Στηρίξτε μας

Άλλα 7 σκυλιά νεκρά από φόλες στην Αμαλιάδα

28 Ιουνίου 2015 17:18 | Καταγγελίες
Άλλα 7 σκυλιά νεκρά από φόλες στην Αμαλιάδα

Στην περιοχή της Αγίας Άννας στις εργατικές κατοικίες της Αμαλιάδας Ηλείας χθες κάποιος εξόντωσε 7 αδέσποτα σκυλιά δηλητηριάζοντας τα με ισχυρό δηλητήριο. Περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία, ώστε να γίνει καταγραφή του περιστατικού, ενώ για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.) η οποία ενημερώθηκε από την εθελοντική ομάδα, που δραστηριοποιείται στην περιοχή «Φιλόζωοι Αμαλιάδας».

Η Π.Φ.Ο. επισημαίνει: «Συνιστούμε στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες να αποφεύγουν την συγκεκριμένη περιοχή καθώς τα σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν παραμένουν για καιρό ενεργά και δύναται να μεταφέρονται και από τις σόλες των παπουτσιών.

Η χρήση ποντικοφάρμακων, φυτοφαρμάκων ή άλλων τοξικών ουσιών, απαγορεύεται ρητώς σε δημόσιους χώρους καθώς: είναι βλαβερά για τη δημόσια υγεία και θανατηφόρα για τα μικρά παιδιά.

Συνιστούμε να ενημερωθείτε από τον Δήμο, το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας για τα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί για την προστασία των κατοίκων και των κατοικίδιων τους».

AmaliadaDilitiriasmenoNosokomeio

Ένα από τα ζώα που δηλητηριάστηκαν στο προαύλειο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Θυμίζουμε ότι η εξόντωση των ζώων και στην Αμαλιάδα είναι συστηματική και τα εγκλήματα αυτά τα δημοσιεύουν και καταγγέλλουν οι «Φιλόζωοι Αμαλιάδας», οι οποίοι επισημαίνουν ότι οι συμπολίτες τους όχι μόνο δεν βοηθούν στη διάσωση των ζώων αλλά χλευάζουν και εκείνους που τα φροντίζουν.

Θυμίζουμε πως στις 13 Μαΐου 2015 στο περίβολο του νοσοκομείου της πόλης δηλητηριάστηκαν 10 σκυλιά, ενώ ζώα νεκρά από φόλες εντοπίζονται και σε άλλα σημεία της περιοχής ακόμα και στην περιοχή της παραλίας της Κουρούτας.

Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την εγκατάλειψη 70 σκυλιών – πολλά εκ των οποίων σκελετωμένα και άρρωστα – που έγινε τη νύχτα της 9ης Ιουνίου μέσα στο δάσος της Μαραθιάς – Κουρούτας.

Δείτε το βίντεο που έφτιαξαν οι φιλόζωοι μέσω του οποίου ζητούν βοήθεια για τα σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν εκεί.

Μέχρι και σήμερα παραμένουν εκεί περίπου 50 ζώα τα οποία φροντίζουν με πολύ κόπο οι λιγοστοί εθελοντές – μόλις πέντε άτομα – που απαρτίζουν την ομάδα «Φιλόζωοι Αμαλιάδας» χωρίς να έχουν βοήθεια από τον αρμόδιο Δήμο (για την φροντίδα ή την περίθαλψης του) ενώ και η Αστυνομία, παρά την καταγγελία που έγινε γίνει για το θέμα, δεν έχει εντοπίσει ή συλλάβει εκείνον που παράτησε τα ζώα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος είναι.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για την σίτιση των 70 σκυλιών που κάποιος εγκατέλειψε στην Κουρούτα Αμαλιάδας

Καταγγέλλουν την συστηματική εξόντωση των αδέσποτων στην Αμαλιάδα

Αμαλιάδα: Ο νεκρός σκύλος σαπίζει στην παραλία της Κουρούτας

Αμαλιάδα: Οι αστυνομικοί έσωσαν τον σκύλο που βρήκαν κρεμασμένο

Αμαλιάδα: Πέταξε τον σκύλο από το μπαλκόνι

Αμαλιάδα: Τον αθώωσαν αν και πέταξε το σκυλί από το μπαλκόνι

Αμαλιάδα: Ο νεκρός σκύλος σαπίζει στην παραλία της Κουρούτας

Αμαλιάδα: Βρήκε τον σκύλο ζωντανό πεταμένο μέσα στον κάδο απορριμμάτων

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.