την τροφή τους ωμή… οι κονσέρβες και η ξηρά τροφή δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν τους ανθρώπους…

Όμως η κατανάλωση ωμού κρέατος, που προέρχεται από ένα άρρωστο ζώο, ενέχει πολλούς κινδύνους για την υγεία του σκύλου. Μπορεί π.χ. να κολλήσει εχινόκκοκο ή στην καλύτερη περίπτωση Salmonela ή Ε.Coli. Γι’ αυτό και ο ιδιοκτήτης του, που επιτρέπει αυτό να συμβαίνει, αφού ο ίδιος το ταΐζει με τροφή ακατάλληλη, έχει μεγάλη ευθύνη, αφού είναι εκείνος, που εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία του ζώου του.

Το κατσίκι, το αρνί ή το πρόβατο, που ο φιλεύσπλαχνος βοσκός αντί να το πετάξει, το έριξε στα σκυλιά του, πέθανε ή μάλλον «ψόφησε» από κάποια ασθένεια. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα το είχε σφάξει, για να το φάει ο ίδιος και η οικογένεια του και όχι τα δύστυχα τα τσοπανόσκυλα του. Φυσικά αυτή η τακτική «υγιεινής διατροφής» εφαρμόζεται από τους κτηνοτρόφους προς τα σκυλιά τους παντού στην Ελλάδα και όχι μόνο στην Σκύρο.

VareloskyloSkyrosΓια το μεροκάματο...

Την ώρα που στη Βουλή διαμορφώνεται η τελική μορφή του νομοσχεδίου «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» η πραγματικότητα μας θυμίζει πόσο ανόητοι είναι όλοι εκείνοι, οι οποίοι κατηγορούν ψευδώς και συνολικά τα φιλοζωικά σωματεία για παράνομες εξαγωγές ζώων, ενώ παράλληλα επιτρέπουν να συμβαίνουν παντού στην ελληνική επικράτεια εγκλήματα εις βάρος των ζώων.

Τα οικονομικά συμφέροντα των πολιτικών, των κτηνοτρόφων, των κτηνιάτρων, των εκτροφέων, των εισαγωγέων, των ιδιοκτητών pet shops, των κυνηγών δεν επιτρέπουν τελικά ούτε ουσιαστική φιλοζωική κουλτούρα να αποκτήσουμε, ούτε τα ζώα αυτού του τόπου να προστατέψουμε επαρκώς από τους εκμεταλλευτές και τους δυνάστες τους…

Άλλωστε αυτοί, που έχουν τα κότσια, να αναμειγνύονται εθελοντικά πληρώνοντας από την τσέπη τους και αναλαμβάνοντας – λόγω της ευαισθησίας τους – τις ευθύνες ολόκληρης της κοινωνίας, βρίσκονται συχνά να απολογούνται, να κατηγορούνται ή και να διώκονται! Και όλα αυτά τους συμβαίνουν επειδή ως εθελοντές αγαπούν, σώζουν, προστατεύουν και περιθάλπουν τα ζώα.

Διαβάστε επίσης:

Σκύρος: Μαρτυρική και εκεί η ζωή για τα «βαρελόσκυλα» των κτηνοτρόφων

Σκύρος: Αλλιώς αντιμετωπίζονται τα σκυλιά - τουρίστες

Σκύρος: Ενημέρωσαν τους βοσκούς για τα «βαρελόσκυλα»

Σκύρος: Τα ζώα βασανίζονται και ο Δήμος κινείται με ρυθμούς χελώνας

Σκύρος: Τα «βαρελόσκυλα» ζουν εκεί αλλά δεν «βασιλεύουν»

Η νέα διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. για την κακοποίηση και κακομεταχείριση των ζώων συντροφιάς

Απολύτως αρμόδια η ΕΛ.ΑΣ. για την πάταξη της κακοποίησης των ζώων

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών: Απολύτως αρμόδια η ΕΛ.ΑΣ. για τις κακοποιήσεις των ζώων

Ζητούν παρέμβαση Παπουτσή ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να παραμείνει αρμόδια για τις κακοποιήσεις

Θυμίζουμε συνοπτικά τι ισχύει για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων

Οδηγίες αντιμετώπισης περιστατικών κακοποίησης κάθε μορφής (για ιδιώτες και σωματεία)

Δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. ο νέος νόμος 4039 για την προστασία των ζώων

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.