Στηρίξτε μας

Βόλος: Το άλογο πνίγηκε επειδή ο ιδιοκτήτης του το είχε δεμένο μέσα στον χείμαρρο!

11 Ιουλίου 2015 18:41 | Επικαιρότητα
Βόλος: Το άλογο πνίγηκε επειδή ο ιδιοκτήτης του το είχε δεμένο μέσα στον χείμαρρο!

Μέσα στον χείμαρρο Κραυσίδωνα στην περιοχή του δυτικού Βόλου σήμερα μια γυναίκα εντόπισε ένα άλογο που ήταν δεμένο με σχοινί να κείτεται νεκρό. Σύμφωνα με την γυναίκα, που βρήκε τυχαία το ζώο, εκεί συστηματικά μέσα στον χείμαρρο κάποιος δένει τα άλογα του αδιαφορώντας για τους κινδύνους στους όποιους εκθέτει τα ζώα του. Μια μέρα πριν στην περιοχή έβρεξε ο χείμαρρος φούσκωσε και τα νερά έπνιξαν το άλογο που έτσι δεμένο δεν μπορούσε φυσικά να σωθεί. Αλλά ακόμα και αν δεν ήταν δεμένο δεν θα μπορούσε να σωθεί καθώς τα τοιχία στις δύο πλευρές του χειμάρρου εκεί είναι εξαιρετικά ψηλά.

Δεμένο ακόμα και νεκρό!

Η αναγνώστρια του www.zoosos.gr Β.Κ., που τράβηξε την φωτογραφία η οποία αποδεικνύει ότι το άλογο παρέμενε δεμένο ακόμα και νεκρό, μας εξήγησε ότι όσες φορές έχει επικοινωνήσει με την Αστυνομία και τον Δήμο Βόλου για να καταγγείλει εγκλήματα σχετικά με τα ζώα της έχουν πει για να την αποθαρρύνουν ότι πρέπει να τους αναφέρει και το όνομα του ιδιοκτήτη τους.

Η Β.Κ. ρωτώντας τους θαμώνες του καφενείου αλλά και από άλλους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ψώνιζαν από την λαϊκή αγορά, που στήνεται εκεί κάθε Σάββατο, ότι το προηγούμενο βράδυ το άλογο ήταν ζωντανό. Δυστυχώς όμως κανείς δεν κατέθεσε καταγγελία εις βάρος του ιδιοκτήτη του.

Η Β.Κ. ζητώντας τη βοήθεια μας για την δημοσιοποίηση και αυτού του εγκλήματος εξηγεί ότι: «Το συγκεκριμένο ρέμα είναι ένα μόνιμο νεκροταφείο ζώων για αυτό και η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι το πέταξαν νεκρό μέσα για να μην μπουν στο κόπο να το θάψουν, αλλά το σχοινί δυστυχώς μαρτυρά φόνο εξ αμελείας, προσωπικά τον θεωρώ εκ προμελέτης».

Διαβάστε επίσης:

Μαγνησία: Κινδύνεψαν να πνιγούν άλογα που οι ιδιοκτήτες τους σκόπιμα αφήνουν αδέσποτα στον Βόλο

Αδέσποτα άλογα κυκλοφορούν μέσα στο Βόλο & ο κίνδυνος για τα ίδια και τους ανθρώπους είναι μεγάλος

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Ιωάννα

    ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ. ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΔΥΣΤΥΧΟ ΑΛΟΓΑΚΙ, ΕΤΣΙ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ (;) ANΘΡΩΠΟ.

  2. fafaseda

    eyxomai na psofisei me ton idio tropo to dipodo skoupidi pou ekane tetoio pragma.
    oute endiaferthike na paei na dei meta ti vroxh ean to alogo zouse....kai ean pige kai to eide, oute noiastike na to thapsei.
    eyxomai kai esy, skoupidi, na meineis atafos na se fane ta ornia. gia mia fora tha exeis fanei xrisimos sth plash.

  3. Vasilis

    Συγνώμη, αφού ο ιδιοκτήτης είναι γνωστός δεν μπορεί να κατατεθεί καταγγελία εναντίον του από το γεγονός και μόνο ότι είχε δεμένο το κακόμοιρο το πλάσμα μέσα στον χείμαρρο; Θέλει πολύ σκέψη πως αν βρέξει τα ζωάκια που έχουν παρατηθεί εκεί θα πεθάνουν μαρτυρικά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.