Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Ψευδής η λίστα με τις παραλίες που επιτρέπεται το μπάνιο για σκύλους

2 Δεκεμβρίου 2014 16:12 | Επικαιρότητα
Π.Φ.Π.Ο.: Ψευδής η λίστα με τις παραλίες που επιτρέπεται το μπάνιο για σκύλους

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα όσα δημοσιεύονται σχετικά με το σε ποιες παραλίες επιτρέπονται οι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων να κάνουν μπάνιο με τον σκύλο τους επιχειρεί να θέσει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις των δημοτικών συμβουλίων δεν είναι δεσμευτικές και δεν ισχύουν αφού τον τελικό καθορισμό μέσω των Λιμεναρχείων θα κάνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στην ανακοίνωση της η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει: «Όπως είναι γνωστό, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία πριν δύο περίπου χρόνια, έθεσε αίτημα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για να επιτραπεί χωρίς περιορισμούς η κολύμβηση σκύλων στις θάλασσες.

Μετά από μακροχρόνια διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων με το Υπουργείο, η απόφαση λήφθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του Υπουργού κυρίου Βαρβιτσιώτη και συμφωνήσαμε στα παρακάτω:

α) Να υπάρξουν κάποιοι περιοριστικοί παράγοντες (να μην είναι πολυσύχναστες παραλίες σύμφωνα με το πως αυτές ορίζονται στο Π.Δ. 23/2000) και να εξαιρεθούν οι παραλίες που καταβάλλει κάποιος αντίτιμο.

β) Τέθηκε μία αναλογία για 1 pet friendly (φιλική για τα κατοικίδια) ανά 3-4 παραλίες.

Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι κατά την διαδικασία επιλογής, τα Λιμεναρχεία έχουν ζητήσει την άποψη των Δήμων για να τους προσδιορίσουν αυτοί τις καταλληλότερες παραλίες, και βρέθηκαν στα χέρια μας αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου, ορισμένοι Δήμοι της χώρας φαίνεται να έχουν εκδώσει κανονιστικές αποφάσεις για το ποιες παραλίες ορίζουν αυτοί ως pet friendly, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί υπόψιν τα δύο βασικά σημεία της συμφωνίας.

ParaliaObrelaSkylosXylokastro

Σαφέστατα οι αποφάσεις τους δεν είναι τίποτα περισσότερο από προτάσεις – και όχι κανονιστικές αποφάσεις όπως αφήνεται να εννοηθεί – τις οποίες μέχρι σήμερα το Υπουργείο δεν τις έχει αξιολογήσει. Μάλιστα ήρθαμε άμεσα σε επαφή με το γραφείο του αρμόδιου υπουργού και εστάλησαν νεότερες οδηγίες προς τους Δήμους με διευκρινήσεις.

Οι λόγοι που αναγκαζόμαστε στην έκδοση Δ.Τ. είναι γιατί αφενός μεν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι αποφάσεις αυτές δεν ισχύουν, και αφετέρου γιατί ήδη ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα σε τοπικά κυρίως μέσα ενημέρωσης που χαρακτηρίζουν αυτές τις παραλίες που οι Δήμοι πρότειναν, ως pet friendly.

Σας κάνουμε γνωστό ότι κανένα από αυτά τα δημοσιεύματα δεν ισχύει, όπως δεν ισχύουν και οι κανονιστικές αποφάσεις των Δήμων που αναρτήθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και με την γνωστή αντιφιλοζωική κουλτούρα που διακρίνει τους περισσότερους, έσπευσαν να εξορίσουν τους κηδεμόνες σκύλων στις πιο απόμακρες παραλίες.

Νεότερη και έγκυρη ενημέρωση, μπορείτε να έχετε μόνο από την Ομοσπονδία μας, που βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με το Υπουργείο και όταν έρθει η κατάλληλη ώρα θα είμαστε αυτοί που θα μπορέσουμε να σας ανακοινώσουμε τα σωστά, ευχάριστα νέα.

Μέχρι τότε παρακαλούμε τους δημοσιογράφους να είναι προσεκτικοί και να σταματήσουν να μπερδεύουν τους αναγνώστες με ένα τόσο εξαντλημένο από κάθε άποψη θέμα» καταλήγει η Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης:

Σκυλιά στην παραλία; Φυσικά και επιτρέπεται! Αλλά...

Αναχρονιστική και αντιεπιστημονική η απαγόρευση των σκυλιών στις παραλίες

Αντιαισθητικά χαρακτηρίζει τα ζώα στις παραλίες ο κτηνίατρος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας!

Στην παραλία «Πανόραμα» της Ραφήνας επιτρέπεται να κάνετε μπάνιο με τον σκύλο σας!

Παραλίες και για τα κατοικίδια θα οριοθετήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Παράδειγμα προς μίμηση η πινακίδα στην παραλία Μαρίκες στη Ραφήνα

Στις πιο απόκρημνες παραλίες στέλνει τα σκυλιά για μπάνιο ο Δήμος Πάρου

Δήμος Πάρου: Ανεπιθύμητα τα σκυλιά στις παραλίες

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.